5,594,386 Members 34,895 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

MHL not working

Tip us?
 
lyoth
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 36
Join Date: Feb 2011
Default MHL not working

I'm having problem with my 8.4. It is rooted on stock.
I can't get MHL to work, I tested the cable on my SII and it works fine. I don't know what's wrong with it.
 
Firedog91902
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2012
Default carefully check connector pin count

Quote:
Originally Posted by lyoth View Post
I'm having problem with my 8.4. It is rooted on stock.
I can't get MHL to work, I tested the cable on my SII and it works fine. I don't know what's wrong with it.
From pictures on Ebay the charge+ port on the S2 has 7 pins in line. For sure, the microUSB port on the 8.4 has one row of 5 plus another row of 6. Thats 11 pins. The plug might fit in the hole, but it ain't goin' work.

There are a couple HDMI adapters for the 8.4 that do work fine. See the thead under accessories.
 
apprentice
Old
#3  
apprentice's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 156
Posts: 553
Join Date: Apr 2005
Location: NORWICH, England
MHL cable layout changed from the Galaxy S3 onwards. The cable I bought after the change has worked on all my Samsung devices since. They are cheap as chips on ebay.
XDA member since 2005 (the days when I loved my O2 XDA II)

My 'most recent' owned devices:

Asus TF101 Transformer, HTC EVO 3D, Sony Xperia Play, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II, Nexus 7, Samsung Galaxy Note 10.1, ASUS Padfone 2
HTC One
Samsung Galaxy Note 8.0
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Camera (Current daily camera)
Nexus 7 (2013)
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 (Current daily tablet)
Samsung Galaxy Note 3 with Galaxy Gear (Current daily phone)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...