Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] USB Connectivity Issue on my S4 (i9500) for download mode

OP lordxentris

22nd February 2014, 09:30 AM   |  #1  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
226 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
As the title says, I am having issues getting my laptop and other laptops to detect my S4 (i9500) on download mode. It did work early but now doesn't work. The funny thing is I can transfer data to and from it when it is fully booted.

I have tried:
  • Trying on different PC/Laptops.
  • Different USB Cables
  • Re-installing Samsung USB Drivers
  • Re-installing kies.
  • Removing and replacing the battery

Current setup:
16GB S4
ROM - MIUI v4.2.14
Android Version - 4.2.2.

Before it was running Stock TouchWiz 4.3, I ran into alot of battery drain issues to I tried hard and downgrade to 4.2.2 and Installed MIUI but I think that download mode is broken. The phone goes to download mode but it cannot be detected in the system or any system. It doesn't even make that USB sound when you plug it in.

Please help me out. Thanks in Advance.

PS: Dear Mods, If this is the wrong place to post such things, then please move it to the appropriate section. Thanks.
Last edited by lordxentris; 22nd February 2014 at 09:31 AM. Reason: Spell Checks
22nd February 2014, 02:06 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 186
 
936 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by lordxentris

I think that download mode is broken. The phone goes to download mode but it cannot be detected in the system or any system. It doesn't even make that USB sound when you plug it in.

Considering what you already have done, I'd say that your assumption is about right.
Your only chance to fix could be to put something what you can flash via Recovery mode (CWM)
22nd February 2014, 08:23 PM   |  #3  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
226 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spamtrash

Considering what you already have done, I'd say that your assumption is about right.
Your only chance to fix could be to put something what you can flash via Recovery mode (CWM)

Anyway of getting a CWM zip of the official ROM? or something that will fix my issue?
22nd February 2014, 11:25 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 186
 
936 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by lordxentris

Anyway of getting a CWM zip of the official ROM? or something that will fix my issue?

Mate... RLY???
Isn't it obvious???
The Following User Says Thank You to spamtrash For This Useful Post: [ View ]
23rd February 2014, 07:01 AM   |  #5  
lordxentris's Avatar
OP Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 36
 
226 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spamtrash

Mate... RLY???
Isn't it obvious???

Sorry Bro. Under a lot of pressure and my head is not at the right place at the moment. Thanks for the help.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
download mode, i9500
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes