Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Phone signal problems

OP D4nyal

15th February 2014, 09:52 PM   |  #1  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
I have got at&t unlocked phone and I haven't had any problem from above an year but I have been having signal problems from two weeks now. Messages come and go after hours, sometimes they are quick. It's like my phone is on it's own mood whether to send or not. When I try to check credits I get the error "Connection problem or inavlid MMI code". Sometimes my phone's carrier disappear too. Signals are all full. I tried porting into another carrier and found no difference at all.

I think it's related to IMEI because when I *#06# then a pop comes written "0" on it instead of showing IMEI code. Please help! Thanks!
15th February 2014, 10:00 PM   |  #2  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 877
 
3,035 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
For some reason, it looks like the folder containing your IMEI has been corrupted. Try to re-install the imei using NV writer.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1804117
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ View ]
16th February 2014, 01:04 AM   |  #3  
theramsey3's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 153
 
355 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by D4nyal

I have got at&t unlocked phone and I haven't had any problem from above an year but I have been having signal problems from two weeks now. Messages come and go after hours, sometimes they are quick. It's like my phone is on it's own mood whether to send or not. When I try to check credits I get the error "Connection problem or inavlid MMI code". Sometimes my phone's carrier disappear too. Signals are all full. I tried porting into another carrier and found no difference at all.

I think it's related to IMEI because when I *#06# then a pop comes written "0" on it instead of showing IMEI code. Please help! Thanks!

Have you recently updated your rom or flashed anything? Maybe you could flash the modem files again and fix your problem?

When you go to about phone what does it say for baseband?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to theramsey3 For This Useful Post: [ View ]
16th February 2014, 11:55 AM   |  #4  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
The phone have been so if I restore, will it still be unlocked?
16th February 2014, 11:56 AM   |  #5  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by audit13

For some reason, it looks like the folder containing your IMEI has been corrupted. Try to re-install the imei using NV writer.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1804117

The phone have been unlocked so if I restore, will it still be unlocked?
16th February 2014, 12:05 PM   |  #6  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by theramsey3

Have you recently updated your rom or flashed anything? Maybe you could flash the modem files again and fix your problem?

When you go to about phone what does it say for baseband?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda app-developers app

I think the problem occurred after I flashed leaked version of stock 4.3. Firmware was I747UCUEMJ2. I flashed CyanogenMod 10.2 hoping that it might fix the problem but it didn't made any difference.

I checked baseband version and surprisingly, it's I747UCUEMJ2. So, what do you think? Is that the problem? Also, how can I fix this? Last question, what if I restore IMEI etc then will it still be unlocked or I will need an at&t sim?
16th February 2014, 02:55 PM   |  #7  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 877
 
3,035 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by D4nyal

The phone have been unlocked so if I restore, will it still be unlocked?

Quote:
Originally Posted by D4nyal

I think the problem occurred after I flashed leaked version of stock 4.3. Firmware was I747UCUEMJ2. I flashed CyanogenMod 10.2 hoping that it might fix the problem but it didn't made any difference.

I checked baseband version and surprisingly, it's I747UCUEMJ2. So, what do you think? Is that the problem? Also, how can I fix this? Last question, what if I restore IMEI etc then will it still be unlocked or I will need an at&t sim?

Restoring will not re-lock the phone. If your imei and baseband appear correct, I don't think you need to inject the imei.

You could use Odin to flash back to stock and see if the problem persists.
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ View ]
16th February 2014, 07:33 PM   |  #8  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Restoring will not re-lock the phone. If your imei and baseband appear correct, I don't think you need to inject the imei.

You could use Odin to flash back to stock and see if the problem persists.

Flashed stock 4.1.1 rom. Baseband version has been changed. Restored IMEI and IMEI number now shows. Problem doesn't seem to be fixed yet.. :/
16th February 2014, 07:47 PM   |  #9  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 877
 
3,035 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by D4nyal

Flashed stock 4.1.1 rom. Baseband version has been changed. Restored IMEI and IMEI number now shows. Problem doesn't seem to be fixed yet.. :/

So the imei from the phone's keypad matches the imei on the phone's label?
17th February 2014, 10:53 AM   |  #10  
D4nyal's Avatar
OP Member
Flag Dadu, Pakistan.
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Yes, it does.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes