Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

UPDATE 2/5/15 How to get to 100% STOCK OA6 (LOLLIPOP) and Root!

24th April 2014, 01:13 PM   |  #1  
JoeFCaputo113's Avatar
OP Senior Member
Flag Dutchess County, New York
Thanks Meter: 2,114
 
5,092 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Here is how to get to OA6 100% stock:
Quote:

1. DL Odin 3.09
2. DL stock OA6 TAR
3. Make a backup of your apps/data (TiBu/Helium/etc). MAKE SURE THE APP/DATA BACKUPS ARE TO YOUR EXT SD CARD!!!
BACKUPS (from TiBu and apps like that) PROBABLY WILL NOT WORK GOING FROM 4.4.4 TO 5.0!
4. Go into recovery and do a factory reset and wipe system/internal sd/cache/dalvik. Power off phone completely!
5. Power on into Download Mode and flash the stock OA6 tar (put it in "AP/PDA" in Odin).
**6. Do a factory reset in the stock recovery after you flash the tar (not necessary but deff won't kill ya!). **OPTIONAL
7. In "About Device" your baseband and software should now end in OA6 and Android version should be 5.0. If they are not, then you did something wrong, go back to step 2 and try a redownload, and reflash of stock OA6 tar.

**OPTIONAL: Root**
8. DL CF-Auto Root.
9. Place in PDA/AP slot in Odin and run it.
10. DL a custom recovery of your choosing and flash.
11. Reboot to recovery and FLASH THIS (SuperSU v2.45). Now root should work reliably on Lollipop (THANKS CHAINFIRE!!)
12. Download and install MOAR v6.0! **If you do this no need to do steps 13 & 14!**
13. Download and flash Knox Removal to get rid of Knox. BE SURE TO THANK TDUNHAM!
14. Get flashlight toggle as well as plenty others with THIS APP!
15. PROFIT!

Last edited by JoeFCaputo113; 20th February 2015 at 03:50 AM.
The Following 36 Users Say Thank You to JoeFCaputo113 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 01:44 PM   |  #2  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 519
 
774 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Joe0113

Some people seem to be having trouble, so I thought this might help you guys out.

1. DL this stock NCB tar.
2. Take out your EXT SD Card (if you have one).
3. Flash the stock NCB tar (put it in "PDA" in Odin).
4. Do a factory reset in the stock recovery after you flash the tar (not necessary but deff won't kill ya!).
5. Reboot into Download Mode and make sure it says ROM type= OFFICIAL! If it says custom you will not be able to take the OTA.
6. Reboot, check for the OTA to "ND2" and wait for it to complete.
7. Your baseband and software should now end in ND2. If it does not, then you did something wrong, go back to step 1 and try a redownload, and reflash of stock NCB tar.
8. Re-root.

Also if someone that has SuperSU PRO version, can check if "Survival Mode" works for the GS5, that'd be awesome!

Are there any better mirrors, that link is telling me 14-18 hrs to download? lol I could probably build their stock ROM from source faster
Last edited by miked63017; 24th April 2014 at 01:47 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to miked63017 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 01:47 PM   |  #3  
JoeFCaputo113's Avatar
OP Senior Member
Flag Dutchess County, New York
Thanks Meter: 2,114
 
5,092 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by miked63017

Are there any better mirrors, that link is telling me 14-18 hrs to download?

Not that I know of buddy, sorry. If you do happen to find any, please let me know so I can post them in the OP.
The Following User Says Thank You to JoeFCaputo113 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 02:52 PM   |  #4  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 519
 
774 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Joe0113

Not that I know of buddy, sorry. If you do happen to find any, please let me know so I can post them in the OP.

13 hrs left . Anybody want to scp it to my machine? If so I will host it for a few months, got a cable connection but it will definitely be faster than that link.
24th April 2014, 03:14 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 3
 
40 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
not needed
all this is unneeded if someone would just post the update from their phone cache for those that are rooted.

Quote:
Originally Posted by miked63017

13 hrs left . Anybody want to scp it to my machine? If so I will host it for a few months, got a cable connection but it will definitely be faster than that link.

The Following User Says Thank You to dk2463 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 03:55 PM   |  #6  
roadrunnrr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
159 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I am uploading the ncb.tar to my google drive right now and i'll post it in a new threat as soon as its up for everyone to download
Last edited by roadrunnrr; 24th April 2014 at 04:24 PM.
The Following User Says Thank You to roadrunnrr For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 08:41 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
I had good luck with this source...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2717988
The Following User Says Thank You to dropzone9540 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 09:05 PM   |  #8  
JoeFCaputo113's Avatar
OP Senior Member
Flag Dutchess County, New York
Thanks Meter: 2,114
 
5,092 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dropzone9540

I had good luck with this source...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2717988

That's the one I used. Thanks gonna link that in the OP.
24th April 2014, 09:11 PM   |  #9  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 519
 
774 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by roadrunnrr

I am uploading the ncb.tar to my google drive right now and i'll post it in a new threat as soon as its up for everyone to download

Worked good for me thanks

Sent from my SM-G900P using xda app-developers app
24th April 2014, 10:44 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Sorry if this is asking the obvious, but this will erase everything? Will I need a titanium backup or something to restore app/settings?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes