Post Reply

Micro SD card no longer mounting

OP shazo85

5th March 2014, 03:57 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 21
 
177 posts
Join Date:Joined: May 2011
I have been running the stock rom for 4.3. Sunday I saw a message saying that my SD card couldn't be read. I tried it in some at works phone and their phone couldn't read it. Now the new one every time I try to mount it I get the message that its safe to remove.

The rom has been on the phone for a few months now so I don't think its the rom.

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
5th March 2014, 04:07 PM   |  #2  
prboy1969's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag Michigan
Thanks Meter: 6,965
 
10,230 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
Quote:
Originally Posted by shazo85

I have been running the stock rom for 4.3. Sunday I saw a message saying that my SD card couldn't be read. I tried it in some at works phone and their phone couldn't read it. Now the new one every time I try to mount it I get the message that its safe to remove.

The rom has been on the phone for a few months now so I don't think its the rom.

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app

Sounds like your SD Card may have gone south. You can try SD Formatter to see if you can save the card. Just be sure and backup all your information to your PC / Laptop before you format the SD Card.

SD Formatter 4.0
5th March 2014, 04:08 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 21
 
177 posts
Join Date:Joined: May 2011
I just bought the new one Monday. I guess if that's it then I got a bad one.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk
5th March 2014, 06:56 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 21
 
177 posts
Join Date:Joined: May 2011
Looks like it could be the phone. I tried to get a PC to see the internal and it won't even install the drivers.

EDIT: My PC can see the external SD I just bought Monday. I formatted it and every time I put it in the phone the phone wants to reformat it. If I plug the phone in it doesn't connect to the PC unless I set it up to connect as a camera and not a media device.


EDIT: Had to unroot and then go into recovery and format back to factory. That was the only way I could get it to work. Not sure what happened to cause it to do this.


Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
Last edited by shazo85; 6th March 2014 at 01:28 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes