Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Wink [q-devs] how to make a flashable cwm zip for flashing mods

OP rrgrrg

25th February 2014, 01:17 PM   |  #1  
rrgrrg's Avatar
OP Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 3,898
 
2,506 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
hey guys ... currently i have a stock ml4 with philz recovery .. thing is my country has only mi1 build so can anyone help me make the script for flashing the non-hlos bin to my system ?? .. i tried to see s4 forums but the script directs to a block in dev folder that doesnt exist in our s4 mini roms
25th February 2014, 02:12 PM   |  #2  
SilviuMik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 849
 
979 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rrgrrg

hey guys ... currently i have a stock ml4 with philz recovery .. thing is my country has only mi1 build so can anyone help me make the script for flashing the non-hlos bin to my system ?? .. i tried to see s4 forums but the script directs to a block in dev folder that doesnt exist in our s4 mini roms

Did u try :
Code:
ui_print("Bla");
show_progress(1.000000, 0);
assert(getprop("ro.product.device") == "serranods" || getprop("ro.build.product") == "serranods" ||
    getprop("ro.product.device") == "serranodsdd" || getprop("ro.build.product") == "serranodsdd" ||
    getprop("ro.product.device") == "i9192" || getprop("ro.build.product") == "i9192" ||
    getprop("ro.product.device") == "GT-I9192" || getprop("ro.build.product") == "GT-I9192");
set_progress(0.100000);
ui_print("Flashing Modem ...");
package_extract_file("NON-HLOS.bin", "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem");
set_progress(1.000000);
ui_print("Done ! Reboot your phone !");
show_progress(1.000000, 0);
I am not 100% sure is correct but u can try

Recommandation : Flash with Odin, much better and more safe
Last edited by SilviuMik; 25th February 2014 at 02:14 PM.
25th February 2014, 07:37 PM   |  #3  
rrgrrg's Avatar
OP Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 3,898
 
2,506 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
The thing is i cant find a tar for the modem only .. i only have the whole firmware tar

Sent from my GT-I9192 using XDA Premium 4 mobile app
25th February 2014, 07:53 PM   |  #4  
SilviuMik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 849
 
979 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rrgrrg

The thing is i cant find a tar for the modem only .. i only have the whole firmware tar

Sent from my GT-I9192 using XDA Premium 4 mobile app

Extract it in Linux a virtual machine Linux is enough
Code:
unzip *.zip
rm -rf SS_DL.dll
tar -xvf *.tar.md5
tar -H ustar -c NON-HLOS.bin > modem.tar
Sometimes u need tz.mbn flashed too togheter with NON-HLOS , usually with newer modems from Knox bootloader roms
So the command is :
Code:
tar -H ustar -c tz.mbn NON-HLOS.bin > modem.tar
md5sum -t modem.tar >> modem.tar
mv modem.tar modem.tar.md5
Flash it with Odin
U can do this with Windows too with some program called TAR_MD5_PACKAGER or similar
See it is not hard at all
Harder is to compile an CWM zip, sign it and etc

Btw why don`t u use my rom and be happy with it
The Following User Says Thank You to SilviuMik For This Useful Post: [ View ]
25th February 2014, 11:06 PM   |  #5  
rrgrrg's Avatar
OP Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 3,898
 
2,506 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
-did with the windows thing but when using tz.mbn from mi1 i got system error x0fffffc knox so i used tz.mbn from ML4-no knox tar and it booted but baseband is unknown ..tried flashing non-hlos only tar still unknown

-im not using ur rom because im building mine on the way if kitkat takes too long
26th February 2014, 06:43 AM   |  #6  
SilviuMik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 849
 
979 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rrgrrg

-did with the windows thing but when using tz.mbn from mi1 i got system error x0fffffc knox so i used tz.mbn from ML4-no knox tar and it booted but baseband is unknown ..tried flashing non-hlos only tar still unknown

-im not using ur rom because im building mine on the way if kitkat takes too long

Knox is a badass )
Don`t know what to say then ...
Since i don`t have Knox bootloader, all i recommend for me works ...
Then just flash a full stock firmware with Odin ( one that contains Knox bootloader so MK4+ ) and do not remove ANYTHING from tar, not even aboot sbl etc stuff
And then start from there with Kernel/Recovery and building your rom
26th February 2014, 10:24 AM   |  #7  
rrgrrg's Avatar
OP Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 3,898
 
2,506 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Well if i flash ubna1 modem can i downgrade it or its just like the roms cant downgrade :/ ?

Sent from my GT-I9192 using XDA Premium 4 mobile app
26th February 2014, 10:57 AM   |  #8  
SilviuMik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 849
 
979 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rrgrrg

Well if i flash ubna1 modem can i downgrade it or its just like the roms cant downgrade :/ ?

Sent from my GT-I9192 using XDA Premium 4 mobile app

I recommend versions from Europe/Egypt XXU***
Don`t go for ones released for latin america
26th February 2014, 01:06 PM   |  #9  
rrgrrg's Avatar
OP Senior Member
Flag Alexandria
Thanks Meter: 3,898
 
2,506 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by SilviuMik

I recommend versions from Europe/Egypt XXU***
Don`t go for ones released for latin america

well u didn't answer the question .. yea sure but i wont download a 1 giga tar file to get a 30 mb image file thats just crazy with a 50kbps connection
26th February 2014, 01:30 PM   |  #10  
SilviuMik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 849
 
979 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rrgrrg

well u didn't answer the question .. yea sure but i wont download a 1 giga tar file to get a 30 mb image file thats just crazy with a 50kbps connection

I did not answer because i don`t know
As i said earlier Knox is badass Since i cannot test, only u can try and see if it will let u flash an older one ( downgrade ) i think it will not let u
Yeah about your connection ... sux

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes