Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Hard bricked my mb886

OP Malrex

19th March 2014, 09:32 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hi guys! After a failed firmware, my mb886 is bricked. If press the button(Vol+ Vol- Pwr), nothing happens. And RSD doest detect phone.
Fastboot just doest work.
When connected to the pc green LED lights and it shows up as USB Input Device and HID-compliant in device manager. Hardware ID is (USB\VID_05C6&PID_F006&REV_0000).
Under Linux, defined as Qualcomm inc.
Now it's for parts or have a way to recover? Maybe someone has a JTAG pinout for mb886?
And sorry for my english))
Last edited by Malrex; 19th March 2014 at 09:36 PM. Reason: addition
The Following User Says Thank You to Malrex For This Useful Post: [ View ]
21st March 2014, 04:25 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 112
 
608 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Is your bootloader unlocked? What firmware were you originally on and which did you try to flash? Did you try manually or with Myth Tools?

Plug it into your PC so you can see the green light. Hold all 3 buttons until it turns off. Then let go of all of them, then hold the Vol Down and power buttons, and when you see the boot logo (Moto logo) on the screen let go of the power button and continue holding Vol Down until you get a black screen with white text. At this point, you can try flashing a new firmware with Myth Tools. Don't flash a custom ROM, only official firmwares.

If you don't have Moto fastboot you can search around for it.

Sent from my ATRIX HD using Tapatalk
The Following User Says Thank You to penser For This Useful Post: [ View ]
21st March 2014, 02:55 PM   |  #3  
skeevydude's Avatar
Recognized Contributor
Flag Hot Springs
Thanks Meter: 2,867
 
2,850 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by penser

Is your bootloader unlocked? What firmware were you originally on and which did you try to flash? Did you try manually or with Myth Tools?

Plug it into your PC so you can see the green light. Hold all 3 buttons until it turns off. Then let go of all of them, then hold the Vol Down and power buttons, and when you see the boot logo (Moto logo) on the screen let go of the power button and continue holding Vol Down until you get a black screen with white text. At this point, you can try flashing a new firmware with Myth Tools. Don't flash a custom ROM, only official firmwares.

If you don't have Moto fastboot you can search around for it.

Sent from my ATRIX HD using Tapatalk

I have a link to a thread with the Moto Fastboots (all OS's) in the very last post of my fastboot guide. Gonna eventually upload it to Copy and update my OP with it, but for now the link to the thread with it and some other good Moto information is good enough.
23rd March 2014, 12:35 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by penser

Is your bootloader unlocked? What firmware were you originally on and which did you try to flash? Did you try manually or with Myth Tools?

Plug it into your PC so you can see the green light. Hold all 3 buttons until it turns off. Then let go of all of them, then hold the Vol Down and power buttons, and when you see the boot logo (Moto logo) on the screen let go of the power button and continue holding Vol Down until you get a black screen with white text. At this point, you can try flashing a new firmware with Myth Tools. Don't flash a custom ROM, only official firmwares.

If you don't have Moto fastboot you can search around for it.

Sent from my ATRIX HD using Tapatalk

@penser
I do not know whether the unlocked bootloader. This phone got to me in this condition ((
The problem is that the phone does not respond to hold buttons.
Apparently fastboot was erased and I need to restore it. Then I'll be able to flash the stock firmware in the RDS
24th March 2014, 02:44 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 8
 
76 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by penser

Is your bootloader unlocked? What firmware were you originally on and which did you try to flash? Did you try manually or with Myth Tools?

Plug it into your PC so you can see the green light. Hold all 3 buttons until it turns off. Then let go of all of them, then hold the Vol Down and power buttons, and when you see the boot logo (Moto logo) on the screen let go of the power button and continue holding Vol Down until you get a black screen with white text. At this point, you can try flashing a new firmware with Myth Tools. Don't flash a custom ROM, only official firmwares.

If you don't have Moto fastboot you can search around for it.

Sent from my ATRIX HD using Tapatalk

Thanks for that reply. Saved me. However I was unable to get myth tools to complete anything.
Finally I found the rsd lite . Then it failed each time. But I figured out there was a problem in flashing the modem.
I fastboot the modem separately , then ran rsd with the stock firmware found in one of these threads and finally got my phone back.
Now, I'm rooted, boot loader unlocked, and have philz recovery on it.
Somehow I'd lost recovery of any kind. And every flash failed, with an error of no block (and I forget the three letter name it had on error).
This is my first Motorola that I've messed with. I've had galaxy's for the most part.
I tried the pa moto ROM. But had no WiFi so I didn't go much further with it. Restored the backup I made with philz.
Going to try some different ROMs tonight.
On flashing back to stock, just keep trying as it seems very touchy.
Also be sure to delete the lines in the XML file in firmware. Everything went a lot more smooth after that!

Thanks!


Sent from my MB886 using xda app-developers app
19th April 2014, 05:02 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
no me pasa
tengo un problema similar pero cuando lo conecto no me da la luz verde
14th May 2014, 09:23 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by tork0112

ran rsd with the stock firmware found in one of these threads

Can you post where you found the stock firmware please?
16th May 2014, 02:20 PM   |  #8  
skeevydude's Avatar
Recognized Contributor
Flag Hot Springs
Thanks Meter: 2,867
 
2,850 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by dta5003

Can you post where you found the stock firmware please?

http://sbf.droid-developers.org
30th July 2014, 06:19 PM   |  #9  
DJ_MiX's Avatar
Senior Member
Flag New Jersey
Thanks Meter: 32
 
411 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
If you know anyone with riff jtag.
you can jtaq device back too life.
31st July 2014, 09:42 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Unhappy bricked my mb886
i have a unlocked boot loader trying update my phone i stock in fastboot loader rsdlit didnit sove that problem. no i m stock in fastboot scren soo is there any way out .... i tryed rsd lit but it doesnot recognize my phone as mb886 .

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes