Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

No Charging/USB connection, or pogo.

OP Silentwidow

12th March 2014, 08:07 PM   |  #1  
Silentwidow's Avatar
OP Senior Member
Flag Kannapolis
Thanks Meter: 41
 
160 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Hey guys, I am having an issue with my one X+, I can't charge it, I have tried through USB and through the POGO pins, it won't seem to charge.

As far as the pogo pin charging, will it show a charge light?

The device also won't connect to USB on the PC. I haven't tried in fastboot, but it won't work while on.

I still have some battery life left, about 12%, but that's about it.

I was wondering if anyone knew of a fix or possible issue this could be.
12th March 2014, 08:51 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 35
 
123 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Have you tried to use the original genuine HTC cable?
12th March 2014, 09:02 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 14
 
94 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
It should always light red when charging, also when connected by pogo. Here's the proof:
http://www.youtube.com/watch?v=ELsXu7IQomo
Skip to 4:20. The red light is barely visible (because it's small, shame you HTC!), but when the reviewer waves his hand it becomes slightly visible.

What happened with your phone? Had your phone contact with water?
12th March 2014, 09:06 PM   |  #4  
Silentwidow's Avatar
OP Senior Member
Flag Kannapolis
Thanks Meter: 41
 
160 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by /\/\

It should always light red when charging, also when connected by pogo. Here's the proof:
http://www.youtube.com/watch?v=ELsXu7IQomo
Skip to 4:20. The red light is barely visible (because it's small, shame you HTC!), but when the reviewer waves his hand it becomes slightly visible.

What happened with your phone? Had your phone contact with water?

No water damage on it, I purchased it as is, it boots and seems fine, it was charging for maybe 20 minutes before I factory reset it, after that is when it stopped seeming to charge.

As far as the HTC cable, I have not, I have one here at work I am going to take to try.
Last edited by Silentwidow; 12th March 2014 at 09:12 PM.
13th March 2014, 03:01 AM   |  #5  
Silentwidow's Avatar
OP Senior Member
Flag Kannapolis
Thanks Meter: 41
 
160 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Ok, so update on the Situation, I used the HTC cable, No change, no charging light, no fastboot to PC. PC doesn't detect device.


Update: I tested with a micrometer, when USB is plugged in, it sends 5v to the battery as it should, could it be a software issue that it's not charging?

Also, if the battery is the issue, would it allow USB connection when it's booted? If it is damaged, would it even show a charge light?
Last edited by Silentwidow; 13th March 2014 at 05:04 PM.
14th March 2014, 05:34 AM   |  #6  
Silentwidow's Avatar
OP Senior Member
Flag Kannapolis
Thanks Meter: 41
 
160 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
If anyone can, and maybe has time, and patience, I would very much like to know the voltages on the battery slot on the motherboard when USB is plugged in, I seem to get around 4.5-5v, but I get that on each of the 5 prongs.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes