Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,023 Members 43,320 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Aut Rotate issue

Tip us?
 
Eyezayah
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 64
Join Date: Jan 2011
Default [Q] Aut Rotate issue

Up until a couple days ago my phone hasn't had any issues with it. I noticed over the weekend that I can no longer get the phone to rotate. When I go into system settings to calibrate sensors, settings force closes. Anyone have this happen to them? Anyone have any remedies? I was on D801 stock rom, but it also seems to be the case on Paranoid. Seems like a hardware problem, but the settings force close makes me think that maybe it is software related. Thanks for your help!
 
PrivacyPolicy819
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Eyezayah View Post
Up until a couple days ago my phone hasn't had any issues with it. I noticed over the weekend that I can no longer get the phone to rotate. When I go into system settings to calibrate sensors, settings force closes. Anyone have this happen to them? Anyone have any remedies? I was on D801 stock rom, but it also seems to be the case on Paranoid. Seems like a hardware problem, but the settings force close makes me think that maybe it is software related. Thanks for your help!
You tried factory reset?
 
darkobas
Old
#3  
darkobas's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 562
Posts: 1,285
Join Date: Jan 2011
did you flash a new modem ?
The Following User Says Thank You to darkobas For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Eyezayah
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 64
Join Date: Jan 2011
I did, actually. I flashed the modem in the T-Mobile forums from the newest 4.4.2 update. Is that what's causing it? I'll try flashing the older modem and see.
 
GTMoraes
Old
#5  
GTMoraes's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 125
Posts: 675
Join Date: Dec 2010
Location: Recife
Same problem here. Happens with LG's 4.4.2 and 4.2 Modem.
Also, your compass is lost.

If you go back to 4.2 it works, at least it works here.

 
Quote:
Originally Posted by GTMoraes View Post
Quote:
Originally Posted by Cronis View Post
Quote:
Originally Posted by anuraj1 View Post
I think we're all just frustrated with the lack of information. My F5 key is worn out and my finger is worn out from mashing it.
lol i just realized F5 reloads the page
how did you manage to register here
----
Nexus 7 FLO ~~~~ SlimKat 4.4.2 + Faux123 Kernel Broken screen! Waiting for the replacement from china
LG G2 D805 ~~~~~ CloudyG3 + dozens of Xposed modules!
The Following User Says Thank You to GTMoraes For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Eyezayah
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 64
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by GTMoraes View Post
Same problem here. Happens with LG's 4.4.2 and 4.2 Modem.
Also, your compass is lost.

If you go back to 4.2 it works, at least it works here.
Quote:
Originally Posted by darkobas View Post
did you flash a new modem ?
Flashed the old modem, and all is good. Thanks so much for the help guys.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes