Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,261 Members 37,928 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Phone Ringtone Always Silent CM11

Tip us?
 
zero|fade
Old
#1  
zero|fade's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2010
Unhappy [Q] Phone Ringtone Always Silent CM11

I have been looking for a solution to this problem for weeks and have found nothing that will fix it.
I am currently on CM11-M3, and have had the problem since 10.2. No matter what ringtone I select it will not play during an incoming call.

I have been testing with wheresmycellphone.com. Ehen a call comes in the phone will vibrate once and very rarely the ringtone will play for a fraction of a second, but most of the time there is no sound. I have noticed that the mute icon (speaker with a line through it) flashes in the notification area briefly the second the phone starts ringing.
 
audit13
Old
#2  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 420
Posts: 2,362
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
Does it be behave the same way on other custom and stock ROMs?

Are you clean flashing?
 
zero|fade
Old
#3  
zero|fade's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Does it be behave the same way on other custom and stock ROMs?

Are you clean flashing?
I dirty flashed 10.2 from 10.1, I did a clean install when I switched to CM11, every flash since has been with a cache/dalvik wipe. I have not yet tried a rom beyond CM.
 
audit13
Old
#4  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 420
Posts: 2,362
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
You should try another ROM, even if it is based on CM11 to see what happens.
 
zero|fade
Old
#5  
zero|fade's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
You should try another ROM, even if it is based on CM11 to see what happens.
I will when I get a moment. I need to be accessible for work right now so I can't risk any excessive off time just yet.
 
zero|fade
Old
#6  
zero|fade's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by zero|fade View Post
I will when I get a moment. I need to be accessible for work right now so I can't risk any excessive off time just yet.
Well, I finally got off my ass to try fixing this again. I was going to try installing SlimKat, and as prep I wiped cache, dalvik and then factory reset. I rebooted to try receiving a call before I started work on flashing the rom and the phone now rings fine. I have no idea what changed, I had tried a factory reset on M2 and it didn't fix the issue. This is the first factory reset I applied to M3 though.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes