Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] What is the easiest way to start over

OP frza21

9th December 2013, 05:18 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
A while back I installed cm9 on my Touchpad and it worked great. Decided to upgrade to cm10 and now gapps/youtube etc went working. What is the easiest way to start over. I don't mind going back to cm9. I'm not very experienced at these type of things. I just want the easiest way to get it working like it was. Thanks in advance for the help.
15th December 2013, 09:47 PM   |  #2  
garydclarke's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by frza21

A while back I installed cm9 on my Touchpad and it worked great. Decided to upgrade to cm10 and now gapps/youtube etc went working. What is the easiest way to start over. I don't mind going back to cm9. I'm not very experienced at these type of things. I just want the easiest way to get it working like it was. Thanks in advance for the help.

The easiest way to start over is to doctor the TouchPad to clear everything and then use the TouchPad toolkit installer I'm sure this would work for you

Sent from my TouchPad using XDA Premium HD app
20th February 2014, 06:48 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
The easiest and fastest way is to boot into recovery, either TWRP of CWM, and do a factory reset, then clear cache , then clear Dalvik cache. After that has been done, then all you need to do is flash CM 9 and the Gapps and then reboot. I have done this many times and it works fine. The only problem is that you close all of your apps and data. But as soon as you go to Google Play all of your apps will download automatically. IF you created a Nano backup....then just do the factory reset, clear caches then restore your backup. This was is WAY easier and you don't lose any or your apps.
21st February 2014, 12:37 AM   |  #4  
chris5s's Avatar
Senior Member
Flag Scotland
Thanks Meter: 126
 
1,117 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
Do not use webos Doctor without removing android first!!

You maybe have an incorrect version of gapps for your version of android, so maybe check this first. It is worth upgrading from cm9 -> cm10, definitely!

Cheers
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes