Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Exclamation [RESOLVED] Used Photon Q SOD on stock rom?

OP Talon65442

25th February 2014, 11:45 PM   |  #1  
OP Member
Flag Portland, OR
Thanks Meter: 18
 
72 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Yes, I used the search function...
no hits on 'wake up' and only 1 hit in all of the entire forum+sub forums using 'sleep of death' or 'sod' and it seems that
arrrghhh hasn't seen anyone with SOD issues on this phone.
I've got about 2 weeks left to return this phone if needed...

As stated, stock ROM (came with ...ASA-10 pre-installed, OTA'd to ...ASA14).
SODs on both.
Only seems to be occurring after 4 or 6+ hours of sleep (less than that wakes ok)
No, pressing power button several times does not wake.
No indication of changing volume if volume buttons are pressed (I've had devices that forgot to turn the screen back on when they woke).
HAVE to press and hold Power+Vol Down to hard boot phone.
Airplane Mode is on (phone isn't yet activated).
USB Debugging = on
Wi-Fi, GPS, Bluetooth and Sync = on

Should I even try hooking to ADB for a Logcat (that will be massive) or just try to return it as it is not fully funtional as is?
Should I just unlock bootloader, root, flash a ROM (probably JB for now) as I was planning to do eventually anyhow? (kinda waiting for a fully stable KK ROM so I don't have to try each one and then flash multiple nightlies until a stable comes out)

*Edit* Addtional info:
Bought in 'fair' condition, only minor concern was a half-peeled back cover (top half).
Issue has occured from day 1 (about 10 days).
Every morning I have to hard boot.
Plugged or unplugged does not affect any change, still SODs after 4-6+ hours.
Last edited by Talon65442; 26th February 2014 at 08:59 PM. Reason: Additional info
26th February 2014, 12:16 AM   |  #2  
Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Thanks Meter: 3,645
 
11,403 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
More
Any reason you're not on the latest stock ROM?

That would be my only suggestion. However, from what you describe it sounds like a defective device. Have you tried doing a full wipe/restore of stock with RSD Lite?

Perhaps try that, and flash the latest FFW-8 or whatever its called.
26th February 2014, 12:37 AM   |  #3  
OP Member
Flag Portland, OR
Thanks Meter: 18
 
72 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by arrrghhh

Any reason you're not on the latest stock ROM?

That would be my only suggestion. However, from what you describe it sounds like a defective device. Have you tried doing a full wipe/restore of stock with RSD Lite?

Perhaps try that, and flash the latest FFW-8 or whatever its called.

Thought I was, Motorola Device Manager says there are no updates.
I wanted to make sure all was well before doing any S/W changes that may affect anything.
Will RSD Lite (using RSD Lite 6.1.5 + MTK Patch?) to asanti_c_sprint-user-4.1.2-9.8.2Q-122_XT897_FFW-5-6-release-keys-cid9.xml.zip and get back.
Last edited by Talon65442; 26th February 2014 at 01:59 AM.
26th February 2014, 07:59 AM   |  #4  
OP Member
Flag Portland, OR
Thanks Meter: 18
 
72 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Well, RSD'd 4.1.2.
Turned off screen.
5 1/2 hours all ok.
Plugged in for the night and will know in the morning.
26th February 2014, 08:58 PM   |  #5  
OP Member
Flag Portland, OR
Thanks Meter: 18
 
72 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by Talon65442

Well, RSD'd 4.1.2.
Turned off screen.
5 1/2 hours all ok.
Plugged in for the night and will know in the morning.

No dice, still SODs.
It's going back.

Thanks for all the help arrrghhh!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes