Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,632 Members 36,707 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] {HELP PLEASE}Mytouch 4G wont read my sim card?

Tip us?
 
psn1819
Old
#1  
psn1819's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 115
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia
Unhappy [Q] {HELP PLEASE}Mytouch 4G wont read my sim card?

hi i have a rooted mytouch 4G..for some odd reason it wont read my sim card or even identify if their is one.i cant even get a 3g or 4g symbol. I have flashed rom after rom and im using a new radio 26.03.00.04..and i flashed another radio prior to that...could it be sim locked? or has the antenna died or idk..please any help will do thanks
 
GazaIan
Old
#2  
GazaIan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 414
Posts: 1,528
Join Date: Dec 2010
Location: Your basement

 
DONATE TO ME
Does it say Emergency Calls Only or No Service in the notification bar? Or does it show T-Mobile, and you have no bars?
Google Nexus 4
LG G Watch
OUYA

HTC Sensation
HTC myTouch 4G
Samsung Galaxy Tab 10.1
 
dubie76
Old
#3  
dubie76's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 105
Posts: 2,277
Join Date: May 2010
Location: Austin
Quote:
Originally Posted by GazaIan View Post
Does it say Emergency Calls Only or No Service in the notification bar? Or does it show T-Mobile, and you have no bars?
You are combining numerous issues into one. The SD, radio, and ROM are all separate issues.

I would check the SD card and see if its still good. Second, I would check your APN settings. Some ROMs do not come with them installed and you have to manually input them.

If all else fails, flash a new ROM and try that.
Current Phone: Sensation 4G
Tablet: Xoom (Wifi) and Tmobile Gtab


Don't forget to hit thanks if I've helped you
 
Nicgraner
Old
#4  
Nicgraner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 191
Posts: 1,134
Join Date: Dec 2010
Location: Dripping Springs

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dubie76 View Post
You are combining numerous issues into one. The SD, radio, and ROM are all separate issues.
Well yes, that's troubleshooting

Sent from my HTC Glacier
Don't forget to say

___________________________________

Phone: G1 Bricked, MyTouch 4G Retired, HTC Evo LTE Retired, Note II Current
Rom: Paranoid Android/CMX Alphas

Makin' History!
 
calculus1918
Old
#5  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 90
Join Date: May 2011
Dear experts,

I just bought the Mytouch 4G off Ebay for my wife's birthday (unlocked so no contract). I have rooted an LG Optimus T before so I thought I could do the same to this phone. My only problem is that I did not have a sim card in hand so I rooted and upgraded the Royal Ginger Rom without the sim card. Now my phone is working perfectly but there is an error of "no sim card, emergency calls only," even after I insert a sim card that works with another phone. I am running out of ideas, the only thing to try is to somehow load the factory default which I did not back up. At the moment with gfree, s=off, please help :(...
 
bochocinco23
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 29
Posts: 170
Join Date: Mar 2011
Two questions... Are you inserting the sim card as the symbol where u insert it shows? Second, is the sim card activated with a carrier?

Sent from my My Touch 4G using XDA Premium App
 
newsam3
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jun 2011
i have same problem please help ........................
 
calculus1918
Old
#8  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 90
Join Date: May 2011
Fixed my problem after hours and research and restored the original rom. Please make sure you have the sim card in the correct way as well, easy to miss on this phone...
 
gbert88
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jul 2011
if its not to much trouble could you help me out with the steps. i currently rooted my mytouch 4g as well and i'm getting the same error message. it says no sim card emergency calls only
 
d12unk13astard
Old
#10  
d12unk13astard's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 625
Posts: 2,204
Join Date: Aug 2010
Location: Bakersucks
lol i inserted my sim wrongly on my phone first time i tried and was embarrassed when my wife showed me the correct way, felt like such an idiot haha

Sent from my HTC Glacier using XDA Premium App
Current Device: T-Mobile Note 3 (SM-N900T)

Past Devices:

Sprint Note 2 (L900) - Hanging on to
Sprint Galaxy S2 - Sold
T-Mobile G2X (P-999) - Sold
T-Mobile Mytouch4G - Sold
T-Mobile G1 (Dream) - Sold

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes