Post Reply
Unhappy

[Q] [q] help!!!! IMEI and BaseBand unknown after custom ROM flash

20th February 2014, 08:28 PM   |  #1  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
I am new here and wish to get help from XDA.
I just got a unlocked Samsung Galaxy S3 (SGH-I747) and inserted my Rogers sim card. The phone came with 4.1.1 and everything was good and I root it. Then I found that I have 4.3 update. I updated to 4.3 (I747UCUEMJB) via OTA and root it again by CF_auto_root. The only issue was the phone always boot up and show " Unfortunately,SuperSU has stopped". However, I did get the root after reinstall supersu.apk. So far so good till last night.

Last night I tried a custom ROM and flash it via ODIN. I got failed and I got the following from ODIN

<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> cache.img.ext4
<ID:0/004> NAND Write Start!!
<ID:0/004> NON-HLOS.bin
<ID:0/004> persist.img.ext4
<ID:0/004> system.img.ext4
<ID:0/004> aboot.mbn
<ID:0/004> FAIL! (Auth)
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

and the following error from the phone.

SW REV CHECK FAIL: Fused 2 > Binary 0

After I boot the phone up, I found that the phone lost IMEI and baseband (should be I747UCUEMJB). The Build version changed from JSS15J.I747UCUEMJB to JSS15J.I747UCUEMJ2. Now I could not go to either Rogers network or Wifi.

What is the solution for this? ( I do not have efs backup but I write down some information such as IMEI)

I am thinking to flash stock AT&T 4.3 I747UCUEMJB might be the best solution, but I could not find it?

I have downloaded set of Rogers 4.3 (I747MVLUEMK5), may I flash them in to build a pure Rogers S3?
20th February 2014, 10:03 PM   |  #2  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 481
 
2,480 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Does your phone boot to its desktop? If it does, try flashing an updated modem in recovery.

The MJB is for the i747 from AT&T. You have an AT&T phone?
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ View ]
20th February 2014, 11:39 PM   |  #3  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Does your phone boot to its desktop? If it does, try flashing an updated modem in recovery.

The MJB is for the i747 from AT&T. You have an AT&T phone?

Yes. It is an AT&T GS3 (i747). the phone is able to boot up to its desktop.

Now I am working on the CMW flash, then I will reflash the modem.
21st February 2014, 02:45 AM   |  #4  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
I have installed CWM recovery and flashed the Modem (I747UCUEMJB). After reboot, my GS3 could go to Rogers network! Great!

But the issue is, the WIFI could not be activated. I tried to click (to enable) WIFI in setting but NOTHING happened.

Because WIFI is so important to a phone, any one has some idea on how to fix this WIFI issue?
21st February 2014, 02:59 AM   |  #5  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 481
 
2,480 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ View ]
21st February 2014, 03:37 AM   |  #6  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898

This is exactly where I downloaded the modem file (I747UCUEMJB).

After flash Modem file I747UCUEMJB, I found that my Build number is still JSS15J.I747UCUEMJ2(Orignally it should be JSS15J.I747UCUEMJB)

How could I check the bootloader version? Thanks.
21st February 2014, 04:31 AM   |  #7  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Does a Factory reset could be helpful and worth to try? whether Factory reset would eliminate my Root?
21st February 2014, 05:03 AM   |  #8  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Unhappy
Quote:
Originally Posted by audit13

Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898

I have checked my phone.

Bootloader and Phone are I747UCUEMJB
PDA and CSC are I747UCUEMJ2

I have reflashed again with the I747UCUEMJB modem but still not luck. Wifi is still disabled, as I checked by *#*#4636#*#*
21st February 2014, 11:53 AM   |  #9  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 481
 
2,480 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Does your phone have a WiFi mac address?
21st February 2014, 12:27 PM   |  #10  
OP Member
Toronto
Thanks Meter: 1
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Does your phone have a WiFi mac address?

Yes. the WIFI MAC address is correct and unchanged.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes