Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question Lacks loadness though 3.5mm output.

OP ChewyLV

9th February 2014, 12:56 PM   |  #1  
ChewyLV's Avatar
OP Junior Member
Flag Riga
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Hi all. Is there lag on my P6 or all of them have issue with low volume through 3.5mm jack? Before had plenty phone running my Dr. Dre Monster Studios and all of them had good vol level. Only my current P6 lacks output power. Have tried various headphones (Sennheisers, Samsung galaxy s3 oem, Huawei P6 oem, iPhone 5 oem, and Monster Studios) but still cant reach same volume level. Have tried couple Google Play apps to increase volume, but they doesn't to job they suppose to do..
9th February 2014, 12:59 PM   |  #2  
klincharov's Avatar
Senior Member
Flag Wien/Sofia
Thanks Meter: 17
 
170 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Hi! It sounds you are running an old firmware. Which one do you have ? Have you updated ? After I updated to B120 (and then to B125) from B111 or smth similar, the sound went to normal.
The Following User Says Thank You to klincharov For This Useful Post: [ View ]
9th February 2014, 01:12 PM   |  #3  
ChewyLV's Avatar
OP Junior Member
Flag Riga
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by klincharov

Hi! It sounds you are running an old firmware. Which one do you have ? Have you updated ? After I updated to B120 (and then to B125) from B111 or smth similar, the sound went to normal.

Lol - just googled little bit more - and yes - you are right - im running B111.. Will perform update and will see - how does it works after
9th February 2014, 05:28 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 123
 
475 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by ChewyLV

Lol - just googled little bit more - and yes - you are right - im running B111.. Will perform update and will see - how does it works after

Much better, but for really good audio, I'd advise you to flash HYD52ROM, trust me. It's just awesome.

Sent from my P6-U06 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to lootjelo For This Useful Post: [ View ]
11th February 2014, 10:12 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
20 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
The stock rom got really low poweroutput, and why I don't know.
But as you said, flashing a custom rom will solve that problem and get back to "normal" volume!
8th March 2014, 05:04 PM   |  #6  
ChewyLV's Avatar
OP Junior Member
Flag Riga
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Unhappy
Well - B125 aint much louder then B111. Thats quite sad as whole point of Beats Studios are loudness. Will look for some fast custom rom.
8th March 2014, 05:35 PM   |  #7  
kabirjedi's Avatar
Senior Member
Budapest
Thanks Meter: 41
 
177 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by ChewyLV

Well - B125 aint much louder then B111. Thats quite sad as whole point of Beats Studios are loudness. Will look for some fast custom rom.

Try this:
Root
Use root expoler app(es files expoler,etc)
Go folder:ETC/AUDIO/CODEC
Enable root expoler settings your root app set premission RW
And delete asound_UEDGE_ce_NDL.dat files
Set back premission
Rebbot
And now loud as hell
The Following 2 Users Say Thank You to kabirjedi For This Useful Post: [ View ]
9th March 2014, 11:42 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 15
 
37 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by kabirjedi

Try this:
Root
Use root expoler app(es files expoler,etc)
Go folder:ETC/AUDIO/CODEC
Enable root expoler settings your root app set premission RW
And delete asound_UEDGE_ce_NDL.dat files
Set back premission
Rebbot
And now loud as hell

No need to delete this file, just rename it into asound_UEDGE_ce_NDL.dat.bak , and it will do the job and u wont lose DOLBY DIGITAL sound
The Following User Says Thank You to mirop1984 For This Useful Post: [ View ]
9th March 2014, 11:54 PM   |  #9  
kabirjedi's Avatar
Senior Member
Budapest
Thanks Meter: 41
 
177 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by mirop1984

No need to delete this file, just rename it into asound_UEDGE_ce_NDL.dat.bak , and it will do the job and u wont lose DOLBY DIGITAL sound

If delet this files no lose Dolby Digital.This files about europe ear gurad law.Usless files safe for delete
So delete or rename same effect :Higher volume.
Anyway root need
You're welcome
Last edited by kabirjedi; 10th March 2014 at 12:00 AM.
10th March 2014, 04:12 PM   |  #10  
ChewyLV's Avatar
OP Junior Member
Flag Riga
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Angry
Worked for me + installed V4A and now runns as hell

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes