Post Reply

Question [Q] Internal Storage - Total Space 0.00B

OP papashnorkle

17th November 2013, 11:47 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Holler y'all, I'm hoping you might be able to lend me a hand with these here droid troubles, you see I was fiddling with my Streak and I seem to have broken something kinda important. My droid now tells me my internal storage has a total space of 0.00B on which 2.15GB of applications are installed, contradiction I know. What's kinda weirdypants is that I seem to be able to install new apps fine, but when I try to use the camera I get the "Please insert an SD card before using the camera" nonsense. I should probably note that I also have an external SD plopped into the slot. So there's actually two SD cards, why the camera doesn't see either I ain't got a scoob.

So how did I get here? Well... I had been using that CM10.1 rom, which was quite shexy and all, but the lack of camera and the constant crashing that required a reset made it too unreliable for my use. I decided to downgrade back to Honeycomb and everything seemed to point towards StreakDroid-HD7-R8, but things went a little sideways and I ended up in a boot loop. Perhaps I shouldn't be fiddling with things when I'm so shleepy. Anyways I got my paws on a stock rom and managed to install it with fastboot and recovery. Everything looked fine and I went ahead with setting it up and installing apps, until I got errors about the SD not having enough space to install some apps when it really should've had plenty. I rooted it, tried clearing caches, formatted it, but there was no change except for me having to install all my apps again. Oh yeah, I couldn't backup in Titanium either. So here I am.

Perhaps the SD is dying, perhaps I corrupted it with my fiddling, maybe it's something to do with the partitioning, maybe it's something else? If anyone has any ideas or suggestions, please share.

Also, if the SD is to be retired, is there anyway of redirecting apps which would normally use the internal SD use the external instead, for example the camera app?

Thanks in advance.
17th November 2013, 11:53 AM   |  #2  
giveen's Avatar
Senior Member
Flag Caldwell, ID
Thanks Meter: 1,538
 
2,147 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
That is becuase CM10.1 changes the partition tables.

Does not anyone read around here? There is like 10 people who have posted the exact same thing.

You need to restore to Android 2.2 and then upgrade from there.
17th November 2013, 12:04 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by giveen

That is becuase CM10.1 changes the partition tables.

Does not anyone read around here? There is like 10 people who have posted the exact same thing.

You need to restore to Android 2.2 and then upgrade from there.

Offt, that was a tad fiesty. My apologies hombre, I do read and I've ready plenty on this forum, but I guess I haven't read the right threads, perhaps I didn't know the right combination of words to search for. Slap me with a wet fish and shower me in stale coco pops - I am a daftie! You're a mighty fellow, so I shant be cheeky, you've spent a great deal of time making the streak more awesome for all of us, which I do appreciate greatly. Thank you.

Now when you say restore to Android 2.2, are we talking stock ROM here? And do I have to do anything special beforehand or is it just a case of plopping the ROM on my SD and restoring? Thanks kindly for your help captain.
17th November 2013, 01:03 PM   |  #4  
giveen's Avatar
Senior Member
Flag Caldwell, ID
Thanks Meter: 1,538
 
2,147 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
You need to grab the NVFlash pack to restore to Android 2.2, which will also restore the Dell crappy partition tables.
Look at TheManii's DevHost page, he should have it.

Partition tables had to be changed as Dell did not correctly do Android, resulting in the sdcard daemon being broken, so they created something called like "oem_sdcard". If they had just done it right the first time, we would be in this predicament.

Oh and anytime you need to be slapped by fishes, I'm more than glad to. If you had merely scanned the General section, before you posted, you would have seen at least, three threads, where people were having the same problem, and where each time I already stated the exact same thing that you needed to do.
17th November 2013, 01:31 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
I'll take the slap. I think I spent most of my time in the Dev section, yet I post here in General, you see, that is why I am daftie! My internal compass is corrupted.

Many thanks for the help and info, perhaps someone should slap Dell with a fish? Anyways I best go correct my wrongs now.
19th March 2014, 10:07 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
I have read many threads and I have the same problem. However, I already used nvflash to repartition my Dell and revert back to 2.2.2. I then updated back to Honeycomb 3.2 and I still have this issue. I ran it a couple times... repartition and restore back to 2.2.2 but still no luck. Any thoughts? Sorry to respond to such an old thread, just fishing for any ideas.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes