Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,303 Members 53,119 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Wifi not working correctly

Tip us?
 
RawR Cheeze
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 50
Join Date: Jan 2012
Location: Helsinki
Default Wifi not working correctly

Hello people of XDA!

I had my note 3 runnning on CM11, suddenly it wouldnt connect to my router 5ghz network anymore but it did fine on the 2.4GHZ i tought it was a CM11 bug so i restored back to TW now i can connect to the network but my Download speed is really slow (about 1-2 mbps compared to my laptop wich speedtests at 50 Mbps running the same wifi)

The question is: is my note broken (again) or what should i do ?
 
RawR Cheeze
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 50
Join Date: Jan 2012
Location: Helsinki
Great now i cant even connect to the 5GHZ network, if somone kind would help me i would be thankfull!
 
Sheeezy
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 155
Join Date: May 2013
(You havent changed any settings in your router lately ? )

You tried rebooting ?

If wifi isnt working at all one of your last chances might be a backup + wipe system/clean flash of current ROM.
 
celderic
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 177
Posts: 597
Join Date: Dec 2010
Use wifi anyalyzer on the play store, and see what channels other routers are using, if they are on the same as yours and there is an empty spot somewhere, try changing your routers channel to a free one.
I have had many issues in the past due to this, damn neighbours! Haha
This may not even help, worth a try.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
RawR Cheeze
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 50
Join Date: Jan 2012
Location: Helsinki
Quote:
Originally Posted by Sheeezy View Post
(You havent changed any settings in your router lately ? )

You tried rebooting ?

If wifi isnt working at all one of your last chances might be a backup + wipe system/clean flash of current ROM.
I mentioned in OP that i flashed from CM11 back to stock TW and it didnt fix it and no changes in router lately
 
RawR Cheeze
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 50
Join Date: Jan 2012
Location: Helsinki
Quote:
Originally Posted by celderic View Post
Use wifi anyalyzer on the play store, and see what channels other routers are using, if they are on the same as yours and there is an empty spot somewhere, try changing your routers channel to a free one.
I have had many issues in the past due to this, damn neighbours! Haha
This may not even help, worth a try.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Well im the only 5ghz network here nearby according to Wifi analyzer, strangely i can connect to the 5GHZ via wifi analyzer but after i exit the app it disconnects... Weird...
The Following User Says Thank You to RawR Cheeze For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Reefee
Old
#7  
Reefee's Avatar
Member
Thanks Meter 30
Posts: 47
Join Date: Nov 2008
Location: Nottingham
Could be the location settings under Google settings, caused me problems with glitchy internet in the past. Switched it to gps only one time and after that to desired setting and it solved the issue for me.
Hope it helps.

Sent from my SM-N9005 using xda app-developers app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes