Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,341 Members 49,313 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] New DNA. Rooted. Then stuck in roaming. Now can't reunlock.

Tip us?
 
mdphoenix
Old
(Last edited by mdphoenix; 16th February 2014 at 10:24 PM.)
#1  
mdphoenix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 176
Join Date: Dec 2006
Location: Bel Air, MD
Default [Q] New DNA. Rooted. Then stuck in roaming. Now can't reunlock.

I'll try to make this as brief as possible.
I convinced VZW to replace my Thunderbolt with a DNA.
I get it two days ago and discover rooting it will be challenging. I find Moonshine, then find out it won't run on 3.06. I find Rumrunner. After some settings tweaks, it works. So I'm rooted, S-Off. Ready to roll. I stick CM 10.2 on it. It works for a while, then I reboot and I'm stuck in roaming. I try flashing different ROMs to no avail. I do more reading and find that relocking and flashing back to stock will fix this. So I re-lock and flash stock 3.06. Still roaming. And now it shows "Relocked". I managed to get Hboot 1.15 on it and flash an O.G. VZW ROM. Now I'm down to Android 4.1. I'm "re-locked". Everything I read about reunlocking states to use the token sent from HTC. Since I never used the HTC Devsite to unlock, I don't have a token. Am I screwed here?

Thanks in advance, all. I always feel bad asking for help because I only do so when running into issues rooting a new phone. But I do donate and give thanks where it's due. I love what you guys do and always point people in your direction.
 
Uzephi
Old
(Last edited by Uzephi; 14th February 2014 at 08:26 AM.)
#2  
Uzephi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 332
Posts: 1,067
Join Date: Apr 2012
Location: Phoenix

 
DONATE TO ME
Did you just "relock" the boot loader and not s-on? Does your hboot still say s-off? If so, you can still do some fastboot commands to flash a custom recovery and reunlock with the (almost) global HTC unlock zip Scotty made. It works on our DNA and plenty of other HTC devices, But it requires s-off and a custom recovery.

I will update my post with link to the zip soon.

Edit: don't remember the thread for DNA, but like I said. It is a semi global zip and all the zips/commands are the same. If you use the zip please give Scotty a thanks to boost his meter

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=47769994

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to Uzephi For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mdphoenix
Old
#3  
mdphoenix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 176
Join Date: Dec 2006
Location: Bel Air, MD
You rock. Thank you!

I am still S-Off. I'm trying the methods described by Scotty. One of the prerequisites is to have a recovery installed. Trying to install one via Fastboot and RUU, I keep getting failures. I'm going to shut down, restart, and try again. I'll keep you posted.

Thanks again!

Quote:
Originally Posted by Uzephi View Post
Did you just "relock" the boot loader and not s-on? Does your hboot still say s-off? If so, you can still do some fastboot commands to flash a custom recovery and reunlock with the (almost) global HTC unlock zip Scotty made. It works on our DNA and plenty of other HTC devices, But it requires s-off and a custom recovery.

I will update my post with link to the zip soon.

Edit: don't remember the thread for DNA, but like I said. It is a semi global zip and all the zips/commands are the same. If you use the zip please give Scotty a thanks to boost his meter

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=47769994

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
 
mdphoenix
Old
#4  
mdphoenix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 176
Join Date: Dec 2006
Location: Bel Air, MD
I keep getting the following:

C:\Users\mdphoenix\Desktop>fastboot flash zip twrp.zip
sending 'zip' (8308 KB)...
OKAY [ 1.075s]
writing 'zip'...
(bootloader) zip header checking...
(bootloader) zip info parsing...
FAILED (remote: 23 parsing image fail)
finished. total time: 1.389s


I gotta bail for a bit to shovel out this horsecrap mother nature dumped on us. I'll be back later to keep plugging away.




Quote:
Originally Posted by mdphoenix View Post
You rock. Thank you!

I am still S-Off. I'm trying the methods described by Scotty. One of the prerequisites is to have a recovery installed. Trying to install one via Fastboot and RUU, I keep getting failures. I'm going to shut down, restart, and try again. I'll keep you posted.

Thanks again!
 
.torrented
Old
#5  
.torrented's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,473
Posts: 2,785
Join Date: Mar 2011
Location: Suffolk, VA

 
DONATE TO ME
If you are still s-off and need to get an ulock-token from HTC try this...

Boot into fastboot and connect your phone and make sure fastboot recognizes your device and try this command (this won't hurt the phone)

Fastboot oem writecid 22222222

Make sure you input 8 2's and then reboot the boot loader and check to see if that stuck

Fastboot oem readcid

If you don't get all 2's this next bit won't work

If you do get all 2's then go to HTCdev.com and unlock your device by either selecting the DNA DLX or the "all other supported models"
(not sure if there is a dna on the list)

You will then use the unlock_code.bin to unlock the boot loader however this will wipe the device clean so backup your stuff

Hope this works and helps

Sent from my HTC6435LVW using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to .torrented For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mdphoenix
Old
#6  
mdphoenix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 176
Join Date: Dec 2006
Location: Bel Air, MD
You guys are friggin' badass. Uzephi. .torrented. Scotty. I love you all.

It took the new CID. The Dev site sent me the unlock.bin. All is right in the world. All I wanted was a stock debloat rooted so I can tether and get rid of stuff I don't want. Now, I can. Thanks so much guys.
 
orangechoochoo
Old
#7  
orangechoochoo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 594
Posts: 1,952
Join Date: Nov 2012
Location: Beating up dumbbells
I'm glad you got it to work!

The DNA is a sexy phone, unlocking it is like getting her to "open up" so you can do whatever you want.
The Following User Says Thank You to orangechoochoo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mdphoenix
Old
#8  
mdphoenix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 176
Join Date: Dec 2006
Location: Bel Air, MD
Yeah, so far I'm digging it. Even in it's stock form. What are some well-loved stable ROMs? I tried CM and that's what started this fiasco. I'm thinking I just want a debloated stock ROM and I'll do what I will with it from there.
 
orangechoochoo
Old
#9  
orangechoochoo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 594
Posts: 1,952
Join Date: Nov 2012
Location: Beating up dumbbells
Quote:
Originally Posted by mdphoenix View Post
Yeah, so far I'm digging it. Even in it's stock form. What are some well-loved stable ROMs? I tried CM and that's what started this fiasco. I'm thinking I just want a debloated stock ROM and I'll do what I will with it from there.
Try the new Sense 5 ROMs.

I still love CM ROMs though and they haven't given me a problem. Since your S-off you should try some of the other radios if the newest one is playing nice with CM ROMs.
 
.torrented
Old
#10  
.torrented's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,473
Posts: 2,785
Join Date: Mar 2011
Location: Suffolk, VA

 
DONATE TO ME
Been running this with the APM Mod(Advanced Power/Reboot Menu): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2565190

Stable, debloated, Sense 5

The Following User Says Thank You to .torrented For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes