5,597,542 Members 31,649 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LG On-Screen Phone Issue

Tip us?
 
roakes
Old
#1  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Unhappy LG On-Screen Phone Issue

Hey all,

Loving my nice shiny new O2X but having some problems using the LG On-Screen Phone software, the one that lets you control your phone from your PC. I have it all installed and followed the user guide but when I attempt to connect to the phone after putting the password in (still 0000 as default), I press next to connect and can see that it causes the phone to wake up and a screen icon appear in its notification bar but then I get an error on the software saying "An error occurred while creating the OSP window after downloading the skin file from the mobile phone" this messages times out then it shows "Failed to connect to phone" and I'm back to the password screen.

Obviously some communication must be occurring for the phone to wake up and try to start the appropriate app but it just isn't working.

So far I have tried it with USB debugging on and off and have also tried reinstalling the USB drivers on the PC, no luck.

Has anyone else experienced this or have any advice?

Thanks

Russ
 
roakes
Old
#2  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Hmph, tried this on 3 PCs now with the same results
 
dohanin
Old
#3  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 53
Join Date: Mar 2011
I‘m only able to get it run for once, the other times are having problem like yours.

Sent from my LG-P990 using XDA App
 
roakes
Old
#4  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Slightly better off than me but glad I'm not alone!

I emailed LG support but I got a cut and paste template response telling me how to download the LG Suite in the first place, which I have obviously already done!
 
dohanin
Old
#5  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 53
Join Date: Mar 2011
Hi, I just tried again now and it worked... here I attached a screen shot..
then after quitting, it's back to normal (i.e. can't connect again!).. it's weird
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	OSP.JPG
Views:	564
Size:	30.7 KB
ID:	562246  
 
roakes
Old
#6  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Hmph, just tried flashing ROM to MCR Fr11 and still have the same issue
 
roakes
Old
#7  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Just discovered a log file in My Documents saying this...

13:39:39 - -----------------------

13:39:39 - OSP_ConnectService

13:39:39 - type:1, param:8

13:39:39 - OnOspEvent::eek:SP_CONTEXT_UPDATE_EVT

13:39:39 - OnOspEvent::eek:SP_CONTEXT_TYPE_EDIT_MODE

13:39:39 - Edit Mode : True

13:39:39 - OnOspEvent::eek:SP_CONTEXT_UPDATE_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_AUTHENTICATE_RESULT_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_CONNECTED_EVT

13:39:40 - connect value : 0

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_GET_MODEL_EVT

13:39:40 - COSPScreenWnd::ParsingPhoneXML - File not found(\\boxserver\Russell Oakes\LG OSP\Phone_skin\P990\P990.xml)

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_PROGRESS_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_PROGRESS_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_PROGRESS_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_PROGRESS_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_PROGRESS_EVT

13:39:40 - OnOspEvent::eek:SP_FTP_GET_EVT (SUCCESS!)

13:39:40 - COSPScreenWnd::ParsingPhoneXML - File not found(\\boxserver\Russell Oakes\LG OSP\Phone_skin\P990\P990.xml)

13:39:43 - OnOspEvent::eek:SP_DISCONNECTED_EVT

13:39:43 - OSP_Connect : Fail

Which would suggest that a file isn't being successfully copied to the PC, could someone upload the contents of their "LG OSP\Phone_skin\P990" folder from My Documents?

Thanks
 
roakes
Old
#8  
roakes's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 215
Join Date: Aug 2009
Location: Birmingham
Woohooo got it working!

I had to go to /system/media and copy off the file osp_skin_p990.zip to my PC and extract it to the "LG OSP\Phone_skin\P990" folder in My Documents and then it worked!

So it looks like the program was unable to automatically download and extract this file for some reason, just needed a little manual intervention. Strange that it happened on 3 PCs though, which would suggest that maybe the file is located somewhere unexpected on my handset?
The Following User Says Thank You to roakes For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
neothoms
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2008
There is another thing that is not really user friendly.
On the connexion Assistant, if the model of the phone is not selected on the bottom right corner combo box, the connexion is not working but the error is not really usefull.

I had to copy the files in "My Documents\LG OSP\Phone_skin\P990" (thank you roakes ) and then had to select the model P990 in the combo box and then it worked.
It is working in USB and Bluetooth
 
keilien
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: May 2011
Hello guys!

Im also having this problem, but my system/media is empty! And my "My Documents/LG OSP/Phone_skin" does not contains P990 Can anyone upload or tell me where I can get the contents?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes