Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,490 Members 44,705 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Xperia Ion No Response

Tip us?
 
424aca
Old
#1  
424aca's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 103
Posts: 519
Join Date: Feb 2011
Location: Anaheim, California
Unhappy [Q] Xperia Ion No Response

Rom: ZperiaION 4.5
Phone: Xperia Ion ATT Locked Bootloader

Problem: My phone has stopped giving any response what so ever to me.
1) My phone was working when I woke up as i turned off the Alarm and responded to a text.
2) I check 10 minutes later and my phone is not responding at all, no screen, no vibration, no response when plugged into PC and i am not able to do a force shut down by holding down the volume and power buttons for 30 seconds.

3) what worries me is that there is no LED light or any response whatsoever, nothing from any way that i know as a decently good user of this phone. Also, before the phone went down, it was at about 90% battery so im positive the battery did not drain randomly in 10 minutes.
 
Envious_Data
Old
#2  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 1,626
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
Hmm

Put a rubber band around your power and volume button to force off and when it finaly responds

Use flashtool or sony updater service to fix your ion unless you have a unlocked bootloader then use flashtool

Any questions just ask

Sent from my LT26i using XDA Premium 4 mobile app
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
424aca
Old
#3  
424aca's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 103
Posts: 519
Join Date: Feb 2011
Location: Anaheim, California
Alright I have placed three rubberbands around each button, I have to go to school so when i come back in about 7 hours ill see what happens. And if there is still no response then flashtool is useless. thank you and i am trying your method
 
Envious_Data
Old
#4  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 1,626
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
45mins should usualy do it

If not then you will kill your battery and you may not be able to recover

Anyway it may be warm
Just try flashing using flashtool then you should be fine
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
424aca
Old
#5  
424aca's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 103
Posts: 519
Join Date: Feb 2011
Location: Anaheim, California
Damn...You never told me about the 45 minutes part . The Battery I think is dead because the Red LED was blinking while i tried to charge for the last 6 hours. So I have come to the conclusion that the batter is dead because it has never taken me this long when i fixed the soft-brick before.

Thanks for trying to help i guess @Envious_Data
(there is a thanks button)

Get 2.50 gigs of free online storage via dropbox, and help me get an extra 500mb!

http://db.tt/esoOelQ3
 
Envious_Data
Old
#6  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 1,626
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
Quote:
Originally Posted by 424aca View Post
Damn...You never told me about the 45 minutes part . The Battery I think is dead because the Red LED was blinking while i tried to charge for the last 6 hours. So I have come to the conclusion that the batter is dead because it has never taken me this long when i fixed the soft-brick before.

Thanks for trying to help i guess @Envious_Data
You can still try to flash

Or even charge maybe? And if even remove the battery from the device and charge elseware

Sent from my LT26i using XDA Premium 4 mobile app
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
HaiderAbbas
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 14
Posts: 100
Join Date: Jul 2013
Location: Dhaka
Takeout the battery and charge it with autocharger then try to flash

Sent from my Xperia P using xda app-developers app
 
xdcookie
Old
(Last edited by xdcookie; 20th February 2014 at 02:00 PM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Oct 2013
Default I have the same problem

My lt28h randomly shutted down in school like the other one and when I connected it to the charger a red led blinked very short (about 1sec) and weak, after 3 sec the LED started blinking very fast and weak, also I were able to here quietly clicks everytime the led blinked.
I charged it for 24 hours already but I had no response, no vibration, no sound, no green or orange LED.
I flashed CM11 and just replaced my screen by myself and had a bug sometimes (once a day) that my sim-card didn't got detected and I had to restart.
 
jamontoya1
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 12
Join Date: Feb 2012
Yeah, I'd just remove the battery and try to charge it separately and see if that helps.
 
xdcookie
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by jamontoya1 View Post
Yeah, I'd just remove the battery and try to charge it separately and see if that helps.
how do I charge it without the usb port?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes