Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,734,115 Members 51,995 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Update]Add toggles(17 toggles)

Tip us?
 
gurpreetmaster
Old
(Last edited by gurpreetmaster; 3rd March 2014 at 05:56 AM.) Reason: 1 more toggle
#1  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 73
Join Date: Nov 2013
Wink [Update]Add toggles(17 toggles)

Add toggles to your notification panel easily

17 toggles code

Okay.. so, here's what you need:
(1) Rooted Galaxy Grand Quattro
(2) Sqlite editor app


--THE LINK FOR THE Sqlite editor app-- https://play.google.com/store/apps/d...soft.sqleditor


Dts all!!

So here's what you need to do:
(1) Open sqlite and give root permission. It should show a list
(2) Scroll down to "Settings Storage" and open it
(3) Open "Settings.db"
(4) Next, tap "System"
(5) Scroll down until you find "notification_panel_active_app_list" NOT the notification_panel_default_active_app_list.Tap it. If it's not present (well... it was not present for me atleast)(Make sure to Check Properly),then tap the menu key and then tap new record. Set the name to "notification_panel_active_app_list" and under value type the following.



CODES- Wifi;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Mobi leData;PowerSaving;MultiWindow;Nfc;DrivingMode;Sma rtStay;Sync;SBeam;AirplaneMode;DormantMode:WiFiHot spot;AllShareCast;

[Note that the above letters should be CaSe sEnsItiVe and no spaces
(6) ReBoot
(7) Congratzz... U have successfully customized the notification panel..



THANKS
GURPREET SAHOTA
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-21-22-58-36[1].png
Views:	421
Size:	38.7 KB
ID:	2592751   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-21-22-59-18[1].png
Views:	385
Size:	39.1 KB
ID:	2592752   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-21-23-00-06[1].png
Views:	332
Size:	39.5 KB
ID:	2592753   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-21-23-00-09[1].png
Views:	368
Size:	69.3 KB
ID:	2592754   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-03-02-22-12-01.png
Views:	179
Size:	38.8 KB
ID:	2609589  

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-03-02-22-13-18.png
Views:	192
Size:	59.0 KB
ID:	2609590  
The Following 6 Users Say Thank You to gurpreetmaster For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Mr.Wanted
Old
#2  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 32
Join Date: Nov 2012
BUt my phone doesnt have Multi-Window yet!
 
nhozbay
Old
#3  
nhozbay's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 124
Join Date: Jul 2013
Location: Da Nang
this phone have nfc??
 
mysteryno46
Old
(Last edited by mysteryno46; 19th April 2014 at 11:19 AM.) Reason: Added Sceenshots for others ;)
#4  
mysteryno46's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 92
Posts: 146
Join Date: Aug 2012
Location: Ahmedabad
Angry Good one. I skipped few toggles that I did not wanted...

Nice post... You can also exclude the toggles you don't want or are not of use like NFC, Multiwindow, etc.
I excluded few.

For other users. Making it little clear. If your don't find "notification_panel_active_app_list" in the list(probably you won't), go and add new record and enter the values starting from Wifi; and others,... (I wrote CODES and then started) and found no toggles, so then excluded it.
Note: When you will be adding the code mentioned in the post, keypad would automatically add spaces after each toggle head your write. Like this Wifi; Location; SilentMode; AutoRotate; Bluetooth; MobileData; So, make sure you edit and remove the space before you save otherwise you'll only see Wifi i.e. the first toggle on the list. Also the last i.e. WiFiHotspot has "F" as a capital letter. I wrote WifiHotspot and scratched my head for an hour trying different stuff for not getting that toggle.

Values I used are as follow, I have changed the toggle pattern and have excluded few according to my use(Only if you want to use): "Wifi;SilentMode;Bluetooth;MobileData;PowerSaving; SmartStay;WiFiHotspot;Location;AutoRotate;Sync;Air planeMode;DormantMode;"

Yes, we can also change the toggle pattern as per the needs.
NOTE: Make sure you don't keep a space between the code during saving the file.

Thanks to @gurpreetmaster for sharing this useful post. It does help users. Ofcourse I already hit the Thanks button.

Cheers and keep posting.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	No. 1.png
Views:	155
Size:	87.3 KB
ID:	2597750   Click image for larger version

Name:	No.2.png
Views:	134
Size:	64.4 KB
ID:	2597751   Click image for larger version

Name:	No.3.png
Views:	127
Size:	66.2 KB
ID:	2597752  
Devices I Own:
Galaxy Win I8552:
Stock Rooted & Powered by Gluon Kernel (Alpha 3) + SystemUI "Transwin S5 Rom"
Galaxy S Duos:
KyleOPEN ROM v3.4.0 + r2 OC Kernel 1.13 Ghz
Galaxy SL I9003:
AOSB Probam KK 4.4.2 Rom + CrossBreeder
The Following 3 Users Say Thank You to mysteryno46 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Jaspreet_Singh
Old
(Last edited by Jaspreet_Singh; 27th February 2014 at 11:59 AM.)
#5  
Jaspreet_Singh's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 968
Posts: 647
Join Date: Dec 2012
Location: Android City

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gurpreetmaster View Post
Add toggles to your notification panel easily


THANKS
GURPREET SAHOTA
SIMPLE WAY just flash and u will get toggles

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2662808
IF YOU LIKE MY WORK FEEL FREE TO BUY ME A "COKE"


MY ALL WoRK
The Following User Says Thank You to Jaspreet_Singh For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
id74em8
Old
#6  
Member
Thanks Meter 33
Posts: 93
Join Date: Oct 2013
Location: Somewhere far, far away...

 
DONATE TO ME
What is "Dormant Mode" ?
And I couldn't get S-Beam to work.

---------- Post added at 10:01 AM ---------- Previous post was at 09:53 AM ----------

Quote:
Originally Posted by gurpreetmaster View Post
Add toggles to your notification panel easily

CODES- Wifi;Location;SilentMode;AutoRotate;Bluetooth;Mobi leData;PowerSaving;MultiWindow;Nfc;DrivingMode;Sma rtStay;Sync;SBeam;AirplaneMode;DormantMode:WiFiHot spot;
What is "Dormant Mode" ?
And I couldn't get S-Beam to work.

And how do I enable "Blocking Mode" ??
Help.
 
gurpreetmaster
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 73
Join Date: Nov 2013
Dormant mode is blocking mode n u can easly get sbeam toggle jst write -SBeam
 
sughanthan
Old
#8  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 93
Join Date: Jul 2013
Default hi

all r working dude great. . any other useful things for our model
 
gurpreetmaster
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 73
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by nhozbay View Post
this phone have nfc??
No it has icon of nfc in system ui
 
gurpreetmaster
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 73
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by nhozbay View Post
this phone have nfc??
No it has icon of nfc in system ui

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes