Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question Widget Locker Lockscreen

OP Rustyspoon

17th July 2013, 04:41 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
41 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Hey all ....

I am having some extremely frustrating problems with Widget Locker Lockscreen here on my HTC One.

First, I can't seem to get the homehelper to work correctly as it doesn't even look like its saving my settings when I switch launchers or anything for testing. I don't need a PIN or security on my phone as deep as setting that, I just don't want the home button to take me to the home screen when on the lockscreen. GO locker did this beautifully for me, and didn't have the second issue below.

Second, when it does work for like 10 seconds, I get an annoying flicker of it trying to paint the homescreen then going back to the lockscreen.

Anyone else experiencing any of these issues or know how to fix them? I have emailed the created of WL a couple of times stating the problems I was having within the app and got nothing back, so its time to ask the XDA Community.

Thanks
Last edited by Rustyspoon; 17th July 2013 at 04:43 PM. Reason: Forgot Locker in the app name and title
17th July 2013, 07:07 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Hong Kong/Seattle
Thanks Meter: 108
 
749 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I experienced the same problems as you. It was an amazing app when it was on my Nexus one, still is used. But on the Htc One its pretty lackluster. I know I have nothing to contribute but I just uninstalled it...

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
17th July 2013, 09:24 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
41 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by kazemitsui

I experienced the same problems as you. It was an amazing app when it was on my Nexus one, still is used. But on the Htc One its pretty lackluster. I know I have nothing to contribute but I just uninstalled it...

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

Your HTC One is running ARHD as well (well from your signature it says it is) ... I am on 11.5.

Can someone on a different ROM check to see if they are having these issues as well? I know a lot of people are using the app so someone on a different ROM shouldnt be hard to find
17th July 2013, 10:57 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Raleigh, NC
Thanks Meter: 34
 
158 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by Rustyspoon

Your HTC One is running ARHD as well (well from your signature it says it is) ... I am on 11.5.

Can someone on a different ROM check to see if they are having these issues as well? I know a lot of people are using the app so someone on a different ROM shouldnt be hard to find

Hey, I'm on fully converted GE. I use nova/widgetlocker religiously. Unfortunately, I have the same problems when I try to use homehelper. Its like an inefficient workaround, shows the "redraw" of home but tries to maintain WL. This isn't a working solution. I've disabled it and for the time being, I've just tried to ignore the home button while lock screen. Its always just power button or swipe (if i'm using custom kernel) then unlock using lockscreen. I've looked for other lockscreen alternatives but in terms of features, nothing compares to WL. I hope the devs bring out an update in the near future to address these issues.
17th July 2013, 11:31 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
41 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Absolut`

Hey, I'm on fully converted GE. I use nova/widgetlocker religiously. Unfortunately, I have the same problems when I try to use homehelper. Its like an inefficient workaround, shows the "redraw" of home but tries to maintain WL. This isn't a working solution. I've disabled it and for the time being, I've just tried to ignore the home button while lock screen. Its always just power button or swipe (if i'm using custom kernel) then unlock using lockscreen. I've looked for other lockscreen alternatives but in terms of features, nothing compares to WL. I hope the devs bring out an update in the near future to address these issues.

Awesome. Thanks for the update. I have been extremely frustrated with this app but nothing compares to the customizing that can be done with it. Lets hope for a speedy update to fix this or hopefully the devs actually come on XDA and see this thread starting and address it
18th July 2013, 04:56 PM   |  #6  
cell30's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
128 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
I was able to get rid of the flicker by turning on "HomeHelper ondemand via root" in Advanced > Root Helper (in addition to enabling HopeHelper). I'm currently on TrickDroid 8.00 and WidgetLocker 2.4beta8.
18th July 2013, 05:31 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
41 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by cell30

I was able to get rid of the flicker by turning on "HomeHelper ondemand via root" in Advanced > Root Helper (in addition to enabling HopeHelper). I'm currently on TrickDroid 8.00 and WidgetLocker 2.4beta8.

Turned on HomeHelper ondemand via root .... it stopped the home button bypass of the lockscreen but I still have the flicker
19th July 2013, 12:34 AM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
41 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Crazy observation ....

I cleared all my settings, defaults, etc this morning before I posted about the homehelper with root .... and still had the flicker

Just playing around with my phone now I changed my lockscreen to have an alternate background from my home screen .... no more flicker on my device ...

Do you guys have alternate backgrounds? If not, can you try switch to one and see if you still get the flicker?
19th July 2013, 08:31 AM   |  #9  
t3chn0s1s's Avatar
Senior Member
Flag Concord, CA
Thanks Meter: 678
 
1,367 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
edited
Last edited by t3chn0s1s; 19th July 2013 at 08:34 AM.
19th July 2013, 12:32 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 31
 
232 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
On ViperRom it works normal and perfectly =)

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes