Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,279 Members 52,397 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] [HALP] Phone bootlooping after a few secs

Tip us?
 
j.weber
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 32
Posts: 60
Join Date: Jan 2011
Default [Q] [HALP] Phone bootlooping after a few secs

Weird stuff, I have an Xperia ZL C6602 (the LAM model). I tried to install an app that required me to reboot (I don't remember which one). So I did, and my phone has since then only booted to the lockscreen, black screen when I swipe it, and then it just reboots (if I sleep it it won't wake). I tried flashing stock LATAM 4.3 FTF, wiping of course, tried SUS, tried everything. I can't enter a recovery as I never rooted and I can't root because I can't use the thing. Of course official BL unlocking is out of the question. I am out of options. Read a good deal and I couldn't find a solution so I am asking you guys, I hope you can help. I find this extremely weird and I'm not a noob (been around rooting, ROM's and stuff since 2010). What is really strange is the fact that everything I flashed booted, but I couldn't get past the lockscreen on any firmware I tried.

Thank you very much,

Julian.
 
scifan
Old
#2  
scifan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 173
Posts: 983
Join Date: Dec 2008
Just out of curiosity, does the behavior change if your phone is plugged into a charger?
 
j.weber
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 32
Posts: 60
Join Date: Jan 2011
It does, I can pull down the notifications window, but nothing more. I can't even enable ADB for rooting.
 
ATRIXXIRTA
Old
#4  
ATRIXXIRTA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 728
Posts: 2,371
Join Date: Mar 2012
Location: The Shangri-La Motel
Can you.get it.into flashmode or fastboot?

Sent from my C6503 using Tapatalk
Phones: Motorola Atrix 4G ---> Samsung Galaxy Nexus (temporarily) ---> LG Optimus 3d ---> Samsung Galaxy SII LTE Skyrocket ---> LG Optimus G ---> Sony Xperia ZL ---> Motorola Moto G
My Roms/Ports: CarbonRom/CarbonClash (port): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2181390
Thanks: XDA and all its members. Without you I'd still be an uneducated bumpkin complaining about my shi**y phone.

 
scifan
Old
#5  
scifan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 173
Posts: 983
Join Date: Dec 2008
Was wondering if this was a battery issue... not sure if it's just because of what root users do to their phones, but the battery sure seems to be a weak point for this phone...

Sent from my C6503 using Tapatalk
 
j.weber
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 32
Posts: 60
Join Date: Jan 2011
I can, both. But I can't to anything from fastboot because it's not BLU. I used flashmode to flash stock ROMS but none of them fixed anything.
 
j.weber
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 32
Posts: 60
Join Date: Jan 2011
I don't really think battery would be the culprit. The phone reads the battery level just fine. It seems it is stuck in some kind of service test mode. It's annoying that the thing boots just fine but doesn't do anything. Never happened to me before.
 
scifan
Old
#8  
scifan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 173
Posts: 983
Join Date: Dec 2008
The battery issue I was referring to is mentioned many times in the thread... common symptom is that your phone will partially boot up then shut off... but if it's plugged into a power source, it will function as you would normally expect. unplug from power and poof... even if it looks like the battery is fine.

Dunno... just a wild guess.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes