FORUMS

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

unzip has 350MB of background data (?!)

421 posts
Thanks Meter: 50
 
By timonoj, Senior Member on 4th March 2014, 01:31 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi guys,

This morning I just found out that unzip is taking 354MB of data just for itself. I never use this app, I just have it installed in case other apps use it as a library (ES file explorer, TB and similar?). Anyone knows what might have caused this crazy usage?
 
 
4th March 2014, 03:27 AM |#2  
deandoi's Avatar
Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by timonoj

Hi guys,

This morning I just found out that unzip is taking 354MB of data just for itself. I never use this app, I just have it installed in case other apps use it as a library (ES file explorer, TB and similar?). Anyone knows what might have caused this crazy usage?

Cache
4th March 2014, 03:30 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 50
 
More
Quote:
Originally Posted by deandoi

Cache

...could you ellaborate? Not sure if this means the cache of the device is too large, it's intending to keep some sort of cache for another app (which one?), or something else I don't get.
The unzip app has 0B of cache and 0B of data on storage.
4th March 2014, 05:33 AM |#4  
deandoi's Avatar
Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by timonoj

...could you ellaborate? Not sure if this means the cache of the device is too large, it's intending to keep some sort of cache for another app (which one?), or something else I don't get.
The unzip app has 0B of cache and 0B of data on storage.

maybe it's storing data from previously extracted files. check you file explorer for the folder of the app.
The Following User Says Thank You to deandoi For This Useful Post: [ View ]
4th March 2014, 06:07 AM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 50
 
More
Quote:
Originally Posted by deandoi

maybe it's storing data from previously extracted files. check you file explorer for the folder of the app.

Damn. Now I understand. It's my fault due to a very poor explanation (noticed the issue early in the morning, didn't even have breakfast back then). I shoiuld have said 354MB of mobile data, either sent or downloaded.
4th March 2014, 07:59 PM |#6  
deandoi's Avatar
Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by timonoj

Damn. Now I understand. It's my fault due to a very poor explanation (noticed the issue early in the morning, didn't even have breakfast back then). I shoiuld have said 354MB of mobile data, either sent or downloaded.

you can restrict background data on certain apps.

cheers ~
The Following User Says Thank You to deandoi For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes