Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,883 Members 42,007 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Getting unlock code after repair

Tip us?
 
..alee
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 104
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto
Default [Q] Getting unlock code after repair

I sent my HTC one to HTC for repair and got it back after 2-3 weeks which is now locked to AT&T. I contacted a vendor and paid him $30 bucks to get me the unlock code (he provided me the unlock code earlier for HTC One when i actually bought it). After 3 weeks, he said that he couldn't get the unlocked code even from AT&T servers.

Does someone know how to unlock HTC One now ?
 
..alee
Old
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 104
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto
bumping ...

any help
 
cannonofcourse
Old
#3  
cannonofcourse's Avatar
Member
Thanks Meter 33
Posts: 99
Join Date: Apr 2013
Location: Baton Rouge
Did you get yours fixed by mobile tech vids.com? I just got mine back from them after a month and my phone is revived but can't use it because it won't except any unlock code. I tried to buy one the guy said it was a premier code and was gong to cost me 30 bucks or so.
Is your serial number the same and imei the same? (Same as when u sent it in for repair?) Mine are different than they were and I think I can fix it myself .
I will let you know if anything happens on my end

Sent from my HTC One using xda app-developers app
 
..alee
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 104
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by cannonofcourse View Post
Did you get yours fixed by mobile tech vids.com? I just got mine back from them after a month and my phone is revived but can't use it because it won't except any unlock code. I tried to buy one the guy said it was a premier code and was gong to cost me 30 bucks or so.
Is your serial number the same and imei the same? (Same as when u sent it in for repair?) Mine are different than they were and I think I can fix it myself .
I will let you know if anything happens on my end

Sent from my HTC One using xda app-developers app
no, I got it fixed from HTC and they changed my serial number too (probably they sent a new phone since IMEI is for each device and can't be changed). regardless, I used http://www.cellunlocker.net/ to get a new unlock code. It took them sometime but they actually provided me a working code.
 
cannonofcourse
Old
#5  
cannonofcourse's Avatar
Member
Thanks Meter 33
Posts: 99
Join Date: Apr 2013
Location: Baton Rouge
IMEI can't be changed ? What? Of course it can. I have an HTC one jtaged with different s/n and IMEI.
Mobile tech videos said those numbers had to be regenerated and now it would seem I have a whole different motherboard. Locked to no network. It won't even run on ATT. I don't seem to understand why xda will shut down a forumn if it's even a thought to mess with the iemi but I can't say all but I know one company changing dev blocks and blaming the brick.
If I can't talk about it how can i work on a solution to unlock the unlockable ?


Sent from my unknown using xda app-developers app
 
clsA
Old
#6  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 893
Posts: 3,323
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cannonofcourse View Post
IMEI can't be changed ? What? Of course it can. I have an HTC one jtaged with different s/n and IMEI.
Mobile tech videos said those numbers had to be regenerated and now it would seem I have a whole different motherboard. Locked to no network. It won't even run on ATT. I don't seem to understand why xda will shut down a forumn if it's even a thought to mess with the iemi but I can't say all but I know one company changing dev blocks and blaming the brick.
If I can't talk about it how can i work on a solution to unlock the unlockable ?


Sent from my unknown using xda app-developers app
In the US the IEMI is Hardcoded to the motherboard ( or so I was told) ...if your number changed your motherboard was changed. pretty simple huh
HTC One 32 GB AT&T

 
cschmitt
Old
(Last edited by cschmitt; 20th March 2014 at 04:04 PM.)
#7  
cschmitt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,730
Posts: 1,438
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by ..alee View Post
bumping ...

any help
SIM lock is one byte flag in radio config partition (mmcblk0p17, change 0x7000A4 from 01 to 00 with a hex editor.) If you're s-off, it's no trouble at all.
<this>

Tags
unlock
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes