Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,305 Members 44,107 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Firewater S-OFF on Sprint HTC One w\hboot 1.56 works

Tip us?
 
matinm90
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 20
Posts: 68
Join Date: Aug 2011
Thumbs up Firewater S-OFF on Sprint HTC One w\hboot 1.56 works

I can confirm that firewater s-off works perfectly on the later kitkat software for the sprint htc one with hboot 1.56.

I prefered to use a rom with insecure kernel and root, infact I used the ViperOne 3.5 rom, and it worked perfectly on the first try. Its fantastic, that you dont need windows necessarily for this method!
The Following 9 Users Say Thank You to matinm90 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Sim-X
Old
#2  
Sim-X's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 122
Posts: 549
Join Date: Nov 2008
Location: Minneapolis, MN
Quote:
Originally Posted by matinm90 View Post
I can confirm that firewater s-off works perfectly on the later kitkat software for the sprint htc one with hboot 1.56.

I prefered to use a rom with insecure kernel and root, infact I used the ViperOne 3.5 rom, and it worked perfectly on the first try. Its fantastic, that you dont need windows necessarily for this method!
Well that's good news
 
matinm90
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 20
Posts: 68
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Sim-X View Post
Well that's good news
I just figured I would post this, just incase there are those who arent sure if it works or not.
 
neudof
Old
(Last edited by neudof; 4th February 2014 at 04:39 PM.)
#4  
neudof's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 370
Posts: 1,541
Join Date: Nov 2008
Location: Mayer, MN
i am trying to do this from my mac on an unrooted/s-on stock Sprint HTC one on 4.4.2

i have uninstalled HTC Sync Manager

I have the temproot and firewater files in the same android folder as adb and fastboot

adb reboot
adb wait-for-device push firewater /data/local/tmp

The phone reboots and i get the following message
cannot stat 'firewater': No such file or directory

any suggestions?
 
tgearman
Old
#5  
tgearman's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 135
Posts: 313
Join Date: May 2010
Location: Eagan
Maybe the space after firewater is causing the issue?
The Following User Says Thank You to tgearman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
neudof
Old
#6  
neudof's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 370
Posts: 1,541
Join Date: Nov 2008
Location: Mayer, MN
Quote:
Originally Posted by tgearman View Post
Maybe the space after firewater is causing the issue?
nope there is supposed to be a space there http://firewater-soff.com/instructions/
The Following User Says Thank You to neudof For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
elvisypi
Old
#7  
elvisypi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1285
Posts: 2,263
Join Date: Nov 2010
Location: Durres

 
DONATE TO ME
Does it work with temproot, without htcdev? That would be awsome

Sent from my HTC One using Tapatalk
if you like my post
Devices:
HTC One
ROM : InsertCoin 3.0.2

HTC Sensation
ROM : ViperS 5.0.2 Sense 5
 
matinm90
Old
(Last edited by matinm90; 4th February 2014 at 08:58 PM.)
#8  
Member - OP
Thanks Meter 20
Posts: 68
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by elvisypi View Post
Does it work with temproot, without htcdev? That would be awsome

Sent from my HTC One using Tapatalk
Sadly I can confirm the temproot method does not work with the htc one, so you must be unlocked and rooted in order to use this method.

This is the error I got every single time I attempted to run temproot:

shell@m7wls:/data/local/tmp $ ./temproot


run_root_shell, thanks fi01 - https://github.com/android-rooting-t...run_root_shell
[*] Attempting to acquire root. This will take 5-10 minutes, be patient
error in setsockopt().
Failed to get prepare_kernel_cred address.
Failed to get commit_creds address.
Failed to get ptmx_fops address.
Failed to setup variables.


So that would imply the htc one doesnt work with the temproot method. sadly.
The Following User Says Thank You to matinm90 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
v1ral
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 11
Posts: 242
Join Date: Oct 2010
Does this work work with Viper Rom 5.0?
Phone: Sprint HTC One *IT&E Guam*
ROM: Stock
Viper Rom Six Sense 6.2.1*DD*
Nocternal Nuisense 6 Sense*DD*
Firmware: 4.06.651.11
Radio: 1.00.20.1108
Recovery: TWRP 2.7.0.9
hboot: s-off 1.56.0000 via Firewater
 
matinm90
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 20
Posts: 68
Join Date: Aug 2011
Thumbs up It should work

Quote:
Originally Posted by v1ral View Post
Does this work work with Viper Rom 5.0?
It should, cant imagine why it wouldnt. I think you just need to make sure you are rooted, and that adb has root access. I imagine an insecure kernel is probably something good to have for this, but thats just my guess. in any case this is the second easiest root method for the htc one lol

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes