Post Reply

Xperia Arc forgot lock pattern with USB debuging is off

12th March 2014, 02:58 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hello,

Unluckily I forgot my Arc locking pattern with USB debugging off. So I can't do FlashTool with Flashmode.

I tried method here:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2303380

but it does not have 'Customization Settings'.





Is there anyway that I can flash a system image via FlashTool Fastboot mode or any other better way around?

Looking forward to your advices.
12th March 2014, 05:34 AM   |  #2  
Someguyfromhell's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,007
 
3,937 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hanoidesign

Unluckily I forgot my Arc locking pattern with USB debugging off. So I can't do FlashTool with Flashmode.

Yes, you can. You don't need USB debugging for flashmode.
Quote:
Originally Posted by hanoidesign

Is there anyway that I can flash a system image via FlashTool Fastboot mode or any other better way around?

It's not gonna help you, the lock data is saved on /data partition. Factory reset will remove the lock, but it will as well remove all your personal data.
The Following User Says Thank You to Someguyfromhell For This Useful Post: [ View ]
12th March 2014, 06:12 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Someguyfromhell

Yes, you can. You don't need USB debugging for flashmode.

Thanks for your advice, but I must be doing something wrong. FlashTool won't allow me to proceed on Flashmode with USB debugging off.

Here it keeps Wait for Flashmode...

[IMG]hanoidesign.com/download/img/xperia3.jpg[/IMG]

I am missing something?
12th March 2014, 02:17 PM   |  #4  
Someguyfromhell's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,007
 
3,937 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hanoidesign

Thanks for your advice, but I must be doing something wrong. FlashTool won't allow me to proceed on Flashmode with USB debugging off.

Here it keeps Wait for Flashmode...

[IMG]hanoidesign.com/download/img/xperia3.jpg[/IMG]

I am missing something?

Make sure drivers are installed. Phone has to be turned off, then hold down Back button and connect USB cable.
The Following User Says Thank You to Someguyfromhell For This Useful Post: [ View ]
12th March 2014, 07:58 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Someguyfromhell

Make sure drivers are installed. Phone has to be turned off, then hold down Back button and connect USB cable.

You're life saver!! Worked at second trial.

I found good reason to flash to ICS anyway, and rooted it. Now I tried x-parts to have Recovery but x-parts said CWM installed OK but I tried reboot from x-part or press volume at boot, it still boot normally.

Any thought?
13th March 2014, 02:46 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I've managed to get CWM Recovery working by removing x-parts and install CWM from the old cwminstaller-v1.apk that I found. Yes the latest CWM version is not working on Arc in my case.

Hope this helps.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Arc Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank