Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,692 Members 40,346 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

CM7 with Faux Kernel ofteen freezes with Red LED after call

Tip us?
 
saiftheboss7
Old
#1  
saiftheboss7's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 173
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Dhaka

 
DONATE TO ME
Default CM7 with Faux Kernel ofteen freezes with Red LED after call

Hi,
I have been using Neutrino 3.02 with Faux Kernel for some time now. The problem I have been facing from the beginning is, often after the call ends, the phone goes into a freeze mode when no buttons work and the red led is lit. When this situation occurs, the system completely freezes and whether I press button, power or any combination - it simply refuses to to get back online from freeze mode.
I have to manually pull the battery to solve it. Anyone having the same problem? It doesn't happen all the time but happens often. I couldn't figure any probable reason for this issue.

Note: This does not happen on 3.xxx kernel on Epinters CM10.1. Neither it happened on stock blur ROM. happens with CM7 based roms.
Tried MROM's kernel but it happens there more often than faux's

Current Device: Moto G | Former Device: Motorola Atrix 4G
 
andresrivas
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,006
Join Date: Aug 2010
Location: Córdoba
Quote:
Originally Posted by saiftheboss7 View Post
Hi,
I have been using Neutrino 3.02 with Faux Kernel for some time now. The problem I have been facing from the beginning is, often after the call ends, the phone goes into a freeze mode when no buttons work and the red led is lit. When this situation occurs, the system completely freezes and whether I press button, power or any combination - it simply refuses to to get back online from freeze mode.
I have to manually pull the battery to solve it. Anyone having the same problem? It doesn't happen all the time but happens often. I couldn't figure any probable reason for this issue.

Note: This does not happen on 3.xxx kernel on Epinters CM10.1. Neither it happened on stock blur ROM. happens with CM7 based roms.
Tried MROM's kernel but it happens there more often than faux's
REALLY strange. I used cm7 for nearly a year (pure cm7 downloaded straigt from cm's site, not the ones on this forums) and I hadn't faced a single issue, with nothing at all... Try to switch to a different kernel, either stock or mrom ones and see what happens.

You could also capture a logcat via adb while trying to reproduce the error and see what it logs
Motorola Personal 501 -> Motorola StarTac -> Motorola v360 (1gb sd, iTunes, native, non-java apps) -> Motorola Rokr E2 (SDHC 8Gb, native apps, O.C., My own custom Rom, AWESOME PHONE) -> Motorola C115 (Custom Ringtones xD ) -> Motorola Milestone (A.K.A Droid) (Froyo, rooted, stolen :'( ) -> Motorola Atrix 4G (Blur ICS)


Yup. I've been a Motofan all my life so far...
 
saiftheboss7
Old
#3  
saiftheboss7's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 173
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Dhaka

 
DONATE TO ME
I am not using stock CM7. I'm using Neutrino.. Can that be a problem? Any one had this issue before?

Current Device: Moto G | Former Device: Motorola Atrix 4G
 
andresrivas
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,006
Join Date: Aug 2010
Location: Córdoba
Quote:
Originally Posted by saiftheboss7 View Post
I am not using stock CM7. I'm using Neutrino.. Can that be a problem? Any one had this issue before?
That's what I've told you. did you try with a different kernel?
Motorola Personal 501 -> Motorola StarTac -> Motorola v360 (1gb sd, iTunes, native, non-java apps) -> Motorola Rokr E2 (SDHC 8Gb, native apps, O.C., My own custom Rom, AWESOME PHONE) -> Motorola C115 (Custom Ringtones xD ) -> Motorola Milestone (A.K.A Droid) (Froyo, rooted, stolen :'( ) -> Motorola Atrix 4G (Blur ICS)


Yup. I've been a Motofan all my life so far...
 
saiftheboss7
Old
#5  
saiftheboss7's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 173
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Dhaka

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andresrivas View Post
That's what I've told you. did you try with a different kernel?
yes. Tried faux and mrom kernel. Both has this issue. Can this be Neutrino ROM specific issue?


.

Current Device: Moto G | Former Device: Motorola Atrix 4G
 
andresrivas
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,006
Join Date: Aug 2010
Location: Córdoba
Quote:
Originally Posted by saiftheboss7 View Post
yes. Tried faux and mrom kernel. Both has this issue. Can this be Neutrino ROM specific issue?


.
I think so. How about that logcat? Were you able to get it? Does it says something relevant?
Motorola Personal 501 -> Motorola StarTac -> Motorola v360 (1gb sd, iTunes, native, non-java apps) -> Motorola Rokr E2 (SDHC 8Gb, native apps, O.C., My own custom Rom, AWESOME PHONE) -> Motorola C115 (Custom Ringtones xD ) -> Motorola Milestone (A.K.A Droid) (Froyo, rooted, stolen :'( ) -> Motorola Atrix 4G (Blur ICS)


Yup. I've been a Motofan all my life so far...
 
saiftheboss7
Old
#7  
saiftheboss7's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 173
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Dhaka

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andresrivas View Post
I think so. How about that logcat? Were you able to get it? Does it says something relevant?
This information might be helpful. Sometimes it comes back from freeze mode if I keep pressing random keys. Sometimes it works, most of the time it doesn't and stuck at black screen with red led. Can it be something like that when I end the call the phone is still thinking I'm talking and hangs.
I cannot read logs. Uploading to dropbox.. See if you can understand something
https://www.dropbox.com/s/cjrnx6k6yi...-16%2B0600.txt

Current Device: Moto G | Former Device: Motorola Atrix 4G
 
andresrivas
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,006
Join Date: Aug 2010
Location: Córdoba
Quote:
Originally Posted by saiftheboss7 View Post
This information might be helpful. Sometimes it comes back from freeze mode if I keep pressing random keys. Sometimes it works, most of the time it doesn't and stuck at black screen with red led. Can it be something like that when I end the call the phone is still thinking I'm talking and hangs.
I cannot read logs. Uploading to dropbox.. See if you can understand something
https://www.dropbox.com/s/cjrnx6k6yi...-16%2B0600.txt
that was taken from the phone after a reboot? if so, it isn't much of a help, since it appears to clear log on each boot.

From what I can see, a theme is not properly created and fails to replace something. not a big deal.
Also, facebook app tries to get way too much permissions and gets denied. The one strange error is with lucky patcher. did you use it to patch android core? if so, there might be the problem
Motorola Personal 501 -> Motorola StarTac -> Motorola v360 (1gb sd, iTunes, native, non-java apps) -> Motorola Rokr E2 (SDHC 8Gb, native apps, O.C., My own custom Rom, AWESOME PHONE) -> Motorola C115 (Custom Ringtones xD ) -> Motorola Milestone (A.K.A Droid) (Froyo, rooted, stolen :'( ) -> Motorola Atrix 4G (Blur ICS)


Yup. I've been a Motofan all my life so far...
 
saiftheboss7
Old
#9  
saiftheboss7's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 173
Posts: 412
Join Date: Jun 2011
Location: Dhaka

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by andresrivas View Post
that was taken from the phone after a reboot? if so, it isn't much of a help, since it appears to clear log on each boot.

From what I can see, a theme is not properly created and fails to replace something. not a big deal.
Also, facebook app tries to get way too much permissions and gets denied. The one strange error is with lucky patcher. did you use it to patch android core? if so, there might be the problem
No.. I survived a freeze (random button pressing and then came back to life) and took the logcat.
#Reverted to stock CM7.2 (Stable - directly downloaded from download.cyanogenmod.org)
#Lucky Patcher can be the issue. But I think it's not. I used this to patch poweramp on CM10.1 too. There it didn't cause any problem. (I didn't do anything other than patching poweramp)

Reverted to stock CM7 with stock kernel. Let me see the bug repeats or not. BTW can you tell me which thin font was used in Neutrino 3.02? I kinda liked that font!

Current Device: Moto G | Former Device: Motorola Atrix 4G
 
andresrivas
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,006
Join Date: Aug 2010
Location: Córdoba
Quote:
Originally Posted by saiftheboss7 View Post
No.. I survived a freeze (random button pressing and then came back to life) and took the logcat.
#Reverted to stock CM7.2 (Stable - directly downloaded from download.cyanogenmod.org)
#Lucky Patcher can be the issue. But I think it's not. I used this to patch poweramp on CM10.1 too. There it didn't cause any problem. (I didn't do anything other than patching poweramp)

Reverted to stock CM7 with stock kernel. Let me see the bug repeats or not. BTW can you tell me which thin font was used in Neutrino 3.02? I kinda liked that font!
Very strange...
Also, I've seen lucky atcher do weird things, but none as weird as the one you are experincing...

Honestly, I haven't used neutrino for more than 5 minutes, didn't like the look and feel of it and went back to cm7
Motorola Personal 501 -> Motorola StarTac -> Motorola v360 (1gb sd, iTunes, native, non-java apps) -> Motorola Rokr E2 (SDHC 8Gb, native apps, O.C., My own custom Rom, AWESOME PHONE) -> Motorola C115 (Custom Ringtones xD ) -> Motorola Milestone (A.K.A Droid) (Froyo, rooted, stolen :'( ) -> Motorola Atrix 4G (Blur ICS)


Yup. I've been a Motofan all my life so far...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes