FORUMS

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more

LG G4 First Impressions and Unboxing – XDA TV

The latest in LG’s signature line of “G phones” has been released. … more

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Unhappy [Q] USB Connectivity Issue on my S4 (i9500) for download mode

22nd February 2014, 08:30 AM |#1  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
Donate to Me
More
As the title says, I am having issues getting my laptop and other laptops to detect my S4 (i9500) on download mode. It did work early but now doesn't work. The funny thing is I can transfer data to and from it when it is fully booted.

I have tried:
  • Trying on different PC/Laptops.
  • Different USB Cables
  • Re-installing Samsung USB Drivers
  • Re-installing kies.
  • Removing and replacing the battery

Current setup:
16GB S4
ROM - MIUI v4.2.14
Android Version - 4.2.2.

Before it was running Stock TouchWiz 4.3, I ran into alot of battery drain issues to I tried hard and downgrade to 4.2.2 and Installed MIUI but I think that download mode is broken. The phone goes to download mode but it cannot be detected in the system or any system. It doesn't even make that USB sound when you plug it in.

Please help me out. Thanks in Advance.

PS: Dear Mods, If this is the wrong place to post such things, then please move it to the appropriate section. Thanks.
Last edited by lordxentris; 22nd February 2014 at 08:31 AM. Reason: Spell Checks
 
 
22nd February 2014, 01:06 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 188
 
More
Quote:
Originally Posted by lordxentris

I think that download mode is broken. The phone goes to download mode but it cannot be detected in the system or any system. It doesn't even make that USB sound when you plug it in.

Considering what you already have done, I'd say that your assumption is about right.
Your only chance to fix could be to put something what you can flash via Recovery mode (CWM)
22nd February 2014, 07:23 PM |#3  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spamtrash

Considering what you already have done, I'd say that your assumption is about right.
Your only chance to fix could be to put something what you can flash via Recovery mode (CWM)

Anyway of getting a CWM zip of the official ROM? or something that will fix my issue?
22nd February 2014, 10:25 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 188
 
More
Quote:
Originally Posted by lordxentris

Anyway of getting a CWM zip of the official ROM? or something that will fix my issue?

Mate... RLY???
Isn't it obvious???
The Following User Says Thank You to spamtrash For This Useful Post: [ View ]
23rd February 2014, 06:01 AM |#5  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spamtrash

Mate... RLY???
Isn't it obvious???

Sorry Bro. Under a lot of pressure and my head is not at the right place at the moment. Thanks for the help.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
download mode, i9500
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes