Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,580 Members 40,631 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Soft-bricked, some help, please.

Tip us?
 
martis347
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: May 2011
Location: Raseiniai,Lithuania
Default [Q] Soft-bricked, some help, please.

Hello, today I've bought a used HTC One. It's soft bricked (I guess), I don't know what was done with it before, but previous owner said it was running official KitKat, I don't know if that's true.
Phone's bootlooping but I can get into bootloader, fastboot. When I try to access recovery it says entering recovery mode... and then reboots. Same happens if I choose Factory reset from bootloader menu.
I can't get this phone working with ADB. I've installed all drivers a few times. When I connect phone to computer I can hear Windows USB input sound and phone says "FASTBOOT USB" but adb is not detecting it. When I type "adb devices" I get no devices. I guess that's because USB debugging is off and I can't enable it since phone is in bootloop.

What I could do with it?

Bootloader information:

***Tampered***
***Unlocked***
M7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
RADIO-4A.21.3263.04
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.62.401.1
eMMc-boot 2048MB
Oct 17 2013, 23:06:14.0

I would appreciate any help, thank you.
 
DeathNotice
Old
#2  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 38
Join Date: Sep 2013
Jst check out for ur mobile's official stock rom & install it
The Following User Says Thank You to DeathNotice For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
bored_stupid
Old
#3  
bored_stupid's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 182
Posts: 666
Join Date: Jul 2011
Location: Hereford
Quote:
Originally Posted by martis347 View Post
Hello, today I've bought a used HTC One. It's soft bricked (I guess), I don't know what was done with it before, but previous owner said it was running official KitKat, I don't know if that's true.
Phone's bootlooping but I can get into bootloader, fastboot. When I try to access recovery it says entering recovery mode... and then reboots. Same happens if I choose Factory reset from bootloader menu.
I can't get this phone working with ADB. I've installed all drivers a few times. When I connect phone to computer I can hear Windows USB input sound and phone says "FASTBOOT USB" but adb is not detecting it. When I type "adb devices" I get no devices. I guess that's because USB debugging is off and I can't enable it since phone is in bootloop.

What I could do with it?

Bootloader information:

***Tampered***
***Unlocked***
M7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
RADIO-4A.21.3263.04
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.62.401.1
eMMc-boot 2048MB
Oct 17 2013, 23:06:14.0

I would appreciate any help, thank you.
When you see fastboot usb in the bootloader, your in Fastboot mode. adb will not work. Type fastboot devices.

Sent from my HTC One using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to bored_stupid For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
SaHiLzZ
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 395
Posts: 1,667
Join Date: Jan 2011
Can you post an output of fastboot getvar all (remove imei/sn) ?
The Following User Says Thank You to SaHiLzZ For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martis347
Old
(Last edited by martis347; 20th February 2014 at 05:55 PM.)
#5  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: May 2011
Location: Raseiniai,Lithuania
Now how I flash a new rom with only fastboot?
Maybe I should return to stock?
Edit: Can I flash RUU if I relock bootloader?

From image version: 3.62.401.1
To image version: 1.28.401.7

I've found somewhere, that it's okay to flash with diffrent image version, some guy in a video said, that you must have same image version numbers, so I don't know.
 
martis347
Old
(Last edited by martis347; 20th February 2014 at 05:56 PM.)
#6  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: May 2011
Location: Raseiniai,Lithuania
version: 0.5
version-bootloader: 1.55.0000
version-baseband: 4A.21.3263.04
version-cpld: None
version-microp: None
version-main:3.62.401.1
version-misc: PVT SHIP S-on
serialno: it's ok
imei: (it's ok, lots of numbers)
meid: 0000000000000000000
product:m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0710000
cidnum: HTC__Y13
battery...
voltage...
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
commitno-bootloader: dirty-bb768ae1
hbootpreupdate: 11
gencheckpt: 0
 
SaHiLzZ
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 395
Posts: 1,667
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by martis347 View Post
Now how I flash a new rom with only fastboot?
Maybe I should return to stock?
Edit: Can I flash RUU if I relock bootloader?

From image version: 3.62.401.1
To image version: 1.28.401.7

I've found somewhere, that it's okay to flash with diffrent image version, some guy in a video said, that you must have same image version numbers, so I don't know.
No, you can't as you are S-ON. You can downgrade only if you are S-OFF.

Please try the following, even if you have tried it and paste your command prompt output.

- Connect the phone in fastboot mode.
- Downlaod stock recovery: http://d-h.st/WJ8

fastboot flash recovery stock_3.62.401.1.img
fastboot erase cache
fastboot reboot-bootloader

Try to enter recovery, you should see a triangle with android or a red exclamantion mark. Post back if your device can still NOT enter stock recovery

May have to try flashing couple times
The Following User Says Thank You to SaHiLzZ For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martis347
Old
(Last edited by martis347; 20th February 2014 at 06:37 PM.)
#8  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: May 2011
Location: Raseiniai,Lithuania
Flashed twice, when I choose recovery in bootloader it only reboots and starts bootlooping.
I've uploaded log picture, it's faster than rewriting.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	one.jpg
Views:	46
Size:	147.3 KB
ID:	2590941  
 
SaHiLzZ
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 395
Posts: 1,667
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by martis347 View Post
Flashed twice, when I choose recovery in bootloader it only reboots and starts bootlooping.
I've uploaded log picture, it's faster than rewriting.
Interesting. You are having the same issue as another user right now. Try this please:

Download http://files.trjlive.com/android/htc...3.62.401.1.zip


Type: fastboot oem lock (if your device is not relocked yet)
Type: fastboot oem rebootRUU and wait for device to reboot
Type: fastboot flash zip firmware_3.62.401.1.zip and wait for process to complete
Sometimes flashing for the first time doesn't work, so flash firmware.zip again just to make sure.
Type: fastboot flash zip firmware_3.62.401.1.zip and wait for process to complete
Type: fastboot reboot-bootloader
Type: fastboot erase cache

Please select Bootloader and then select recovery to enter stock recovery. Post back your result.
The Following User Says Thank You to SaHiLzZ For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martis347
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 82
Join Date: May 2011
Location: Raseiniai,Lithuania
I should flash, firstly reboot bootloader and then erase cache? Because in previous post order was: flash,erase cache, reboot, as far as I know you have to clear cache and then reboot. Or it doesn't matter?

Tags
adb not working, bootloop, htc one
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes