Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more
Post Reply

Rom suggestions. APN settings? Metro pcs

3rd March 2014, 12:00 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Hello there.
I just unlocked and rooted my t999.
I will be using it with metro pcs, can anyone recommend any roms good to use with metro pcs? Or can I just stay stock? Is it safe to delete the t-mobile apps? What APN setting should use for data, mms, sms and voice to work properly?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
3rd March 2014, 03:09 PM   |  #2  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 717
 
2,236 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
You can use any rom or stay stay stock, up to you, and yes you can delete the T-Mobile apps.. For the APN, the T-Mobile APN will work fine

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
3rd March 2014, 07:46 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by serio22

You can use any rom or stay stay stock, up to you, and yes you can delete the T-Mobile apps.. For the APN, the T-Mobile APN will work fine

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

I'm sorry I don't know why I keep saying metro pcs, most metro pcs retail stores in my city changed to AIO wireless, so I'm getting AIO not metro, they told me it's the same as at&t as they are working with the same towers, so you think I have to change the APN from tmobile's to at&t? Or AIO?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
3rd March 2014, 09:35 PM   |  #4  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 717
 
2,236 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
You would have to change it, but I don't know if at&t APN would work. As far as ROMs you can also use at&t ones as well

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to serio22 For This Useful Post: [ View ]
3rd March 2014, 11:22 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by serio22

You would have to change it, but I don't know if at&t APN would work. As far as ROMs you can also use at&t ones as well

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

Ok I'll try different settings, you know I think the phone's esn is black listed with tmobile, do you know if it will still work?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
4th March 2014, 12:44 AM   |  #6  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 717
 
2,236 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by gibrannz

Ok I'll try different settings, you know I think the phone's esn is black listed with tmobile, do you know if it will still work?

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app

It may or may not

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
4th March 2014, 01:50 AM   |  #7  
Perseus71's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Atlantis
Thanks Meter: 3,980
 
6,555 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
More
If you call T-Mo, they can tell you if its blacklisted. If it is then it will not work.
4th March 2014, 05:02 AM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
It is blacklisted and it worked right when I inserted the AIO sim card, I just had to enter the APN for data to work.

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in T-Mobile Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank