Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,360 Members 53,437 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] [q] help!!!! IMEI and BaseBand unknown after custom ROM flash

Tip us?
 
nathanyang0428
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Unhappy [Q] [q] help!!!! IMEI and BaseBand unknown after custom ROM flash

I am new here and wish to get help from XDA.
I just got a unlocked Samsung Galaxy S3 (SGH-I747) and inserted my Rogers sim card. The phone came with 4.1.1 and everything was good and I root it. Then I found that I have 4.3 update. I updated to 4.3 (I747UCUEMJB) via OTA and root it again by CF_auto_root. The only issue was the phone always boot up and show " Unfortunately,SuperSU has stopped". However, I did get the root after reinstall supersu.apk. So far so good till last night.

Last night I tried a custom ROM and flash it via ODIN. I got failed and I got the following from ODIN

<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> cache.img.ext4
<ID:0/004> NAND Write Start!!
<ID:0/004> NON-HLOS.bin
<ID:0/004> persist.img.ext4
<ID:0/004> system.img.ext4
<ID:0/004> aboot.mbn
<ID:0/004> FAIL! (Auth)
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

and the following error from the phone.

SW REV CHECK FAIL: Fused 2 > Binary 0

After I boot the phone up, I found that the phone lost IMEI and baseband (should be I747UCUEMJB). The Build version changed from JSS15J.I747UCUEMJB to JSS15J.I747UCUEMJ2. Now I could not go to either Rogers network or Wifi.

What is the solution for this? ( I do not have efs backup but I write down some information such as IMEI)

I am thinking to flash stock AT&T 4.3 I747UCUEMJB might be the best solution, but I could not find it?

I have downloaded set of Rogers 4.3 (I747MVLUEMK5), may I flash them in to build a pure Rogers S3?
 
audit13
Old
#2  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 344
Posts: 2,148
Join Date: Jun 2012
Does your phone boot to its desktop? If it does, try flashing an updated modem in recovery.

The MJB is for the i747 from AT&T. You have an AT&T phone?
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
nathanyang0428
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Does your phone boot to its desktop? If it does, try flashing an updated modem in recovery.

The MJB is for the i747 from AT&T. You have an AT&T phone?
Yes. It is an AT&T GS3 (i747). the phone is able to boot up to its desktop.

Now I am working on the CMW flash, then I will reflash the modem.
 
nathanyang0428
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
I have installed CWM recovery and flashed the Modem (I747UCUEMJB). After reboot, my GS3 could go to Rogers network! Great!

But the issue is, the WIFI could not be activated. I tried to click (to enable) WIFI in setting but NOTHING happened.

Because WIFI is so important to a phone, any one has some idea on how to fix this WIFI issue?
 
audit13
Old
#5  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 344
Posts: 2,148
Join Date: Jun 2012
Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898
The Following User Says Thank You to audit13 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
nathanyang0428
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898
This is exactly where I downloaded the modem file (I747UCUEMJB).

After flash Modem file I747UCUEMJB, I found that my Build number is still JSS15J.I747UCUEMJ2(Orignally it should be JSS15J.I747UCUEMJB)

How could I check the bootloader version? Thanks.
 
nathanyang0428
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Does a Factory reset could be helpful and worth to try? whether Factory reset would eliminate my Root?
 
nathanyang0428
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Is your bootloader an mj2 or mjb?

Maybe try another modem from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1831898
I have checked my phone.

Bootloader and Phone are I747UCUEMJB
PDA and CSC are I747UCUEMJ2

I have reflashed again with the I747UCUEMJB modem but still not luck. Wifi is still disabled, as I checked by *#*#4636#*#*
 
audit13
Old
#9  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 344
Posts: 2,148
Join Date: Jun 2012
Does your phone have a WiFi mac address?
 
nathanyang0428
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Feb 2014
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Does your phone have a WiFi mac address?
Yes. the WIFI MAC address is correct and unchanged.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes