Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] [Help] Flashed stock ROM via ODIN, hangs at T-Mobile splash screen

OP negativefx

20th March 2014, 07:23 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 11
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Need to warranty my Note 3 due to hardware camera problem. I unlocked my factory 4.3 bootloader, installed TWRP, and went to W03 Slim 8.5. I have never ran the official 4.4.2 update which I believe implies my bootloader is still the 4.3 version.

I launched ODIN 3.07, and flashed the N900TUVUBMI7 rom from this page: AndroidRootz

Everything appears to have ran in ODIN successfully:

Code:
<ID:0/004> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> N900TUVUBMI7_N900TTMBBMI7_N900TUVUBMI7_HOME.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> sbl1.mbn
<ID:0/004> NAND Write Start!! 
<ID:0/004> aboot.mbn
<ID:0/004> rpm.mbn
<ID:0/004> tz.mbn
<ID:0/004> sdi.mbn
<ID:0/004> NON-HLOS.bin
<ID:0/004> boot.img
<ID:0/004> recovery.img
<ID:0/004> system.img.ext4
<ID:0/004> modem.bin
<ID:0/004> cache.img.ext4
<ID:0/004> RQT_CLOSE !!
<ID:0/004> RES OK !!
<ID:0/004> Removed!!
<ID:0/004> Remain Port ....  0 
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
The phone boots up with no warnings on the Samsung splash and then gets to the white T-Mobile 4G LTE splash and just hangs there. I've tried reflashing the firmware from ODIN with the same result.

What should I do? Should I flash up to the 4.4.2 version? The phone is going back regardless so I don't care about anything other than getting this to boot up so I can exchange it.
20th March 2014, 08:01 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 11
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Tried from ODIN 3.09 with the same result. I have the 4.4.2 firmware but I am hesitant to flash it until someone can shed some light on this issue.
20th March 2014, 08:45 PM   |  #3  
Shawn's Avatar
Senior Member
Flag Louisville
Thanks Meter: 135
 
754 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by negativefx

Tried from ODIN 3.09 with the same result. I have the 4.4.2 firmware but I am hesitant to flash it until someone can shed some light on this issue.

Try wiping /data or a factory reset in recovery.
20th March 2014, 08:47 PM   |  #4  
Member
Flag Kingston
Thanks Meter: 18
 
35 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Have you tried re-downloading the 4.3 firmware. Sometimes this can happen from a bad download.
20th March 2014, 08:48 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 11
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by Shawn

Try wiping /data or a factory reset in recovery.

You read my mind... Just read that an ODIN firmware flash doesn't wipe. Booted to recovery, did a wipe data from recovery and rebooted. Works like a champ. Thanks!
20th March 2014, 11:46 PM   |  #6  
mdiaz33685's Avatar
Senior Member
Flag Tampa, FL
Thanks Meter: 513
 
1,030 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
happened to almost everyone, I had to odin v3.09 and run 2 times... the 1st time it said it was successful, but stuck at the Samsung screen, the 2nd time booted up just fine..

on my link I have odin and the new firmware, old firmware my stock not rooted roms... all u need for my stock not rooted is chainfire superuser app, then download busybox, your done,

look on my signature for any files needed, also uploading the Samsung driver.. no kies needed.
21st March 2014, 10:43 AM   |  #7  
Shawn's Avatar
Senior Member
Flag Louisville
Thanks Meter: 135
 
754 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by negativefx

You read my mind... Just read that an ODIN firmware flash doesn't wipe. Booted to recovery, did a wipe data from recovery and rebooted. Works like a champ. Thanks!

No problem, I used to forget to wipe when I put my phones back to stock with Odin.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes