Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,619 Members 46,847 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to make my Phone international ?

Tip us?
 
B-Man2005
Old
#1  
B-Man2005's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 2,848
Join Date: Feb 2009
Location: Wildeshausen
Default How to make my Phone international ?

Hi,

i think i got a problem. i dont have my stock rom backup anymore cause i accedentaly formatted data partition ... and there was my backup on.
i ve now flashed the 1.23 base rom from android developement.
i am s-off and changed my cid to 11111111

So... can anyone tell my that i can do to make my phone an international rom to get the newest updates automatically ?
Or ... tell me how i can flash the OTA spinning around here ? i mean the 1.54 OTA !
Or can someone tell me what the best way to do for me here ?

i have downloaded the OTA.... i know i could flash the firmware when i am s-off .... but this does not give me the newest roms...


so can anyone tell my what i can do ?

thanks

HTC ONE MAX International
Android Base 4.4.2 / HTC Base NU Sense6 / 2.61 Firmware / S-OFF /
 
RayHeath
Old
(Last edited by RayHeath; 17th December 2013 at 06:18 PM.)
#2  
RayHeath's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1554
Posts: 2,516
Join Date: Feb 2009
Location: Weiden, Germany

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by B-Man2005 View Post
Hi,

i think i got a problem. i dont have my stock rom backup anymore cause i accedentaly formatted data partition ... and there was my backup on.
i ve now flashed the 1.23 base rom from android developement.
i am s-off and changed my cid to 11111111

So... can anyone tell my that i can do to make my phone an international rom to get the newest updates automatically ?
Or ... tell me how i can flash the OTA spinning around here ? i mean the 1.54 OTA !
Or can someone tell me what the best way to do for me here ?

i have downloaded the OTA.... i know i could flash the firmware when i am s-off .... but this does not give me the newest roms...


so can anyone tell my what i can do ?

thanks
The only way to get back to your stock, would be to reset you unlocked bootloader, s-on, and your original CID. If youŽll be patient, more DEVs will arrive. We are only a small group at the moment. I have a friend working on a rom right now. But you could try Navalynt's Optimized Base... give it a try. It should work. Make sure that you have the newest recovery, I personally use TWRP


If In Anyway This Helped! Then press the "Thanks" Button
 
B-Man2005
Old
(Last edited by B-Man2005; 17th December 2013 at 06:45 PM.)
#3  
B-Man2005's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 2,848
Join Date: Feb 2009
Location: Wildeshausen
Quote:
Originally Posted by RayHeath View Post
The only way to get back to your stock, would be to reset you unlocked bootloader, s-on, and your original CID. If youŽll be patient, more DEVs will arrive. We are only a small group at the moment. I have a friend working on a rom right now. But you could try Navalynt's Optimized Base... give it a try. It should work. Make sure that you have the newest recovery, I personally use TWRP
i know ... i use this rom
but with this rom i am facing some strange issues cause its no international rom... some apps standard language is englisch and i have to change it cause the apps are thinking its en enlgish rom or something ...

and as i said ... i sadly dont have my original rom backup anymore...

on which base is your buddy working on ?
does he make an WWE rom ? international ?


wtf .... your in germany ?
do you got a german international max ?

HTC ONE MAX International
Android Base 4.4.2 / HTC Base NU Sense6 / 2.61 Firmware / S-OFF /
 
Jiggity Janx
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 329
Posts: 1,383
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by B-Man2005 View Post
i think i got a problem. i dont have my stock rom backup anymore cause i accedentaly formatted data partition ... and there was my backup on.

so can anyone tell my what i can do ?

thanks
Your backup should be in /data/media (sdcard) which does not format when you format data.
2 Verizon G3 io-rooted stock 2 Verizon One MAX rumrunner.us s-off Note 8.0 & 3 2 OG Nexus 7 w/ CM11
The Following User Says Thank You to Jiggity Janx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
RayHeath
Old
#5  
RayHeath's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1554
Posts: 2,516
Join Date: Feb 2009
Location: Weiden, Germany

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by B-Man2005 View Post
i know ... i use this rom
but with this rom i am facing some strange issues cause its no international rom... some apps standard language is englisch and i have to change it cause the apps are thinking its en enlgish rom or something ...

and as i said ... i sadly dont have my original rom backup anymore...

on which base is your buddy working on ?
does he make an WWE rom ? international ?


wtf .... your in germany ?
do you got a german international max ?
lol, I so still have my original nandroid backup. ... But ass JJ suggested, check out /data/media, and see if you can find your backup.

Yes, I am in Germany. And I do have a T6ul.


If In Anyway This Helped! Then press the "Thanks" Button
 
B-Man2005
Old
(Last edited by B-Man2005; 18th December 2013 at 09:25 AM.)
#6  
B-Man2005's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 2,848
Join Date: Feb 2009
Location: Wildeshausen
Quote:
Originally Posted by RayHeath View Post
lol, I so still have my original nandroid backup. ... But ass JJ suggested, check out /data/media, and see if you can find your backup.

Yes, I am in Germany. And I do have a T6ul.
then i need your international nand backup ^^ please

HTC ONE MAX International
Android Base 4.4.2 / HTC Base NU Sense6 / 2.61 Firmware / S-OFF /
The Following User Says Thank You to B-Man2005 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
deagleone
Old
(Last edited by deagleone; 18th December 2013 at 09:24 AM.)
#7  
deagleone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1190
Posts: 1,252
Join Date: May 2008
Location: Heilbronx
@navalynt is the best u can get atm and it runs great, if u have language problems go to playstore and download morelocale select "krautsprache" (german) and ur good to go



Perhaps someone of the guys with an original nandroid can provide it for me... my max is an o2 so no ota for me.
If i had a stock htc
I will talk to @baadnewz perhaps he find some time to fire the oven for the max




Insertcoin'ed

Save deagleone's habitat... Donations -> baadnewz!
 
pradeepvizz
Old
#8  
pradeepvizz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 613
Posts: 1,902
Join Date: Dec 2010
Location: Dubai

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by deagleone View Post
@navalynt is the best u can get atm and it runs great, if u have language problems go to playstore and download morelocale select "krautsprache" (german) and ur good to go



Perhaps someone of the guys with an original nandroid can provide it for me... my max is an o2 so no ota for me.
If i had a stock htc
I will talk to @baadnewz perhaps he find some time to fire the oven for the max




Insertcoin'ed

Save deagleone's habitat... Donations -> baadnewz!

I do remember taking a backup, i will try to flash it tomorrow night and check if it's the stock ROM and the upload it. will nandroid backup do?
HTC One MAX ||| HTC ONE > HOX+ > Nexus 7 > HOX > Xperia Arc > Xperia X10 Mini > K810 > K550 > K750
 
deagleone
Old
#9  
deagleone's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1190
Posts: 1,252
Join Date: May 2008
Location: Heilbronx
Sir yes sir, thank u sir...

Insertcoin'ed

Save deagleone's habitat... Donations -> baadnewz!
 
B-Man2005
Old
#10  
B-Man2005's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 212
Posts: 2,848
Join Date: Feb 2009
Location: Wildeshausen
Quote:
Originally Posted by pradeepvizz View Post
I do remember taking a backup, i will try to flash it tomorrow night and check if it's the stock ROM and the upload it. will nandroid backup do?
yes ... with twrp rec would be best

cause CWM is hiding the folder where you can find the backup

HTC ONE MAX International
Android Base 4.4.2 / HTC Base NU Sense6 / 2.61 Firmware / S-OFF /

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes