Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Phone stuck on boot screen Htc Desire C

OP pati123

22nd August 2013, 05:38 PM   |  #1  
OP Junior Member
athenry
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
So today i tried to install a custom rom on my htc and i think something went wrong but im not sure what
when i try to boot my htc it is stuck on a white screen that says "this build is for development purposes only Do not distribute outside of htc without htc's written permission failure to comply may lead to legal action"
WHAT TO DO ???
somebody help me plz
Last edited by pati123; 22nd August 2013 at 05:44 PM.
22nd August 2013, 05:49 PM   |  #2  
aashay960's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 514
 
778 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by pati123

So today i tried to install a custom rom on my htc and i think something went wrong but im not sure what
when i try to boot my htc it is stuck on a white screen that says "this build is for development purposes only Do not distribute outside of htc without htc's written permission failure to comply may lead to legal action"
WHAT TO DO ???
somebody help me plz

You have to flash the kernel from fastboot.. Which ROM did you install?
22nd August 2013, 05:55 PM   |  #3  
OP Junior Member
athenry
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by aashay960

You have to flash the kernel from fastboot.. Which ROM did you install?

i used this one: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2220396
but wifi wasnt working so i tried this one http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2352981
and now my phone is stuck here

btw i havnt flashed the kernel do i have to
Last edited by pati123; 22nd August 2013 at 05:59 PM.
22nd August 2013, 06:08 PM   |  #4  
aashay960's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 514
 
778 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by pati123

i used this one: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2220396
but wifi wasnt working so i tried this one http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2352981
and now my phone is stuck here

btw i havnt flashed the kernel do i have to

Did you do the "fastboot flash boot boot.img" step like it says in the thread? Anyways, the ROM that you are using now is based on Cyanogenmod10. We have two kernels for that. Look in the index thread (link in my signature) for the two kernels. You can choose anyone you like.
Once you download the kernel, place it in C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools of your PC.
Then switch off your phone, remove the battery, put it back in.
Then hold volume-down and power button till the phone starts.
Connect your phone to the PC. Now it should say "FASTBOOT USB" on the screen
Open command window in your PC and navigate to the folder where you have pasted the kernel file.
Then type "fastboot flash boot boot.img" without quotes (and assuming that the file is called boot.img)
Then type "fastboot erase cache" then "fastboot reboot"
Then wait for some time.. It should start.
22nd August 2013, 06:13 PM   |  #5  
OP Junior Member
athenry
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by aashay960

Did you do the "fastboot flash boot boot.img" step like it says in the thread? Anyways, the ROM that you are using now is based on Cyanogenmod10. We have two kernels for that. Look in the index thread (link in my signature) for the two kernels. You can choose anyone you like.
Once you download the kernel, place it in C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools of your PC.
Then switch off your phone, remove the battery, put it back in.
Then hold volume-down and power button till the phone starts.
Connect your phone to the PC. Now it should say "FASTBOOT USB" on the screen
Open command window in your PC and navigate to the folder where you have pasted the kernel file.
Then type "fastboot flash boot boot.img" without quotes (and assuming that the file is called boot.img)
Then type "fastboot erase cache" then "fastboot reboot"
Then wait for some time.. It should start.

i dont have this folder: C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools
so do i create one ???
btw no i didnt flash the kernel
Last edited by pati123; 22nd August 2013 at 06:21 PM.
22nd August 2013, 06:21 PM   |  #6  
aashay960's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 514
 
778 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by pati123

i dont have this folder: C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools
so do i create one ???
btw no i didnt flash the kernel

NO NO.. You're supposed to have Android SDK installed. What guide did you follow?
22nd August 2013, 06:27 PM   |  #7  
OP Junior Member
athenry
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by aashay960

NO NO.. You're supposed to have Android SDK installed. What guide did you follow?

i followed loads of guides i unlocked the bootloader and then i installed cwm by munjeni using hasoon2000 all in one toolkit

would you be able to backup up your current system and send it to me so that i could restore it and hopefully my phone will work
22nd August 2013, 06:53 PM   |  #8  
aashay960's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 514
 
778 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
The toolkit has an option to flash kernels. Follow the instructions there. And if you are using Darkbreed IV, use Prometheus or NOPE kernel
22nd August 2013, 07:02 PM   |  #9  
OP Junior Member
athenry
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
i just downloaded the nope kernel and i used the toolkit to flash a kernel but it says error: device not found what to do ??????
Last edited by pati123; 22nd August 2013 at 07:07 PM.
22nd August 2013, 09:31 PM   |  #10  
me4488's Avatar
Senior Member
Flag Sofia
Thanks Meter: 549
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Ash, I think you need to erase the cache first.
Also Nope kernel doesn't work on sense roms.
Wipe the cache data and dalvik and try flashing the rom again with the correct kernel.
If it keeps getting stuck, try lower frequencies.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes