5,595,645 Members 44,478 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Formated /modem, I Need Help!! No phone service, no Wi-Fi (FIXED)

Tip us?
 
mauchito
Old
(Last edited by mauchito; 22nd November 2013 at 06:36 PM.) Reason: Solved.
#1  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
Post Formated /modem, I Need Help!! No phone service, no Wi-Fi (FIXED)

Trying fo fix an error I accidentally formated /modem in my Atrix HD. Please help me, I don't have phone service right now! What do I do???


SOLVED


When you do have this issue, first of all you need to flash with RSD Lite. Check this thread and follow the steps (Say thanks to the OP): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2231249


When you have phone service active, you will notice that Wi-Fi is not working.


Here is what I did to make it work:

First of all, download the file that I attached.

You need root access!

Extract it with 7Zip or Winrar.

Use a file manager like Root Explorer (I couldn't make it work with ASTRO)

In the file manager, give it root access.

Copy the unzipped .bin file to your phone.

With the file manager, paste it on "/persist"

If you can't copy it there, you will need to set RW permission to /persist

If there is another file with the same name already, delete it.

Reboot phone.

Enjoy!!!
Attached Files
File Type: zip WCNSS_qcom_wlan_nv.zip - [Click for QR Code] (871.7 KB, 59 views)
The Following 4 Users Say Thank You to mauchito For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mauchito
Old
#2  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
I am using a company from Mexico so the AT&T solution won't work!
 
TecknoFreak
Old
#3  
TecknoFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 571
Posts: 1,589
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona

 
DONATE TO ME
Did you tried going back to stock using Rsdlite?

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Motorola Atrix HD(MB886)
Just Thank me if I Helped you. That will pay off my time if you do
The Following User Says Thank You to TecknoFreak For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mauchito
Old
#4  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by SVLAN View Post
Did you tried going back to stock using Rsdlite?

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Oh god, thank you so much! I followed this guide: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2231249

Unfortunately,I don't have Wi-Fi connection. I haven't tried data services yet, but my guess is that I just need to set up the APN. Do you have any idea how to fix the Wi-Fi thing?

Again, really, thank you very very much!
 
mauchito
Old
#5  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
It's weird because I already used 3 different NON-KLOS.bin files to flash the modem but the Wi-Fi still not working.

The data service is working and the phone service too, but I just can't get the Wi-Fi to work.

I already flashed 2 times with RSD Lite, and still the same. I checked and verified every thread with the word "Wifi" here but still without luck.

Any advice?
 
TecknoFreak
Old
#6  
TecknoFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 571
Posts: 1,589
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona

 
DONATE TO ME
Which file you flashed using Rsdlite?

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Motorola Atrix HD(MB886)
Just Thank me if I Helped you. That will pay off my time if you do
 
mauchito
Old
#7  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by SVLAN View Post
Which file you flashed using Rsdlite?

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
I took them from here:

http://sbf.droid-developers.org/dinara/list.php

I flashed with RSD Lite the Retail Mexico (I couldn't flash the others), but downloaded and extracted all to get the NOS-HLOS.bin. I flashed every single one of them with fastboot, different combinations, erased modemst1 and modemst2, but still the same.

It is weird because there are people saying that it worked for them. Maybe my phone is doomed.
 
TecknoFreak
Old
#8  
TecknoFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 571
Posts: 1,589
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona

 
DONATE TO ME
Is weird because once you go stock again it should fix everything for you to start all over

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Motorola Atrix HD(MB886)
Just Thank me if I Helped you. That will pay off my time if you do
 
mauchito
Old
#9  
mauchito's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 45
Posts: 181
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by SVLAN View Post
Is weird because once you go stock again it should fix everything for you to start all over

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Yes, I know! I will format just the modem again and then flash the RSD Lite to see if I am lucky. I really hope that works.
 
TecknoFreak
Old
#10  
TecknoFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 571
Posts: 1,589
Join Date: Feb 2011
Location: Deltona

 
DONATE TO ME
Let us know as this thread cool be a little help for others. Im sure it should work

Sent from my Atrix HD using ProBAM rom and XDA 4 Premium
Motorola Atrix HD(MB886)
Just Thank me if I Helped you. That will pay off my time if you do

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes