5,593,293 Members 33,415 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Enable NavBar on galaxy Mega

Tip us?
 
zeyadhan
Old
(Last edited by zeyadhan; 9th August 2013 at 03:40 PM.)
#1  
zeyadhan's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 116
Posts: 447
Join Date: Jul 2012
Location: tripoli
Thumbs up Enable NavBar on galaxy Mega

i modified system ui to have working navbar

first download modified system ui apk from here http://www.mediafire.com/?mgv6t11i4431n57

after download move system ui.apk to system/app and replace then go to system and open your build prop with text editor and add this line qmenu.hw.maikeys=0 in the end then reboot your device

to disable navbar just delete the line you add

if your device is fc after reboot go to system/app and delete systemui odex

screenshot





NOTE
touchwiz is not designed to work with navbar so there is will be some problems ex: when go to s voice the app will fc so you need to disable navbar to have working svoice

more mods is coming soon
MY DEVICES
 

GALAXY S3
XPERIA S
XPERIA X10
SENSATION XL
GALAXY NOTE
GALAXY MEGA6.3
XPERIA Z
GALAXY NOTE 3



HIT IF I HELPED
The Following 5 Users Say Thank You to zeyadhan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ararr
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 11
Join Date: May 2011
thanks for your great job!! but which rom you used? i tried it but didn't work for me
 
Kangburra
Old
#3  
Kangburra's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 510
Posts: 2,009
Join Date: Sep 2007
Location: Perth

 
DONATE TO ME
What is the point of this? I don't see any advantage, what am I missing?
CWM Recovery for GT-I9205

SILENTLIGHT ROM for GT-I9205

Latest Stock ROM for GT-I9205/9200
The Following User Says Thank You to Kangburra For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
zeyadhan
Old
#4  
zeyadhan's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 116
Posts: 447
Join Date: Jul 2012
Location: tripoli
Quote:
Originally Posted by Kangburra View Post
What is the point of this? I don't see any advantage, what am I missing?
when you enable navbar on your device you will get fc on system ui and it cant work but i modify system ui so you can enable navbar and still have system ui work
MY DEVICES
 

GALAXY S3
XPERIA S
XPERIA X10
SENSATION XL
GALAXY NOTE
GALAXY MEGA6.3
XPERIA Z
GALAXY NOTE 3



HIT IF I HELPED
 
Kangburra
Old
#5  
Kangburra's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 510
Posts: 2,009
Join Date: Sep 2007
Location: Perth

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by zeyadhan View Post
when you enable navbar on your device you will get fc on system ui and it cant work but i modify system ui so you can enable navbar and still have system ui work
I get that, why do you want the on screen buttons at all?
CWM Recovery for GT-I9205

SILENTLIGHT ROM for GT-I9205

Latest Stock ROM for GT-I9205/9200
 
zeyadhan
Old
#6  
zeyadhan's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 116
Posts: 447
Join Date: Jul 2012
Location: tripoli
Quote:
Originally Posted by Kangburra View Post
I get that, why do you want the on screen buttons at all?
i don't use screen buttons but some people do
MY DEVICES
 

GALAXY S3
XPERIA S
XPERIA X10
SENSATION XL
GALAXY NOTE
GALAXY MEGA6.3
XPERIA Z
GALAXY NOTE 3



HIT IF I HELPED
 
gx3k
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 143
Posts: 563
Join Date: Jul 2008
I used Pie control then moved to Floating toucher mainly for one handed operation. It's better than having the Nav bar that uses up space.
The Following User Says Thank You to gx3k For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
markbencze
Old
#8  
markbencze's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4026
Posts: 2,869
Join Date: Jan 2013
Location: Ottawa

 
DONATE TO ME
I just thought I'd mention that you can get the soft keys without modding your systemui.apk
It can be done with a quick edit to the build.prop in root explorer

Sent from my SGH-I527M using Tapatalk 4


sent from my.....
 
Jedi powered Note 3
 
ararr
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 11
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by markbencze View Post
I just thought I'd mention that you can get the soft keys without modding your systemui.apk
It can be done with a quick edit to the build.prop in root explorer

Sent from my SGH-I527M using Tapatalk 4
how you done that?
it cause fc..
 
fafxal@gmail.com
Old
(Last edited by fafxal@gmail.com; 20th September 2013 at 09:53 PM.)
#10  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1
Join Date: Sep 2013
Thumbs up thankyou for the mod..

I have been trying to get on-screen buttons from days..thankyou alot for the mod..
But the buttons look different from the one i have on my nexus device...can i somehow change the look of the on-screen buttons...

And u can also use 'softkey enabler' from market to add n remove line from build.prop.

The Following User Says Thank You to fafxal@gmail.com For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes