Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,122 Members 40,923 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Since HBOOT 2.10.0000 WiFi won't connect

Tip us?
 
soapy
Old
(Last edited by soapy; 26th March 2014 at 06:32 AM.) Reason: I'm a dumb dumb
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: Nov 2006
Default [Q] Since HBOOT 2.10.0000 WiFi won't connect

I have a new 802.11ac access point that all the devices in my house can connect to fine including multiple nexus devices, macs and pcs.

I updated recently to the new HBOOT using this thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2639180

I have tried the rom listed in the above thread along with PAC-man and Carbon from the Original Development

I have tried flashing the radio out of the 4.13.651.4 update which didn't work.

I have tried forcing 2.4ghz or 5ghz which didn't work.

Anyone have any ideas?
 
gstanke
Old
#2  
gstanke's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 286
Posts: 474
Join Date: Dec 2013
Location: Flint
Quote:
Originally Posted by soapy View Post
I have a new 802.11ac access point that all the devices in my house can connect to fine including multiple nexus devices, macs and pcs.

I updated recently to the new HBOOT using this thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2639180

I have tried the rom listed in the above thread along with PAC-man and Carbon from the Original Development

I have tried flashing the radio out of the 4.13.651.4 update which didn't work.

I have tried forcing 2.4ghz or 5ghz which didn't work.

Anyone have any ideas?
Did you ruu or flash firmware thru bootloader?

HTC Jewel
HBOOT 2.10 S-OFF (rumrunner)
Android 4.3 Sense 5.5 V3
 
soapy
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: Nov 2006
Flashed through bootloader.
 
gstanke
Old
#4  
gstanke's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 286
Posts: 474
Join Date: Dec 2013
Location: Flint
Quote:
Originally Posted by soapy View Post
Flashed through bootloader.
I hate to say it but I would try the ruu. It has been expressly stated that running the ruu is recommended. I know it'll wipe your phone again but it might solve your issue. From the way I took it is flashing the firmware update through the bootloader is like "dirty flashing" a rom and the ruu is a "clean flash"

HTC Jewel
HBOOT 2.10 S-OFF (rumrunner)
Android 4.3 Sense 5.5 V3
 
soapy
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by gstanke View Post
I hate to say it but I would try the ruu. It has been expressly stated that running the ruu is recommended. I know it'll wipe your phone again but it might solve your issue. From the way I took it is flashing the firmware update through the bootloader is like "dirty flashing" a rom and the ruu is a "clean flash"

HTC Jewel
HBOOT 2.10 S-OFF (rumrunner)
Android 4.3 Sense 5.5 V3
Trying it now. Will report back with an updated status.
 
soapy
Old
(Last edited by soapy; 26th March 2014 at 07:37 AM.)
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: Nov 2006
Tried RUU for 4.13.651.4 with the same effect.

Just finished trying RUU 4.13.651.3 with same effect.
 
gstanke
Old
#7  
gstanke's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 286
Posts: 474
Join Date: Dec 2013
Location: Flint
Quote:
Originally Posted by soapy View Post
Tried RUU for 4.13.651.4 with the same effect.

Just finished trying RUU 4.13.651.3 with same effect.
Please do not take this the wrong way but did you try resetting the wireless router and/or modem? I have a router supplied thru comcast and it constantly drops. Says I'm connected to Wi-Fi but have no data.

HTC Jewel
HBOOT 2.10 S-OFF (rumrunner)
Android 4.3 Sense 5.5 V3
 
Jason021680
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 48
Posts: 110
Join Date: Mar 2012
After you connect does it say not in range?

Sent from my EVO using XDA Premium 4 mobile app
 
soapy
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by gstanke View Post
Please do not take this the wrong way but did you try resetting the wireless router and/or modem? I have a router supplied thru comcast and it constantly drops. Says I'm connected to Wi-Fi but have no data.

HTC Jewel
HBOOT 2.10 S-OFF (rumrunner)
Android 4.3 Sense 5.5 V3
Tried it at work today and it works fine on the network there so it may be that my AP doesn't like the new HBOOT and maybe not the other way around. Just kind of odd it says I'm connected and it gets an IP address in the correct range.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Samsung Gear Live Stock Firmware Image Pulled, Temp Root

Just yesterday,XDA Recognized Developer and TV ProducerAdamOutlertore apart … more

Draw a Line and Let Your Device Do the Rest with LineitApp

Over the years, since evenbefore Android entered the scene, we have striven to … more

[APK] Chrome Beta 37 Brings First Traces of Material Design

With Android L on the horizon, it’s no surprise that Google’s … more

Immersive Mode on Unrooted Devices with GMD Full Screen Immersive Mode

Everyone likes screen real estate–no question about that. The … more