App Review: Calculating Your Android Calculator Options

Sure, everyone has a default Calculator and its something that you dont think about … more

MultiROM Once Again Available for the Galaxy S4

Multiboot, or the ability to select betweenmultiple operating systems on a single device at … more

Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more
Post Reply

[Q] Boot Loop Unless Plugged Into PC?

27th February 2014, 11:35 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Tried searching and it doesn't seem like anyone has encountered this problem before. Plugged phone into charger and it started boot looping. The only way it would fully reboot is if I plug it into a PC. But as soon as I unplug, the phone crashes and the boot looping begins again. I've tried different roms with no success.

*** TAMPERED ***
*** UNLOCKED ***
M7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
RADIO-4A.20.3263.16
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.22.661.1
eMMC-boot 2048MB
Sep 17 2013,00:17:03.0
27th February 2014, 03:53 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
337 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by Usuyami

Tried searching and it doesn't seem like anyone has encountered this problem before. Plugged phone into charger and it started boot looping. The only way it would fully reboot is if I plug it into a PC. But as soon as I unplug, the phone crashes and the boot looping begins again. I've tried different roms with no success.

*** TAMPERED ***
*** UNLOCKED ***
M7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
RADIO-4A.20.3263.16
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.22.661.1
eMMC-boot 2048MB
Sep 17 2013,00:17:03.0

What recovery-version
what roms have you installed
post fastboot getvar all
27th February 2014, 08:12 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by mb_guy

What recovery-version
what roms have you installed
post fastboot getvar all

Hey, thanks for the response!

Currently using TWRP 2.6.3.3.

Phone was on 4.3 stock when it first started boot looping. Tried 4.4.2 stock and then ARHD 52.

version: 0.5
version-bootloader: 1.55.0000
version-baseband: 4A.20.3263.16
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 3.22.661.1
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno: ---
imei: ---
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: TELUS001
battery-status: good
battery-voltage: 3831mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
commitno-bootloader: dirty-fe1214a4f2
hbootpreupdate: 11
gencheckpt: 0
28th February 2014, 12:41 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Would really appreciate any insight into things I could try to fix this. At the very least, I'd like to return to 100% stock so I can use the warranty but I can't seem to S-Off using either rumrunner or firewater.

Does anyone know where I can find a 4.3 stock rom compatible with my device?
28th February 2014, 02:25 PM   |  #5  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,007
 
3,763 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Usuyami

Would really appreciate any insight into things I could try to fix this. At the very least, I'd like to return to 100% stock so I can use the warranty but I can't seem to S-Off using either rumrunner or firewater.

Does anyone know where I can find a 4.3 stock rom compatible with my device?

use this one
http://www.htc1guru.com/dld/guru_res...-22-661-1-zip/
during install choose to install stock recovery
after it's done do a factory reset in the bootloader and then boot up
you bootloop should be fixed
then you can install custom recovery again
28th February 2014, 05:53 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by clsA

use this one
during install choose to install stock recovery
after it's done do a factory reset in the bootloader and then boot up
you bootloop should be fixed
then you can install custom recovery again

That rom installed perfectly but as soon as I pulled out the cable, the phone crashed and went into bootloop again.

I think it's a hardware problem because I was just running stock with no changes when it first started bootlooping.

What else do I need to do to revert everything back to stock so I can use the warranty?
28th February 2014, 06:20 PM   |  #7  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,007
 
3,763 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Usuyami

That rom installed perfectly but as soon as I pulled out the cable, the phone crashed and went into bootloop again.

I think it's a hardware problem because I was just running stock with no changes when it first started bootlooping.

What else do I need to do to revert everything back to stock so I can use the warranty?

if you just installed the GURU reset you are stock
if you want it too be totally undetectable you'll need this
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2541082
28th February 2014, 06:21 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by clsA

if you just installed the GURU reset you are stock
if you want it too be totally undetectable you'll need this
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2541082

When I enter bootloader, it says TAMPERED and UNLOCKED at the top. Do I need to get rid of those to qualify for warranty?
28th February 2014, 06:24 PM   |  #9  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,007
 
3,763 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Usuyami

When I enter bootloader, it says TAMPERED and UNLOCKED at the top. Do I need to get rid of those to qualify for warranty?

yeah use @nkk71 guide I linked to

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes