Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,023 Members 42,153 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Chromecast discoverable just for Youtube?

Tip us?
 
tyraelasd
Old
#1  
tyraelasd's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 461
Posts: 1,350
Join Date: Nov 2010
Location: Concepcion
Default Chromecast discoverable just for Youtube?

Hey guys, I was wondering if somebody could give me a hand.

My chromecast ( bought yesterday ) just work with youtube and with the tab cast feature from chrome. I can't get it working with anything else because the cast icon don't appear on those apps, it's like it's not discoverable at all for those apps.

I've done several resets, no luck.

Maybe if I root it? I don't know.

Thanks.
 
Asphyx
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 243
Posts: 1,625
Join Date: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by tyraelasd View Post
Hey guys, I was wondering if somebody could give me a hand.

My chromecast ( bought yesterday ) just work with youtube and with the tab cast feature from chrome. I can't get it working with anything else because the cast icon don't appear on those apps, it's like it's not discoverable at all for those apps.

I've done several resets, no luck.

Maybe if I root it? I don't know.

Thanks.
What apps (be specific) are not showing an Icon?
 
tyraelasd
Old
#3  
tyraelasd's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 461
Posts: 1,350
Join Date: Nov 2010
Location: Concepcion
Quote:
Originally Posted by Asphyx View Post
What apps (be specific) are not showing an Icon?
BubbleNP, local 2 chromecast, allcast, tappy birds, basically every single app I've tried so far besides youtube.
 
Asphyx
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 243
Posts: 1,625
Join Date: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by tyraelasd View Post
BubbleNP, local 2 chromecast, allcast, tappy birds, basically every single app I've tried so far besides youtube.
Ok what device and ROM? (I ask about the rom because of your Sinless Sig)

Sounds like something is blocking the ports used to discover the units.

Either you have some security software blocking it, some network config disabled (UPnP, Multicast) or your device (and ROM) is messing with the works.

Can you see it on other devices? How about the Googlecast ext in Chrome?
 
tyraelasd
Old
#5  
tyraelasd's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 461
Posts: 1,350
Join Date: Nov 2010
Location: Concepcion
Quote:
Originally Posted by Asphyx View Post
Ok what device and ROM? (I ask about the rom because of your Sinless Sig)

Sounds like something is blocking the ports used to discover the units.

Either you have some security software blocking it, some network config disabled (UPnP, Multicast) or your device (and ROM) is messing with the works.

Can you see it on other devices? How about the Googlecast ext in Chrome?
Yes, I'm using GPE rom for the M7.

I can cast tabs from chrome without a problem.

I'll try to flash another, maybe a sense rom and see if that's the problem :/
 
Asphyx
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 243
Posts: 1,625
Join Date: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by tyraelasd View Post
Yes, I'm using GPE rom for the M7.

I can cast tabs from chrome without a problem.

I'll try to flash another, maybe a sense rom and see if that's the problem :/
I wouldn't go chasing roms as most would not change anything about the networking in most cases...Only a ROM overly obsessed with Privacy and Security would mess with those...

It is probably a networking issue or it could be that whatever your flashing does not have the latest Google Services installed that I believe is required for proper discovery...

But I would expect that to affect YouTube as well...
 
tyraelasd
Old
#7  
tyraelasd's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 461
Posts: 1,350
Join Date: Nov 2010
Location: Concepcion
Quote:
Originally Posted by Asphyx View Post
I wouldn't go chasing roms as most would not change anything about the networking in most cases...Only a ROM overly obsessed with Privacy and Security would mess with those...

It is probably a networking issue or it could be that whatever your flashing does not have the latest Google Services installed that I believe is required for proper discovery...

But I would expect that to affect YouTube as well...
so? I don't know what to do. I tried to use 5GHZ wifi band but then it didn't connect to my wifi at all, it just connect on auto.
 
bhiga
Old
#8  
bhiga's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 746
Posts: 2,013
Join Date: Oct 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by tyraelasd View Post
so? I don't know what to do. I tried to use 5GHZ wifi band but then it didn't connect to my wifi at all, it just connect on auto.
What make/model is your router?
Almost sounds like AP isolation is on, was it YouTube on phone/tablet, or YouTube in Chrome that worked?

FWIW, root won't change anything, and if you've been playing with it this long it's not rootable, and probably wasn't rootable to begin with anyway.
Chromecast threads: FAQ - READ THIS FIRST! / Rootable Serial Numbers | Root Mini-FAQ | FlashCast flashing Mini-FAQ
BYO powered OTG cable | WiFi Bandwidth and Router considerations | Not all 1080p/720p is same
Search Tip: Google search terms site:forum.xda-developers.com for only XDA forum results. Example
Follow the rules / Use 'Search' before posting / Post in the correct sections / Do not spam the board / Press thanks, don't post 'Thanks'
 
Pully
Old
#9  
Member
Thanks Meter 19
Posts: 69
Join Date: Mar 2007
BubbleUPnP doesn't show a cast icon, you have to select the Chromecast as a renderer under the devices tab of the app.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
 
tyraelasd
Old
#10  
tyraelasd's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 461
Posts: 1,350
Join Date: Nov 2010
Location: Concepcion
@Asphyx, @bigha . the problem was the rom, I switched over to a sense rom and now everything is workinf perfectly. Thanks anyways guys,

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes