Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,884 Members 52,413 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Baseband] V30A Germany

Tip us?
 
JUMPhil
Old
(Last edited by JUMPhil; 26th September 2013 at 01:19 AM.)
#1  
JUMPhil's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 149
Join Date: Jun 2011
Location: Bochum
Phone [Baseband] V30A Germany

Today I downloaded the latest German stock ROM (700 MB) just to get this little thing (8 MB). So I thought, maybe save somebody the trouble and share it. The V30A Germany Baseband (see attachment). Flash it with AIO-Toolkit (option 7).

It is recommended to use a baseband which was made for your country/phone. So Germans (with ICS/JB) should probably use this one.

Check with your IMEI which baseband (ROM) you would normally receive:
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b...2.jsp?esn=IMEI (Replace IMEI at the end of the URL with your IMEI - it's under your battery.)
Attached Files
File Type: zip V30A_00.zip - [Click for QR Code] (3.91 MB, 137 views)
Sometimes I English very well but sometimes no
The Following User Says Thank You to JUMPhil For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
trocopassu
Old
#2  
trocopassu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 843
Posts: 1,426
Join Date: Jan 2011
Location: Lisboa
Hummmmm...here you are Germany BaseBand v30B
You have the complete firmware on my signature!!...
Attached Files
File Type: rar Germany BaseBand v30B.rar - [Click for QR Code] (3.54 MB, 85 views)
BootLoader - - NEW BootLoader [or OLD too...]
ROM - ...one of the latest's!...
Firmware - Germany_WDLSW/LGP990/AVD2DW/V30B [2013-03-04]
*[XMM6180_REV_5.0_LARGEBLOCK_NAND SIC 2013-Feb-13 17:34:00]*
BaseBand - 1130 [0304/2013]
Recovery's - TWRP 2.6.0.0 or 2.7.1.0 Touch Recovery
 
JUMPhil
Old
#3  
JUMPhil's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 149
Join Date: Jun 2011
Location: Bochum
Quote:
Originally Posted by trocopassu View Post
Hummmmm...here you are Germany BaseBand v30B
You have the complete firmware on my signature!!...
There is no V30B for Germany. Not even for Europe Open. I don't know where you got that from.
http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=3
Sometimes I English very well but sometimes no
 
trocopassu
Old
(Last edited by trocopassu; 26th September 2013 at 02:25 PM.)
#4  
trocopassu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 843
Posts: 1,426
Join Date: Jan 2011
Location: Lisboa
Quote:
Originally Posted by JUMPhil View Post
"...There is no V30B for Germany. Not even for Europe Open..."
OK! ... If you say so!! ...
http://www.smartphenom.com/2013/01/l...tral-beta.html
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	LG Germany.jpg
Views:	359
Size:	15.8 KB
ID:	2284337  
BootLoader - - NEW BootLoader [or OLD too...]
ROM - ...one of the latest's!...
Firmware - Germany_WDLSW/LGP990/AVD2DW/V30B [2013-03-04]
*[XMM6180_REV_5.0_LARGEBLOCK_NAND SIC 2013-Feb-13 17:34:00]*
BaseBand - 1130 [0304/2013]
Recovery's - TWRP 2.6.0.0 or 2.7.1.0 Touch Recovery
 
sgspluss
Old
#5  
sgspluss's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,640
Posts: 1,176
Join Date: Oct 2012

 
DONATE TO ME
In germany we have a v30B but only for vodafone but you can use it as normal with every provider
MY WORKS:
Stock ICS: OptiX Rom LG O2X
Mod's ICS: Stock ICS Modifications LG O2X
The Following User Says Thank You to sgspluss For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
JUMPhil
Old
#6  
JUMPhil's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 149
Join Date: Jun 2011
Location: Bochum
Quote:
Originally Posted by trocopassu View Post
This is most probably V30B Spain, as that's the only Vodafone V30B ROM available. There are no Vodafone ROMs for Germany or Europe.
We have a thread for that baseband already.
Sometimes I English very well but sometimes no
 
JUMPhil
Old
#7  
JUMPhil's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 149
Join Date: Jun 2011
Location: Bochum
Quote:
Originally Posted by sgspluss View Post
In germany we have a v30B []
Where? How do you get it from LG?

Quote:
Originally Posted by sgspluss View Post
[] but only for vodafone but you can use it as normal with every provider
You can also use a Chinese baseband in Germany. But that's not recommended.
Sometimes I English very well but sometimes no
 
trocopassu
Old
#8  
trocopassu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 843
Posts: 1,426
Join Date: Jan 2011
Location: Lisboa
Quote:
Originally Posted by JUMPhil View Post
This is most probably V30B Spain, as that's the only Vodafone V30B ROM available. There are no Vodafone ROMs for Germany or Europe.
We have a thread for that baseband already.
No. .. they are different, as you yourself can observe through the LINK I posted!
But for me everything is perfect ... I use v30B Germany and I am Very Happy with it ...

---------- Post added at 03:29 PM ---------- Previous post was at 03:24 PM ----------

Quote:
Originally Posted by JUMPhil View Post
"...You can also use a Chinese baseband in Germany. But that's not recommended..."
I used for a long time baseband v30B India and never had problems!
My LG has always worked perfectly and without any errors ...but, obviously, was certainly not recommended by the brand! Which is not equivalent to say no funcion as well or even better?!...
BootLoader - - NEW BootLoader [or OLD too...]
ROM - ...one of the latest's!...
Firmware - Germany_WDLSW/LGP990/AVD2DW/V30B [2013-03-04]
*[XMM6180_REV_5.0_LARGEBLOCK_NAND SIC 2013-Feb-13 17:34:00]*
BaseBand - 1130 [0304/2013]
Recovery's - TWRP 2.6.0.0 or 2.7.1.0 Touch Recovery
 
JUMPhil
Old
#9  
JUMPhil's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 71
Posts: 149
Join Date: Jun 2011
Location: Bochum
Quote:
Originally Posted by trocopassu View Post
No. .. they are different, as you yourself can observe through the LINK I posted!
But for me everything is perfect ... I use v30B Germany and I am Very Happy with it ...
The firmware is not available from your link. But I downloaded your attachment and compared it to my V30A Germany and Vodafone V30B Spain.
V30A Germany is completely different to yours. Vodafone V30B Spain has exactly the same size of 8,351,116 bytes like yours, but has a different MD5 for me.


Quote:
Originally Posted by trocopassu View Post
I used for a long time baseband v30B India and never had problems!
My LG has always worked perfectly and without any errors ...but, obviously, was certainly not recommended by the brand! Which is not equivalent to say no funcion as well or even better?!...
I was also always using basebands from Korea or such. There were always problems for me, but I can't allocate them. But I think if you flash the baseband that the manufacturer would flash on your phone, you're on the safe side.
Sometimes I English very well but sometimes no
 
trocopassu
Old
#10  
trocopassu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 843
Posts: 1,426
Join Date: Jan 2011
Location: Lisboa
Quote:
Originally Posted by JUMPhil View Post
The firmware is not available from your link. But I downloaded your attachment and compared it to my V30A Germany and Vodafone V30B Spain.
V30A Germany is completely different to yours. Vodafone V30B Spain has exactly the same size of 8,351,116 bytes like yours, but has a different MD5 for me.

**_**_**

I was also always using basebands from Korea or such. There were always problems for me, but I can't allocate them. But I think if you flash the baseband that the manufacturer would flash on your phone, you're on the safe side.
Strange!?! ... Now I just check LINK's and everything is fine!
As for the firmware, it is possible that the Baseband's are identical in size, but the firmware is different in all ... I think the v30B Spain is higher than v30B Germany ... now I'm at work and can not see it .
I know I've posted something like that, I'll see if I find the post and inform.
How to flash baseband one another Country, I do not say that you're right there, on the contrary, what is certain is that I never had problems.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	LINKs.png
Views:	284
Size:	88.1 KB
ID:	2284555   Click image for larger version

Name:	BaseBand.png
Views:	266
Size:	108.5 KB
ID:	2284556   Click image for larger version

Name:	BIN & FLS.png
Views:	253
Size:	100.5 KB
ID:	2284557   Click image for larger version

Name:	KDZ.png
Views:	246
Size:	99.2 KB
ID:	2284558  
BootLoader - - NEW BootLoader [or OLD too...]
ROM - ...one of the latest's!...
Firmware - Germany_WDLSW/LGP990/AVD2DW/V30B [2013-03-04]
*[XMM6180_REV_5.0_LARGEBLOCK_NAND SIC 2013-Feb-13 17:34:00]*
BaseBand - 1130 [0304/2013]
Recovery's - TWRP 2.6.0.0 or 2.7.1.0 Touch Recovery

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes