Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,130 Members 53,123 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[HELP!] Xperia acro S soft-bricked

Tip us?
 
ItBankRock
Old
(Last edited by ItBankRock; 23rd July 2013 at 03:14 PM.)
#1  
ItBankRock's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 203
Posts: 444
Join Date: Jan 2012
Location: Lipa City
Unhappy [HELP!] Xperia acro S soft-bricked

Guys, please help me with my Acro S! Please keep in mind that my phone's bootloader is unlocked

This happened last Saturday (July 20, 2013)

SATURDAY EVENT:

While I was trying to flash a ROM... the internal sd card got corrupted (this was normal for the ROM because the developer left a MISTAKE on the zip's scripts)... the phone asked me to reformat it but before doing so... I tried some solutions online because MY IMPORTANT FILES ARE INSIDE THAT INTERNAL SD CARD

It told me to input this in the terminal emulator:
su
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0


after that I rebooted my phone... phone won't boot anymore, it was soft-bricked!

I plugged it in the wall charger, after 24hrs, RED LED appeared, I kept on waiting till it turns green or disappears...

NOW:
After waking up in the morning I rushed to my phone, the RED LED is gone! I unplugged it from the wall charger and prepared my flashtool on pc for flashing the 6.2.0.B.211 Jelly Bean firmware FTF file. I plugged my phone to the pc while holding down the volume down button, RED LED appeared after connecting, I kept on holding the volume down button for 10 minutes, but between that, I ACCIDENTALLY UNPRESSED THE VOLUME DOWN BUTTON AND IMMEDIATELY PRESSED IT AGAIN... After that, the RED LED disappeared! Nothing happened! Flash process didn't work! I unplugged it from the computer and plugged it again with volume down pressed, still nothing happened, no RED LED, nothing, I just heard the Windows "USB sound" and SEMC Flash Device appeared on Windows Device Manager.

Is the accidental unpressing of the vol down button the cause of this?

I charged it again on the wall charger using Stock Sony charger and after 30mins... RED LED appeared again... Should I wait for the green LED?

I repeat... I have unlocked bootloader and IT WAS ON cobrato's stock modified kernel for .211 firmware when this happened.

My Acro S charging:

Main phone: Blackberry Z10 White. Blackberry OS 10.2

Previous phones:
(STILL ALIVE) Xperia X10i Unlocked Bootloader. FeraLab ROM v30.3 Android 2.3.9 FeraKernel v14
(BRICKED) Sony Xperia Acro S Black Unlocked bootloader Rooted, Stock JB ROM.
(STILL ALIVE) Acer Liquid E S100 Ferrari Limited Edition Stock Android 2.2 Froyo Rooted.
 
Envious_Data
Old
#2  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 1,625
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1849170

try the link


there are a couple of things you can check to see if your XS is recoverable

Hold power + volume up And if your XS buzzes once then shortly after 3 times then your Xperia is fixable , take not that i suggest holding upto 30 seconds before giving up

after your Phone has buzzed 3 times try repairing your Xperia Via support zone in the sony Companion app


PS there is a Format SD card option in your Settings... its under your Storage menu
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
UchihaDareNial
Old
#3  
UchihaDareNial's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 204
Posts: 1,102
Join Date: Feb 2012
Location: Seremban
Quote:
Originally Posted by Envious_Data View Post
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1849170

try the link


there are a couple of things you can check to see if your XS is recoverable

Hold power + volume up And if your XS buzzes once then shortly after 3 times then your Xperia is fixable , take not that i suggest holding upto 30 seconds before giving up

after your Phone has buzzed 3 times try repairing your Xperia Via support zone in the sony Companion app


PS there is a Format SD card option in your Settings... its under your Storage menu
He got Acro S,dude...

Sent from my SK17i using xda premium
Devices : XPERIA ION LT28h and XPERIA MINI PRO SK17i

Devices status :

XPERIA ION - Currently using latest official firmware,deodexed with small apps

XPERIA MINI PRO - Currently using a custom rom,bootloader unlocked

Obey the XDA rules!

Hit thanks button if you really wanna thanks people,don't just say the word.
 
Envious_Data
Old
#4  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 1,625
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
Quote:
Originally Posted by UchihaDareNial View Post
He got Acro S,dude...

Sent from my SK17i using xda premium
i dont know too much about Acro S, but im quite sure you can unbrick it generaly the same way as you can with an XS ,
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
ItBankRock
Old
#5  
ItBankRock's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 203
Posts: 444
Join Date: Jan 2012
Location: Lipa City
OP revised guys... please help

Main phone: Blackberry Z10 White. Blackberry OS 10.2

Previous phones:
(STILL ALIVE) Xperia X10i Unlocked Bootloader. FeraLab ROM v30.3 Android 2.3.9 FeraKernel v14
(BRICKED) Sony Xperia Acro S Black Unlocked bootloader Rooted, Stock JB ROM.
(STILL ALIVE) Acer Liquid E S100 Ferrari Limited Edition Stock Android 2.2 Froyo Rooted.
 
JG_20
Old
(Last edited by JG_20; 30th September 2013 at 10:16 PM.)
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Sep 2013
Hi. I am new to the forum.

1 week ago the same thing happened with my Acro S. Only I found him off and restarted. Currently the only LED lights red when I connect it to pc or charger. When connected to the PC, it sounds like I detect a USB. But nothing appears. Only admninstrador SEMC Flash Device devices. Achieve repair your acro s? If so, in what way fixed it?
thanks
 
adrian721
Old
#7  
adrian721's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 35
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by JG_20 View Post
Hi. I am new to the forum.

1 week ago the same thing happened with my Acro S. Only I found him off and restarted. Currently the only LED lights red when I connect it to pc or charger. When connected to the PC, it sounds like I detect a USB. But nothing appears. Only admninstrador SEMC Flash Device devices. Achieve repair your acro s? If so, in what way fixed it?
thanks


try for a charger for a few hours, after that flashing it using flash tool.
 
JG_20
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by adrian721 View Post
try for a charger for a few hours, after that flashing it using flash tool.
When I go to do the flashing, not detected tlf. Displays this:

01/008/2013 22:08:24 - INFO - Device connected with USB debugging off
01/008/2013 22:08:24 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

And in device manager appears SEMC Flash device.
 
Shindoa
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by JG_20 View Post
When I go to do the flashing, not detected tlf. Displays this:

01/008/2013 22:08:24 - INFO - Device connected with USB debugging off
01/008/2013 22:08:24 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

And in device manager appears SEMC Flash device.
How to repair ACRO S????????????
 
Terralolol
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Sep 2013
Location: Jakarta, ID
Quote:
Originally Posted by ItBankRock View Post
Guys, please help me with my Acro S! Please keep in mind that my phone's bootloader is unlocked

This happened last Saturday (July 20, 2013)

SATURDAY EVENT:

While I was trying to flash a ROM... the internal sd card got corrupted (this was normal for the ROM because the developer left a MISTAKE on the zip's scripts)... the phone asked me to reformat it but before doing so... I tried some solutions online because MY IMPORTANT FILES ARE INSIDE THAT INTERNAL SD CARD

It told me to input this in the terminal emulator:
su
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0


after that I rebooted my phone... phone won't boot anymore, it was soft-bricked!

I plugged it in the wall charger, after 24hrs, RED LED appeared, I kept on waiting till it turns green or disappears...

NOW:
After waking up in the morning I rushed to my phone, the RED LED is gone! I unplugged it from the wall charger and prepared my flashtool on pc for flashing the 6.2.0.B.211 Jelly Bean firmware FTF file. I plugged my phone to the pc while holding down the volume down button, RED LED appeared after connecting, I kept on holding the volume down button for 10 minutes, but between that, I ACCIDENTALLY UNPRESSED THE VOLUME DOWN BUTTON AND IMMEDIATELY PRESSED IT AGAIN... After that, the RED LED disappeared! Nothing happened! Flash process didn't work! I unplugged it from the computer and plugged it again with volume down pressed, still nothing happened, no RED LED, nothing, I just heard the Windows "USB sound" and SEMC Flash Device appeared on Windows Device Manager.

Is the accidental unpressing of the vol down button the cause of this?

I charged it again on the wall charger using Stock Sony charger and after 30mins... RED LED appeared again... Should I wait for the green LED?

I repeat... I have unlocked bootloader and IT WAS ON cobrato's stock modified kernel for .211 firmware when this happened.

My Acro S charging:
What ROM are you trying to install ? And why don't you just flash a stable rom for a while so you can backup your data ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes