Post Reply

[Q] Zooper help

OP davidayling

27th February 2014, 04:54 PM   |  #1  
OP Member
Flag Cornwall
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Hello you helpful lot here at XDA

I have just started using Zooper widget pro but i have no idea how to use apart from adding existing templates from the play store. My question is how can I create sections to split up the wallpaper i am using.

For example the attached picture has an ocean wallpaper with what looks like a black overlaying box created in Zooper at the bottom half of the screen.

I would really like it if someone could tell me how to create those said "boxes" to break up my custom homescreen

Thank you in advance and i apologise for being a Zooper Noob
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-01-01-10-10-52_nexus42013-01-01_10-11-37_zps21ccf691.png
Views:	1943
Size:	248.9 KB
ID:	2604055  
27th February 2014, 05:06 PM   |  #2  
kwerdenker's Avatar
Recognized Themer
Flag Probably the Zooper Forums
Thanks Meter: 2,333
 
1,405 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by davidayling

Hello you helpful lot here at XDA

I have just started using Zooper widget pro but i have no idea how to use apart from adding existing templates from the play store. My question is how can I create sections to split up the wallpaper i am using.

For example the attached picture has an ocean wallpaper with what looks like a black overlaying box created in Zooper at the bottom half of the screen.

I would really like it if someone could tell me how to create those said "boxes" to break up my custom homescreen

Thank you in advance and i apologise for being a Zooper Noob

Hi there and welcome to the wonderful world of Zooper

You have two possibilities to achieve this: you can either set the widget background to a color of your choosing and then resize the widget to cover the whole screen or if you want to have only parts of your widgets with a background you should add a Rect module and resize/position/configure it to your needs.

I hope this answers you question and if not, please don't hesitate to keep asking
The Following User Says Thank You to kwerdenker For This Useful Post: [ View ]
27th February 2014, 07:51 PM   |  #3  
OP Member
Flag Cornwall
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by kwerdenker

Hi there and welcome to the wonderful world of Zooper

You have two possibilities to achieve this: you can either set the widget background to a color of your choosing and then resize the widget to cover the whole screen or if you want to have only parts of your widgets with a background you should add a Rect module and resize/position/configure it to your needs.

I hope this answers you question and if not, please don't hesitate to keep asking

Hi and thank you for the awesome tip.

Your instructions were easy to follow so huge thanks. Only question I have now is can I place a uccw widget over the laid Zooper one ? And if so how can I do this ?

Thank you in advance. People like you keep me coming back to the most helpful forum on the internet
27th February 2014, 08:19 PM   |  #4  
kwerdenker's Avatar
Recognized Themer
Flag Probably the Zooper Forums
Thanks Meter: 2,333
 
1,405 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by davidayling

Hi and thank you for the awesome tip.

Your instructions were easy to follow so huge thanks. Only question I have now is can I place a uccw widget over the laid Zooper one ? And if so how can I do this ?

Thank you in advance. People like you keep me coming back to the most helpful forum on the internet

For that you would have to use a custom launcher that supports widget overlaying. Popular ones like Nova or Apex have that option in their settings. After you activated that option, you should be able to resize or place another widget over the Zooper widget.
Though since Zooper has at least the same functionality as UCCW, why not try to recreate the widget directly in Zooper?
27th February 2014, 08:59 PM   |  #5  
OP Member
Flag Cornwall
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Hey thanks again. Your a pool of helpful knowledge. 2nd nooby question how do I overlap on Nova. I can't find it in settings. I'm using prime btw

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
27th February 2014, 09:11 PM   |  #6  
OP Member
Flag Cornwall
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Ha found the overlap option but my problem now is I can't place the icons I'm using in Nova over a black line made with Zooper widget. Any ideas?

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
27th February 2014, 09:50 PM   |  #7  
ma11en's Avatar
Senior Member
Flag Nottingham
Thanks Meter: 50
 
105 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Have you ticked the 2 options to allow overlapping icons and widgets in Nova Settings > Desktop?


Sent from my One X using Tapatalk
The Following User Says Thank You to ma11en For This Useful Post: [ View ]
28th February 2014, 09:52 AM   |  #8  
OP Member
Flag Cornwall
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by ma11en

Have you ticked the 2 options to allow overlapping icons and widgets in Nova Settings > Desktop?


Sent from my One X using Tapatalk

Awesome thank you for your help. Now i can customise the hell out of everything. Next ill learn to make custom widgets.

Thank you ever so much!!!!

The Following User Says Thank You to davidayling For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
customisation, zooper, zooper widget, zooper widget pro
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes