Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,375 Members 45,142 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] S4 not keeping default settings after reboot

Tip us?
 
r2go
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 245
Join Date: Jul 2011
Exclamation [Q] S4 not keeping default settings after reboot

Hi all.

I have something strange going on with a phone.
It does not hold on to the default settings i set for apps for apps to open.
Chrome, YouTube app, launcher and some other apps are set to be used as default to be used when needed.
So for instance if i open a YouTube link in chrome, it opens YouTube app because the first time it asked, i set it as default app to open.
Or the launcher. I set Nova launcher as my default launcher. So the device does not ask what launcher to use anymore. Touchwiz or Nova.
The S4 holds on to the settings until the device is reboots.
After reboot all settings are gone and i again have to choose what app i would like to use as default.

I have had different Omega roms installed (about six), switched recoveries but the problem is still current.
I installed the same roms on three S4 phones and two of them always work nicely.
Only the one S4 phone does not hold on the apps i set to open as default. So i dont think its rom related.
The battery of that phone is new. So i don't think it is the battery.
Also the reboot is done normally. So i don't pull the battery.

What could it be why the phone does not hold on to the settings??
Is there some battery on the phone that has to hold on memory when power is off??

I hope to hear from you guys.

Thanks
 
r2go
Old
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 245
Join Date: Jul 2011
To bad. No tips or tricks for this problem

Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
 
Razor1990
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 21
Join Date: Nov 2009
Try to exchange the SD card. I had a Problem with one, where i couldnt write to the SD anymore. Just a quick guess.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
 
r2go
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 245
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by Razor1990 View Post
Try to exchange the SD card. I had a Problem with one, where i couldnt write to the SD anymore. Just a quick guess.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Hi.

Thnx for the reply.
I tried but no success.

Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes