Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,106 Members 40,842 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] i8190n no network on any 4.2.2 rom

Tip us?
 
sheephog
Old
(Last edited by sheephog; 27th July 2013 at 03:25 AM.) Reason: Typo's
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Exclamation [Q] i8190n no network on any 4.2.2 rom

Hi all, I've been trawling through the forums for over a day trying to fix my problem of no mobile network on any of the 4.2.2 based roms,
I can see my imei no, baseband (I8190NXXAMD3) etc. However my network is "unknown:0", signal strength "0dbm 99asu" and the rom doesn't see my phone number,
I have, flashed + reflashed with wipes of data cache and dalvik.
Checked my APN settings (default is ok, though on initial boot isn't selected) [also reentering my apn settings and clicking save seems to delete my APN(s)].
I have disabled wifi + gps etc, aeroplane mode on+off several times, many reboots etc. ( i have noticed that on first boot the mobile data tile(toggle switch) says "no service" and the signal indicator is shown in the status/notification bar [empty, no signal], but after enabling then disabling aeroplane mode it changes to "emergency calls only" and the signal indicator icon disappears from the top right,
I have tried Maclaws 4.2.2 releases (aokp,cm10.1,PAC) and Team Golden's releases (including the latest ParanoidAndroid 3.69) all have no mobile network issue ass described.
I also found a modified build.prop on one of the other threads (for aokp) and imported it over the one i had, made no difference

the only thing i haven't done is flash via odin, all flashes are performed from the latest CWM (not trusting this laptop atm)

DModv6 is working fine for now, but i'd really like to update to one of the 4.2.2 releases, developers doing a great job bringing it to the s3 mini =D

If there is anything else i can do to assist in fixing this issue please don't hesitate to ask me.
 
alexandru5796
Old
(Last edited by alexandru5796; 25th July 2013 at 07:33 AM.)
#2  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 41
Join Date: Jul 2013
flash official firmware of your region >root>use csc changer to change csc >then follow instruction to install 4.2.2 rom , i think the CSC is the problem .
TRY PACMAN(team golden)
The Following User Says Thank You to alexandru5796 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
tys0n
Old
#3  
tys0n's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1231
Posts: 1,979
Join Date: Nov 2010
Location: Stockholm
CSC is not the problem here. CM-based roms doesn't even use it.
You're not the only one with this problem. I've seen a few more with same issue.
Anyway..you should really try to flash a stock firmware using odin to see if everything is working ok, not only on dmod.
The Following User Says Thank You to tys0n For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sheephog
Old
(Last edited by sheephog; 25th July 2013 at 10:16 AM.) Reason: captcha as title... lol
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by tys0n View Post
CSC is not the problem here. CM-based roms doesn't even use it.
You're not the only one with this problem. I've seen a few more with same issue.
Anyway..you should really try to flash a stock firmware using odin to see if everything is working ok, not only on dmod.
thanks for the input guys, i'm pretty sure everything is ok but ill see about flashing with odin, just need to get a hold of a stable pc for a bit =D
 
omarblu
Old
#5  
omarblu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 151
Join Date: Sep 2010
Location: bradford, uk
Have you tried resetting APN in mobile network settings

Sent from my GT-I8190 using xda app-developers app
 
sheephog
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by omarblu View Post
Have you tried resetting APN in mobile network settings

Sent from my GT-I8190 using xda app-developers app
Yes thanks, tried that (as i said) =]
still waiting for a good opportunity to reflash stock with odin. Hopefully might solve some of the random "front end" crashes i get.
i will update the thread as i have flashed and if any other revelations come to light.

Thanks for all the help here at xda =D
 
sheephog
Old
(Last edited by sheephog; 27th July 2013 at 02:02 AM.) Reason: a little more info
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Post flashed...

ok so i downloaded firmware - I8190NXXALL6_H3GALL2_UK_H3G_Android_4.1.2.zip
and flashed with odin, log stated no errors, but stuck in a boot loop. (on first boot cwm asks to install unsigned package, clicked yes, restart, then stuck on samsung loading screen)
Reflashed maclaw studios latest aokp release just to test,inc factory reset and dalvik wipe ofc, but still no network =[ (checked APN, aeroplane mode on/off etc)
also back to baseband ALL6 instead of AMD3 now
Restored backup to DMod6 (still got ALL6 baseband) and everything working again.
Just wish i could get 4.2.2 working with network...
Any ideas?
thanks

* Also thought that firmware should have had the H3G logo for boot animation, not samsung.. bit odd =]
 
sheephog
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Sign Any help?

Anyone had any similar problems, and managed to overcome them?
Or can anyone point me to any tuts/guides so i can maybe fix the problem myself, whether it be "splicing" 2 ROM's or whatever.
 
SoulReaver19
Old
#9  
SoulReaver19's Avatar
Member
Thanks Meter 19
Posts: 71
Join Date: Jun 2013
Buddy believe me I tried it out with Maclaw's CM10.1 and I don't know why but I had the exact same problem than you so my only solution was to test it again with stock rom and later with Dmod v6 too check everything was all right againg and my issue was fixed, hope to help you in something and find out a solution for your problem.

Sent from my GT-I8190L using xda app-developers app
 
sheephog
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by SoulReaver19 View Post
Buddy believe me I tried it out with Maclaw's CM10.1 and I don't know why but I had the exact same problem than you so my only solution was to test it again with stock rom and later with Dmod v6 too check everything was all right againg and my issue was fixed, hope to help you in something and find out a solution for your problem.

Sent from my GT-I8190L using xda app-developers app
So let me get this straight. Is this what u did?
Cm10.1 - no network
Flash stock - all working
Flash Dmod6 - all working
Flash Cm10.1 again - working network.


Sent from my GT-I8190N using xda app-developers app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes