Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,471 Members 40,993 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] TF700t - Stuck on "Encryption unsuccessful" on stock system

Tip us?
 
luisgarino
Old
(Last edited by luisgarino; 31st March 2014 at 01:23 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2014
Default [Q] TF700t - Stuck on "Encryption unsuccessful" on stock system

Hello Guys, Im new in the foro and I would like to have your help! Due to I called Asus Official Service in Argentina and they wanna charge me with a 100 USD for soft services out of warranty.

The thing is that my dad put a MicroSD card in his TFT700t and when he whipped it out (without proper procedure), the tablet showed the following sign "Encryption unsuccessfull" and when you press "reset tablet" button, Android start thinking (5 seconds) and then you receive the error screen.

"Encryption unsuccessful

Encryption was interrupted and can't complete. As a result, the data on your tablet is not longer accessible.
To resume using your tablet, you need to perform a factory reset. Whn you set up your tablet after the reset, you'll have an opportunity to restore any data that was backed up to your Google Account"
And a "Reset Table button"

When you hit it... there is an Android Robot image that says "Installing system upgrade" and 2 seconds later you have a Dead Android Robot with a ! sign and it says "ERROR"


I have triyed the following things:

- Hard reset by putting a clip on "reset switch"
- VOL DOWN + POWER BUTTON and Android or Wipe Data option... neither worked out.
- VOL DOWN + POWER BUTTON and put Asus Official firmware on a SDCArd renamed "EP201_768_SDUPADTE.zip"... then choose RCK option (I do not have USB Sign button).... nothing happend... the tablet looks to reset, and then they start again with "Encryption Unsuccessfull"screen.
- Finally I tryed to use Minimal ADB and Fastboot, but I used some commands to load firmware from Asus and reboot it and nothing... still the same screen.

As I said it is my old man tablet... it is standard as hell! Stock firmware, not unlocked, not rooted!

When I get into bootloader it shows:
"Androi cardhu-user bootloader <1.00 e> released by "WW_epad-10.6.1.14.8-20130514" A03
Key driver not found.. Booting OS
staring fastboot USD download protocol


Im freaking out!! Would you please help me? I really want to fix this problem for my dad.

Thanks dudes!
 
bender_123
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 115
Join Date: May 2010
Location: Weston WI
Quote:
Originally Posted by luisgarino View Post
Hello Guys, Im new in the foro and I would like to have your help! Due to I called Asus Official Service in Argentina and they wanna charge me with a 100 USD for soft services out of warranty.

The thing is that my dad put a MicroSD card in his TFT700t and when he whipped it out (without proper procedure), the tablet showed the following sign "Encryption unsuccessfull" and when you press "reset tablet" button, Android start thinking (5 seconds) and then you receive the error screen.

"Encryption unsuccessful

Encryption was interrupted and can't complete. As a result, the data on your tablet is not longer accessible.
To resume using your tablet, you need to perform a factory reset. Whn you set up your tablet after the reset, you'll have an opportunity to restore any data that was backed up to your Google Account"
And a "Reset Table button"

When you hit it... there is an Android Robot image that says "Installing system upgrade" and 2 seconds later you have a Dead Android Robot with a ! sign and it says "ERROR"


I have triyed the following things:

- Hard reset by putting a clip on "reset switch"
- VOL DOWN + POWER BUTTON and Android or Wipe Data option... neither worked out.
- VOL DOWN + POWER BUTTON and put Asus Official firmware on a SDCArd renamed "EP201_768_SDUPADTE.zip"... then choose RCK option (I do not have USB Sign button).... nothing happend... the tablet looks to reset, and then they start again with "Encryption Unsuccessfull"screen.
- Finally I tryed to use Minimal ADB and Fastboot, but I used some commands to load firmware from Asus and reboot it and nothing... still the same screen.

As I said it is my old man tablet... it is standard as hell! Stock firmware, not unlocked, not rooted!

When I get into bootloader it shows:
"Androi cardhu-user bootloader <1.00 e> released by "WW_epad-10.6.1.14.8-20130514" A03
Key driver not found.. Booting OS
staring fastboot USD download protocol


Im freaking out!! Would you please help me? I really want to fix this problem for my dad.

Thanks dudes!
I am getting the same thing after a recent update to Cromi 4.4
 
berndblb
Old
#3  
berndblb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 833
Posts: 2,571
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by bender_123 View Post
I am getting the same thing after a recent update to Cromi 4.4
CROMi 4.4??? That rom is quite old. What did you update from?
What recovery are you using?

Sent from my K00C using Tapatalk
 
bender_123
Old
(Last edited by bender_123; 4th April 2014 at 03:18 PM.) Reason: picture added
#4  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 115
Join Date: May 2010
Location: Weston WI
Quote:
Originally Posted by berndblb View Post
CROMi 4.4??? That rom is quite old. What did you update from?
What recovery are you using?

Sent from my K00C using Tapatalk
Sorry for not labeling it properly. It is the latest version listed in the Dev section. I have been on custom Roms since day one and have never had this issue with any device. The button commands to get to recovery or fastboot seem non responsive and it will boot through a splash screen for the OS and then give this screen (sorry stole the pic from someone else having the problem on a phone, but the text is the same). My PC can see the tablet when it is in this state, but adb commands to reboot to fastboot just loop back around to the same Encryption failed screen...

http://imgur.com/AABbF14
 
luisgarino
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2014
[QUOTE=bender_123;51634960]Sorry for not labeling it properly. It is the latest version listed in the Dev section. I have been on custom Roms since day one and have never had this issue with any device. The button commands to get to recovery or fastboot seem non responsive and it will boot through a splash screen for the OS and then give this screen (sorry stole the pic from someone else having the problem on a phone, but the text is the same). My PC can see the tablet when it is in this state, but adb commands to reboot to fastboot just loop back around to the same Encryption failed screen...


yEAP... That's the screen... I have a stock tablet,stock firmware, not unlocked, not rooted.
The buttons do respond... but nothing seems to work...

thanks.
 
berndblb
Old
(Last edited by berndblb; 6th April 2014 at 03:27 AM.)
#6  
berndblb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 833
Posts: 2,571
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA
Try to boot into fastboot: Hold Power and Volume Down buttons until you see three icons.
If you can get into the bootloader (see above) you have a fighting chance to get this solved. Although I have not tried the fastboot/adb commands I have in mind on a locked device. No idea if they would work but no harm in trying.
You can also try to get adb access while in recovery, but you need to set up fastboot/adb on your computer first.
Let me know if you need help with either.

Sent from my K00C using Tapatalk
The Following User Says Thank You to berndblb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mikew29
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 44
Posts: 280
Join Date: Mar 2008
Sound like you need to reinstall the os. You can find info here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1946456

The Following User Says Thank You to mikew29 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes