Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,513 Members 51,062 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Lacks loadness though 3.5mm output.

Tip us?
 
ChewyLV
Old
#1  
ChewyLV's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Oct 2011
Location: Riga
Question Lacks loadness though 3.5mm output.

Hi all. Is there lag on my P6 or all of them have issue with low volume through 3.5mm jack? Before had plenty phone running my Dr. Dre Monster Studios and all of them had good vol level. Only my current P6 lacks output power. Have tried various headphones (Sennheisers, Samsung galaxy s3 oem, Huawei P6 oem, iPhone 5 oem, and Monster Studios) but still cant reach same volume level. Have tried couple Google Play apps to increase volume, but they doesn't to job they suppose to do..



 
klincharov
Old
#2  
klincharov's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 155
Join Date: Nov 2013
Location: Wien/Sofia
Hi! It sounds you are running an old firmware. Which one do you have ? Have you updated ? After I updated to B120 (and then to B125) from B111 or smth similar, the sound went to normal.
Huawei Ascend P6 - OmniRom
Ainol Novo 7 Venus - SharkAndroid - Vivante GC1000+ sucks
The Following User Says Thank You to klincharov For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ChewyLV
Old
#3  
ChewyLV's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Oct 2011
Location: Riga
Quote:
Originally Posted by klincharov View Post
Hi! It sounds you are running an old firmware. Which one do you have ? Have you updated ? After I updated to B120 (and then to B125) from B111 or smth similar, the sound went to normal.
Lol - just googled little bit more - and yes - you are right - im running B111.. Will perform update and will see - how does it works after



 
lootjelo
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 122
Posts: 476
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by ChewyLV View Post
Lol - just googled little bit more - and yes - you are right - im running B111.. Will perform update and will see - how does it works after
Much better, but for really good audio, I'd advise you to flash HYD52ROM, trust me. It's just awesome.

Sent from my P6-U06 using XDA Premium 4 mobile app
DEVICES:
-Huawei Ascend P6-U06, running Omni HYD52ROM v1
-Samsung Galaxy Tab 2 7" GT-P3110, running stock 4.2.2 Touchwiz
-Samsung Galaxy Ace s5830i, running Simplicity v5


(\_(\
( ^3^)O
<(I'm always glad to help!!)
C(")(")
The Following User Says Thank You to lootjelo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Fancy Pants
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 20
Join Date: Aug 2012
The stock rom got really low poweroutput, and why I don't know.
But as you said, flashing a custom rom will solve that problem and get back to "normal" volume!
 
ChewyLV
Old
#6  
ChewyLV's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Oct 2011
Location: Riga
Well - B125 aint much louder then B111. Thats quite sad as whole point of Beats Studios are loudness. Will look for some fast custom rom.



 
kabirjedi
Old
#7  
kabirjedi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 38
Posts: 161
Join Date: Nov 2010
Location: Budapest
Quote:
Originally Posted by ChewyLV View Post
Well - B125 aint much louder then B111. Thats quite sad as whole point of Beats Studios are loudness. Will look for some fast custom rom.
Try this:
Root
Use root expoler app(es files expoler,etc)
Go folder:ETC/AUDIO/CODEC
Enable root expoler settings your root app set premission RW
And delete asound_UEDGE_ce_NDL.dat files
Set back premission
Rebbot
And now loud as hell
The Following 2 Users Say Thank You to kabirjedi For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mirop1984
Old
#8  
Member
Thanks Meter 15
Posts: 37
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by kabirjedi View Post
Try this:
Root
Use root expoler app(es files expoler,etc)
Go folder:ETC/AUDIO/CODEC
Enable root expoler settings your root app set premission RW
And delete asound_UEDGE_ce_NDL.dat files
Set back premission
Rebbot
And now loud as hell
No need to delete this file, just rename it into asound_UEDGE_ce_NDL.dat.bak , and it will do the job and u wont lose DOLBY DIGITAL sound
The Following User Says Thank You to mirop1984 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kabirjedi
Old
(Last edited by kabirjedi; 9th March 2014 at 11:00 PM.)
#9  
kabirjedi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 38
Posts: 161
Join Date: Nov 2010
Location: Budapest
Quote:
Originally Posted by mirop1984 View Post
No need to delete this file, just rename it into asound_UEDGE_ce_NDL.dat.bak , and it will do the job and u wont lose DOLBY DIGITAL sound
If delet this files no lose Dolby Digital.This files about europe ear gurad law.Usless files safe for delete
So delete or rename same effect :Higher volume.
Anyway root need
You're welcome
 
ChewyLV
Old
#10  
ChewyLV's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Oct 2011
Location: Riga
Worked for me + installed V4A and now runns as hell




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes