Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,072 Members 47,037 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Having issues with i747, need assistance.

Tip us?
 
johnnyrichter
Old
#1  
johnnyrichter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 241
Join Date: Jul 2012
Location: Missouri
Default Having issues with i747, need assistance.

Just picked up a new-ish i747 from my brother because he grabbed the latest note. He did a factory reset on it and it kept getting stuck at the white ATT screen. I figured no big deal I'll just take it home and root/rom it.

Well following this guide...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1739426

...I get the following error when trying to use odin.

Code:
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> root66_ATT_I747UCDLK3.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Odin v.3 engine (ID:5)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> SetupConnection..
<ID:0/005> Initialzation..
<ID:0/005> Get PIT for mapping..
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> aboot.mbn
<ID:0/005> NAND Write Start!! 
<ID:0/005> FAIL! (Auth)
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
Why is this thing not flashing, and why did a factory reset cause this thing to get stuck at the white ATT screen?

FWIW I plan to root/unlock this thing so I can use my tmobile straight talk sim in it. Just can't get it to cooperate for some reason.
ATT Captivate - Retired/Selling
US Cellular Hero S - Retired/Selling
TMobile Vibrant - Retired/Selling
Sero 7 Pro - Current
AT&T S3 - Current
 
InfiniteCaffeine
Old
#2  
InfiniteCaffeine's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 122
Posts: 348
Join Date: Mar 2013

 
DONATE TO ME
Hi.

Make sure you're using an official Samsung cable.

Go back into recovery and be sure to format /cache and /data too.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk
i747
MJB
CyanogenMod 11
KT747
The Following User Says Thank You to InfiniteCaffeine For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
johnnyrichter
Old
#3  
johnnyrichter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 241
Join Date: Jul 2012
Location: Missouri
Quote:
Originally Posted by RJantu View Post
Hi.

Make sure you're using an official Samsung cable.

Go back into recovery and be sure to format /cache and /data too.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk
I was using the OEM cable and that didn't help.

Eventually I was able to get the phone to boot normally. I then rebooted in to download mode and tried the CF auto root method here...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1963790

...which appears to have worked.

Now since I want to use my straighttalk tmobile sim in this device I'm guessing I have to unlock it. How do I go about doing that on 4.3?
ATT Captivate - Retired/Selling
US Cellular Hero S - Retired/Selling
TMobile Vibrant - Retired/Selling
Sero 7 Pro - Current
AT&T S3 - Current
 
audit13
Old
#4  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 420
Posts: 2,362
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
You will have to get an unlock code for your phone. With the 4.3 bootloader, you cannot downgrade to the stock 4.1.1 ROM that's required to use the free unlock method.
 
InfiniteCaffeine
Old
#5  
InfiniteCaffeine's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 122
Posts: 348
Join Date: Mar 2013

 
DONATE TO ME
You can't do it the same way you would in 4.1.1 with the dialpad. If you can downgrade to that you can unlock it for free.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk
i747
MJB
CyanogenMod 11
KT747
 
johnnyrichter
Old
#6  
johnnyrichter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 241
Join Date: Jul 2012
Location: Missouri
Quote:
Originally Posted by RJantu View Post
You can't do it the same way you would in 4.1.1 with the dialpad. If you can downgrade to that you can unlock it for free.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk
Is there an easy/safe way to downgrade? I'm going to be throwing a rom on here when I'm done anyway.
ATT Captivate - Retired/Selling
US Cellular Hero S - Retired/Selling
TMobile Vibrant - Retired/Selling
Sero 7 Pro - Current
AT&T S3 - Current
 
aybarrap1
Old
#7  
aybarrap1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 152
Posts: 564
Join Date: Mar 2010
Location: Jacksonville, FL
Quote:
Originally Posted by johnnyrichter View Post
Is there an easy/safe way to downgrade? I'm going to be throwing a rom on here when I'm done anyway.
DO NOT attempt to downgrade to an earlier version of stock ROM with ODIN or you will brick. See if your brother can work with you to get the unlock code from AT&T. This will be the safest way to SIM unlock. Do not install any custom ROM until this is done

Sent from my awesome phone.
 
johnnyrichter
Old
#8  
johnnyrichter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 241
Join Date: Jul 2012
Location: Missouri
Quote:
Originally Posted by aybarrap1 View Post
DO NOT attempt to downgrade to an earlier version of stock ROM with ODIN or you will brick. See if your brother can work with you to get the unlock code from AT&T. This will be the safest way to SIM unlock. Do not install any custom ROM until this is done

Sent from my awesome phone.
He is on his way over with a microSIM so I can cut my straighttalk tmobile sim down. I'll have him call ATT while he's here.

Will report back once done.
ATT Captivate - Retired/Selling
US Cellular Hero S - Retired/Selling
TMobile Vibrant - Retired/Selling
Sero 7 Pro - Current
AT&T S3 - Current
 
johnnyrichter
Old
#9  
johnnyrichter's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 28
Posts: 241
Join Date: Jul 2012
Location: Missouri
Quote:
Originally Posted by johnnyrichter View Post
He is on his way over with a microSIM so I can cut my straighttalk tmobile sim down. I'll have him call ATT while he's here.

Will report back once done.
ATT is refusing to give him the unlock code. They're telling him to submit an online request which takes an unknown amount of time to complete IF it's approved. They said giving him the code over the phone is against some new policy.
ATT Captivate - Retired/Selling
US Cellular Hero S - Retired/Selling
TMobile Vibrant - Retired/Selling
Sero 7 Pro - Current
AT&T S3 - Current
 
4b3ck
Old
#10  
Member
Thanks Meter 20
Posts: 86
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by johnnyrichter View Post
ATT is refusing to give him the unlock code. They're telling him to submit an online request which takes an unknown amount of time to complete IF it's approved. They said giving him the code over the phone is against some new policy.
If the phone out of contract already, your brother can submit request for unlock, I did twice for (2)iphone and withing week or two get unlock.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes