5,598,657 Members 40,061 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] SD Card Help Please

Tip us?
 
aldunn1
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Nov 2013
Unhappy [Q] SD Card Help Please

Hi just wondered if anyone has had this problem ?
Ive got 2 sd cards one is 8gb class 2 and one is 32gb class 10 and have tried using them with my xperia sp putting music and films etc on to them
after Ive put about 4gb on them my music messes up and anything I put onto cards after do not play or songs stick and plays a diff part of another song
Ive had this problem since I had sp back in November its the same when using mounting programmes to copy games to sd cards
This problem is rather starting to P me off now could ireally have have 2 dodgy cards or is it my phone itself ?
Please Please can someone offer any advise and what sd cards you are using that are working flawlessly
Thank You
 
Nanostray
Old
#2  
Nanostray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 363
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by aldunn1 View Post
Hi just wondered if anyone has had this problem ?
Ive got 2 sd cards one is 8gb class 2 and one is 32gb class 10 and have tried using them with my xperia sp putting music and films etc on to them
after Ive put about 4gb on them my music messes up and anything I put onto cards after do not play or songs stick and plays a diff part of another song
Ive had this problem since I had sp back in November its the same when using mounting programmes to copy games to sd cards
This problem is rather starting to P me off now could ireally have have 2 dodgy cards or is it my phone itself ?
Please Please can someone offer any advise and what sd cards you are using that are working flawlessly
Thank You
Have you tried formatting the SD card (FAT32)? I too have a 32GB class 10 with 27+GB of music, but I have no problem with the files.
Devices:
2011-2013
Xperia Ray (587)
UHD-ROM
Locked Bootloader
CWM-Recovery (Xparts)


2013-future
Xperia SP (201)
Existenz Ultra 3.1.5
Locked Bootloader
CWM-Recovery


Hit if I' helped you (:
 
aldunn1
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Nanostray View Post
Have you tried formatting the SD card (FAT32)? I too have a 32GB class 10 with 27+GB of music, but I have no problem with the files.
Yes I have cheers mate few times now even formatted to ex fat and just the same realy baffling me now lol
 
aldunn1
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Nov 2013
could it be the phone or do you think its the cards ?
 
aldunn1
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Nov 2013
So what sd cards are people using without problems?
 
Nanostray
Old
#6  
Nanostray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 363
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by aldunn1 View Post
So what sd cards are people using without problems?
I got same SD as you, but without the problems. Maybe the mounting doesn't work probably on either PC or phone, or you unmounted the SDcard wrong from the PC.
Devices:
2011-2013
Xperia Ray (587)
UHD-ROM
Locked Bootloader
CWM-Recovery (Xparts)


2013-future
Xperia SP (201)
Existenz Ultra 3.1.5
Locked Bootloader
CWM-Recovery


Hit if I' helped you (:
 
zenug
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Jul 2013
Ive noticed this, deleting files on random times..
 
wapem
Old
#8  
wapem's Avatar
Member
Thanks Meter 2
Posts: 34
Join Date: Jul 2012
Location: Hunedoara
i have a 64GB class 10 in mine ,and everything is good
 
mrjraider
Old
#9  
mrjraider's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1726
Posts: 3,559
Join Date: Jul 2012
Put the SDcard in your phone and select in settings > Storage > Wipe External SD.
Connect it to your computer again. Put music on it and try again. If it still deletes you need to run a HD check on your SD. Could be that the I/O is defective.
Also; put questions next time in the correct place
 
zolaisugly
Old
#10  
zolaisugly's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 707
Posts: 1,474
Join Date: Mar 2011
Not had the same issue but something very similar.

I had 2 sdcards both by sandisk one a class 10 32gig the other a 32 gig class 4.

When using folder mount app to mount games obb files after maybe 2-3wks they both started to play up not being recognised by phone but working on computer.

Got a TDK 16g class 4 BUT not using folder mount... the card is running happy with it and used for movies and music.

It seems maybe that folder mount in my case was causing the probs with the script it ran and led it to causing the cards to fail.

If you have used folder mount would suggest to stop and get another card.

I don't have any suggestions in how to solve your problem but only another option based on my findings.


Sent from my C5303 using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes