Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Button combo for recovery doesn't work/ boots into download mode

OP Lick My Toes

28th February 2014, 02:45 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
My s4 has been acting very weird lately. The button combo (vol up+home+power) doesn't work for me. If i try it, it goes straight to download mode. I get no gs4 splash acreen. Only way to boot into recovery is through goo manager. BUTTON COMBO DOES NOT WORK!

If I restart the phone through the power menu it only boots into download mode. If I turn off the phone through the power menu, it will turn off for a second, and then boot into download Mode as long as the battery is in. Only way it reboots regularly is when I get into recovery through goo manager and selecting reboot system.

Only other way to boot the system is doing button combo for download mode and hitting cancel when the screen comes up.

I made a thread about this a couple days ago and was advised to Odin back to stock, which I did. Problem is still there.

The phone did turn off and stay off for about an hour, then the download mode thing came back. This is driving me crazy.

Has ANYONE run into this problem? It can't be just me, my luck can't be that bad.

If it matters, I'm running rooted stock 4.2(MDL) with twrp v2.6.3.1 installed

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
28th February 2014, 04:31 PM   |  #2  
Skipjacks's Avatar
Recognized Contributor
Flag Baltimore
Thanks Meter: 4,036
 
5,086 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by Lick My Toes

My s4 has been acting very weird lately. The button combo (vol up+home+power) doesn't work for me. If i try it, it goes straight to download mode. I get no gs4 splash acreen. Only way to boot into recovery is through goo manager. BUTTON COMBO DOES NOT WORK!

If I restart the phone through the power menu it only boots into download mode. If I turn off the phone through the power menu, it will turn off for a second, and then boot into download Mode as long as the battery is in. Only way it reboots regularly is when I get into recovery through goo manager and selecting reboot system.

Only other way to boot the system is doing button combo for download mode and hitting cancel when the screen comes up.

I made a thread about this a couple days ago and was advised to Odin back to stock, which I did. Problem is still there.

The phone did turn off and stay off for about an hour, then the download mode thing came back. This is driving me crazy.

Has ANYONE run into this problem? It can't be just me, my luck can't be that bad.

If it matters, I'm running rooted stock 4.2(MDL) with twrp v2.6.3.1 installed

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

Dont' hold the home button.

Just Vol UP and Power.
1st March 2014, 01:27 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Yeah I tried that, still doesn't work. It still boots into download mode.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
1st March 2014, 01:36 AM   |  #4  
The Sickness's Avatar
Recognized Contributor
Flag Somewhere in Texas
Thanks Meter: 11,945
 
5,475 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
Sounds like hardware problem

My S4 Has Gone Insane
Deviant Development Team Member
1st March 2014, 04:09 AM   |  #5  
mrzhadow's Avatar
Senior Member
Flag Marysville WA
Thanks Meter: 468
 
816 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
It definitely is a hardware problem!! I had the same issue with my s3. You can just call T-Mobile and they will send you a new one for a small fee. They charged me $5 for shipping. Just tell them that your volume rocker doesn't work. Make sure you reset your counter before you send it back though:thumbup:

Sent from my SGH-M919 using xda app-developers app
1st March 2014, 05:46 AM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Well thatblows, unfortunately I'm halfway around the world, so I won't be able to get a replacement anytime soon.

So I should just tell them that the rocker doesn't work and they will send a replacement? I've had the phone since it first came out, they won't ask questions? Dont want to be denied and assed out.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
1st March 2014, 05:48 AM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
So I probable shouldnt play dumb and tell them a funny little android guy shows up when I start the phone huh?

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
1st March 2014, 07:37 AM   |  #8  
mrzhadow's Avatar
Senior Member
Flag Marysville WA
Thanks Meter: 468
 
816 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
Usually when the device has hardware issues the carrier will replace it for free. I'm not sure how long the warranty is from Samsung. I believe it's a year warranty for phones which covers hardware problems. This is what a T-Mobile representative told me. If your phone is insured through your carrier it should still be covered. I had hardware problems with my HTC Amaze and got a replacement for 5 bucks.

Sent from my SGH-M919 using xda app-developers app
1st March 2014, 07:55 AM   |  #9  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Thanks man, I've been trying to solve this forever.

What do you think the problem would be if is not the volume rockers? Cause I can adjust the volume perfectly fine when it's on. It just.... Keeps booting t download mode no matter what I do.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
1st March 2014, 08:31 AM   |  #10  
mrzhadow's Avatar
Senior Member
Flag Marysville WA
Thanks Meter: 468
 
816 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Lick My Toes

Thanks man, I've been trying to solve this forever.

What do you think the problem would be if is not the volume rockers? Cause I can adjust the volume perfectly fine when it's on. It just.... Keeps booting t download mode no matter what I do.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

Ok I have 1 question. Did you try booting into recovery when you went back to stock? It will be the only way to really know if your phone is messed up or if it's any modifications you've done to your device.

Sent from my SGH-M919 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes