FORUMS

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

SW 2 Bluetooth Problem?

42 posts
Thanks Meter: 0
 
By sidofido, Member on 23rd February 2014, 01:20 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi,
I've got yesterday sw2. It is really cool, but sometimes i have problem with bluetooth. Sw2 seems to be connected with phone, but when i start some app, it is loading, but this app don't start. I must restart my watch and then everything works fine, but then when i don't use it for a while it didn't want start against. I am using nexus 5 with custom rom. Where can be a problem?
 
 
23rd February 2014, 01:25 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 5
 
More
I am having the same problem. Also a nexus 5 with custom rom. Maybe this is a nexus issue?

Which kernel are you running on the phone.
23rd February 2014, 01:30 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
More
I am using latest Droidkang rom with stock cm kernel.
23rd February 2014, 02:33 PM |#4  
aseeme555076's Avatar
Member
Flag Taipei
Thanks Meter: 35
 
More
Some times I will clear phone's RAM to temporarily resolve this problem.
23rd February 2014, 06:49 PM |#5  
ingrim's Avatar
Junior Member
Flag Hannover
Thanks Meter: 0
 
More
Unhappy
Any ideas anyone? I have the same problem on stock 4.3 on HTC One Max. It drives me nuts ^^
23rd February 2014, 11:42 PM |#6  
Senior Member
Flag Suffolk
Thanks Meter: 22
 
More
Stock Nexus 5 has no such issue so I'd start with the kernel /ROM bluetooth compatability. Certain apps seem to lose their state occasionally I've noticed. They generally just need to be closed and reopened though. No reboot has been necessary.



Sent via telepathy
26th February 2014, 12:06 PM |#7  
Junior Member
Flag Nijmegen
Thanks Meter: 0
 
More
Difficulty with MediaTek devices
I have a Wiko Stairway, which is built on MediaTek platform. Pairing is difficult but possible. I don't know whose fault it is, MediaTek or Sony or both?
Still I find it awkard that I have to install 10MB of Sony software just to establish a faulty connection.

My workaround:
  1. Pair the devices without installing the Smart Connect suite
  2. Install Smart Connect and restart watch
  3. Start Smart Connect and wait a while. It should now find the watch and prompt for installing the add-on
  4. Turn bluetooth off and on on both devices
  5. It should now work

Problem is that every now and then the connection is dropped and you may have to toggle bluetooth on either watch or phone or both. Even sometimes a restart is required.
26th February 2014, 03:41 PM |#8  
kill_dano's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 56
 
More
A work around might be to see if force closing the app 'bluetooth share' temporary resolves the issue. If that's the case you could set up a tasker task to kill bluetooth share every 8 hours or so. You might need a plug-in to properly kill bluetooth share with tasker.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes