Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

So don't update to 4.4.2?

OP choboii

26th March 2014, 06:06 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
198 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Plugged in my Z1c to my Mac and now I have an update ready for me. Im assuming its for KitKat. But I have read a lot of threads saying there are a lot of problems. So should I just stay on Jellybean then? Will these problems be fixable by another update if Sony does respond to these problems? If not i'll be staying on 4.3 for a while then. ha
26th March 2014, 06:43 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 141
 
676 posts
Join Date:Joined: May 2012
I dont have any issue with 4.4.2

Sent from my D5503 using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to adichandra For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 06:45 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 53
 
135 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by choboii

Plugged in my Z1c to my Mac and now I have an update ready for me. Im assuming its for KitKat. But I have read a lot of threads saying there are a lot of problems. So should I just stay on Jellybean then? Will these problems be fixable by another update if Sony does respond to these problems? If not i'll be staying on 4.3 for a while then. ha

Everything is fixable by Sony, should they wish to do so

That said, I've been running KitKat (UK unbranded) for a week now without the kinds of issues reported by others - only the crackling notifications, but I can live with those and it's pretty certain Sony will fix that sooner rather than later. So YMMV.

I'm new to Sony phones, but tbh this kind of rigmarole over updates has been the same with *every* Android OEM I've been with so far. HTC even pulled their KK update for the One Mini within days because of its bugs, and over a month later they still haven't put out a fixed version ... hopeless.
The Following User Says Thank You to ghtop For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 07:43 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I am since sunday with the KK and no issues at all, my battery runs ok, ram memory got better and phone calls and camera no problem.
i made by OTA with no wipe. for me looks prety safe, i think most people who run in some problem are those who unlock bootloader or mod the phone.
I am not rooted or so, waiting a good reason to do it(4K video recording could be one)
The Following User Says Thank You to Imaeda For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 07:49 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
198 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Imaeda

I am since sunday with the KK and no issues at all, my battery runs ok, ram memory got better and phone calls and camera no problem.
i made by OTA with no wipe. for me looks prety safe, i think most people who run in some problem are those who unlock bootloader or mod the phone.
I am not rooted or so, waiting a good reason to do it(4K video recording could be one)

I see. Then I might update since I am not rooted or have an unlocked bootloader either.
26th March 2014, 08:00 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by choboii

I see. Then I might update since I am not rooted or have an unlocked bootloader either.

I just think this maybe is cause the problem of most people here, my opnion, the only one i ocasianly have is that when I answer a phone call auto go to loudspeaker, but i had that so often with 4.3 that had with 4.4 looks the same(some people say to disable chrome thats dont happen anymore)
auto mode was a catastrophe already on 4.3. my batery is runing good and i play dead trigger 2 and GTA with no lag.
for me, personaly, the update is ok
27th March 2014, 06:30 PM   |  #7  
Junior Member
Flag Lisboa
Thanks Meter: 5
 
22 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Until now i didn't find any bugs, what i did was... updating to 4.4 and after install it i did a factory reset. It runs smoothly with no problems until now.
27th March 2014, 06:41 PM   |  #8  
thermalboyz's Avatar
Senior Member
Flag NoWhere
Thanks Meter: 465
 
599 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
All of those have "NO" problem with KK bug, short survey below.

Are you: -
1. Rooted?
2. Unlocked Bootloader?
3. OTA update?
4. PCC update?
5. Factory Reset after update?
6. Flash using flashtool?
Last edited by thermalboyz; 27th March 2014 at 09:10 PM. Reason: more info
27th March 2014, 08:41 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 53
 
135 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by thermalboyz

All of those have "NO" problem with KK bug, short survey below.

Are you: -
1. Rooted? NO
2. Unlocked Bootloader? NO
3. OTA update? NO
4. PCC update? NO
5. Factory Reset after update YES

I flashed the UK unbranded with Flashtool. This option should be added to your list.

I do have crackling notifications though - although strangely only with the Sony supplied ones, the Hangouts sounds are always fine. The ways of Sony are mysterious
27th March 2014, 09:09 PM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
198 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
So I upgraded to KitKat. Seems fine right now except my camera freezes. Any fix around this?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes